Bekeroverwinning WEC 2 op ONDO 2

Een voorbereidingsperiode van 4 weken, met deze week twee oefenwedstrijden tegen respectievelijk Blauw Geel 2 (zaterdag) en Den Dungen 3, moet de basis zijn voor het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd waar het er om gaat is de bekerwedstrijd tegen ONDO 2 uit Heusden-Asten. WEC met een nieuwe selectie verdeeld met de “oude” garde en een aantal jonge spelers die zijn overgekomen uit de JO19 van vorig seizoen.

Na 3 minuten kreeg ONDO de 1e kans van de wedstrijd. Na een voorzet vanaf links kon keeper Jasper van Oss redding brengen. Na 16 minuten kreeg Jochem Dissel weer last van zijn hamstring en moest zich laten vervangen door Tijn van Aarle. Door de verwarring van deze wissel kreeg Thomas Bolink de mogelijkheid om met een afstandsschot te scoren. Helaas werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel doordat deze nog door WEC werd getoucheerd voordat de bal de doellijn passeerde. Toch was het uiteindelijk in de 16e minuut ONDO die de score wist te openen. Na een inspeelbal van Jasper van Oss wist de tegenstander de bal te veroveren en de keeper van WEC te verschalken en de stand op 0-1 te brengen. 2 Minuten later was het Lex Rovers die met een mooie voorzet Carlo van Nuland wist te bereiken. Zijn kopbal werd door de keeper van ONDO gepareerd waardoor de stand nog 0-1 bleef. In de 33e minuut wist ook WEC het net te vinden. Na een voorzet van Thomas Bolink was het Teun Vermeer die de bal achter de keeper wist te krijgen en de stand op 1-1 bracht. Na deze goal begon WEC weer het vertrouwen te krijgen en twee minuten later kwam WEC al op voorsprong. Een schot van Lex Rovers keurig in de hoek bracht de stand op 2-1. In de 37e minuut kon ook Max van der Oest zijn goal laten noteren. Uit een hoekschop van Lex Rovers wist hij de bal over de doellijn te verwerken en de stand op 3-1 te brengen. Weer 2 minuten later kon Carlo van Nuland de 4-1 maken wat tevens de ruststand werd.

In de 2e helft kwam Koert van de Ven in het veld voor de lichtgeblesseerde Max van der Oest. WEC kreeg wat minder grip op de wedstrijd, waardoor ONDO in de 64e minuut uit een counter de 4-2 kon maken. Hierna kwam Pim de Veer in het veld voor Thomas Bolink die lichte liesklachten had. Het spel ging over en weer maar beide teams konden aanvallend niet veel meer uitrichten. In de 80e minuut kwam Stan van de Meerakker nog in het veld voor de moegestreden Carlo van Nuland.

De eindstand bleef uiteindelijk 4-2 voor het team van Roel van Wordragen die als speler/coach samen met teammanager Hans Peeters de eerste overwinning in de bekercompetitie konden noteren.