Danny de Sloper maakte het verschil bij ELI 5 – WEC 6

Eli is voor ons nooit gemakkelijk en we hadden er maar 8 van ons zelf. De rest zat her en der verdeeld over de wereld of waren nog onder behandeling van Hotlips. Het was ook nog Moederdag en Toontje was jarig. Lieshout waar de inwoners De Strontrapers worden genoemd tijdens carnavalsdagen en waar onze Bavariaman zijn brood plus beleg verdient bij Bavaria.

Op 13 mei is er heel veel gebeurd. 18 jaar geleden was er de vuurwerkramp in Enschede. In 1992 won Ajax de uefa cup ten koste van Torino. 34 jaar geleden speelde Johan Cruijff zijn laatste wedstrijd en 399 jaar geleden werd Johan van Oldenbarnevelt onthoofd. Ook riep er die dag iemand het volgende Bloed, zwoegen, tranen en zweet nauw dat had onze medische staf dan ook gedaan.  Bertje trok alle verlof dagen in maar wat hij ook riep en aan elke pelgrim die te voet in deze mei maand naar Den Bosch liep vroeg hij wil je a.u.b. een kaarsje bij Maria voor mijn team aan steken maar niets kon hem verlossen uit zijn lijden. Gelukkig werden we geholpen door Roel die 4 jonge pitbulls gevuld met testosteron stuurde om ons team te komen verstrekken zodat we met 12 spelers richting ELI gingen. Opeens daalde de leeftijdsmeter naar beneden en Bertje had er goede kijk op en sliep die zaterdagnacht weer als een roosje. Zo kon hij twijfelgevallen rust geven zodat die de komende wedstrijden wel weer kunnen meedoen als er geen hulptroepen aanwezig zijn. De dug-out bevatte meer eigen spelers dan op de wei maar we halen met behulp van andere teams toch wel het einde van deze zware competitie.

De wedstrijd op zich was er een van nu wij en toen weer zij. Alleen Bertje kijkt toch door een rood-witte bril en mag dan ook gerust vermelden dat we allemaal echt hebben gegeven wat in het lekkende vat zat (niets verkeerds mee bedoelt). Er werd gezwoegd en gezweet om toch maar die bal te veroveren. Onze nieuwe aanvoerder Inniesta was werkelijk overal en dan nog zonder band want die hadden we niet. Hij was ditmaal de man van de wedstrijd in Bertjes zijn ogen samen met de Sloper. Het ging op en neer en zij waren wat minder wat voetballen betreft alleen dat doet soms ook pijn als ze weer te laat in kwamen gevlogen. Ook verloren we Arnold Muhren onze tukker die even dacht dat hij ook kon sprinten zoals Bolt dus weer een meer in de ziekenboeg van Hotlips. Daar is het volgens de geheime dienst de KGB goed vertoeven want niemand komt er van terug. Maar we kwamen in de eerste helft voor door een doelpunt van Danny de Sloper, een goal waar de hele voorhoede van Oranje alleen maar van mag dromen. De aanwezige camera’s konden het helaas niet volgen voor het nageslacht want de bal sloeg als een meteoriet in het doel. Niemand met een Hans Anders bril op kon dit volgen.

1- 0 voor bij rust en wat wel opviel was dat onze diverse verzorgers wat betreft de snelheid zich ook nooit zullen kwalificeren voor de olympische spelen maar ze deden wat ze konden. Na de rust was het dan weer wij en dan weer zei waar Pique en Macherano samen met Suurbiertje en Tijntje weinig weggaven en anders was daar onze Buffon die weer foutloos keepte. Het middenveld bestond uit aanvoerder Inniesta, Danny de Sloper , Jochem junior en Jochem senior. Voorin hadden we Xavi en Pim en toen Muhren uitviel deed Patje het meer dan voortreffelijk en solliciteerde naar meer speeltijd, alleen Patje vind het wel goed zo. We hadden meer kunnen scoren maar op de ene goal na bleef het aardig in evenwicht en sloten we ook in Lieshout bij Bavaria met winst af. Positief valt er ook wel wat te vermelden Danny de Sloper speelde, zonder het spul in de container te gooien, een ijzersterke wedstrijd. Tijn speelde ook een foutloze wedstrijd en heb je echt goeie koppers in je team dan moet je Tijn hebben, zijn voorzetten waren geweldig. Bertje was blij om hem weer pijnloos te zien te spelen want Tijn heeft ie nog samen met Erik in de jeugd gehad. Jochem en Pim hebben ook hun steentje aan de overwinning bijgedragen en bij deze willen wij ze alle 4 heel erg bedanken zonder jullie hadden we niet kunnen voetballen.

Dus zitten weer op koers nu 2 overwinningen na drie gelijke spelen. Kampioen worden zit er niet meer in dan moet je zeker niet te veel gelijkspelen zoals dit seizoen al 4 keer wat de afgelopen 10 jaren nog nooit is gebeurd. Het lek is weer een beetje boven, alleen waar zijn die echte spitsen van voorheen zoals De Koster, Sietze, Overmars en Bergkamp in betere tijden. Deze wedstrijd lukte het onze voorhoede niet, maar Keulen en Aken spelen komend seizoen ook niet in de Bundesliga. Xavi heeft weer 90 min gespeeld en gaat binnenkort het net weer laten trillen. We blijven in onze mannen geloven en Bertje blijft alle pelgrims deze maand nog vragen om een kaarsje te ontsteken voor La Roja. Mannen maar vooral onze gastspeler bedankt en proficiat.

Bertje