fbpx Skip to main content

Pijnlijke nederlaag voor WEC 2 in Helmond

By 9 april 2018Wedstrijdverslagen

De uitwedstrijd in Helmond tegen Brandevoort 2 was weer eens een wedstrijd bij een heerlijke temperatuur. Voor WEC was een goed resultaat tegen deze tegenstander van belang om de aansluiting met de koploper Sparta ’25 te behouden. Ondanks een positieve peptalk vooraf keek WEC al na 6 minuten tegen een 1-0 achterstand. Na een vrije trap van Brandevoort kon hun rechtsbuiten doorlopen en vrij eenvoudig keeper Jasper van Oss passeren. Vier minuten later wist Jasper van Oss een doorgebroken speler te verhinderen om te scoren door zijn schot tegen de lat te verwerken en daardoor de 2-0 te voorkomen. De eerste grote kans van WEC kwam in de 19e minuut. Uit een voorzet van Luuk Theunissen kopte aanvoerder Teun Vermeer de bal voorlangs net voorbij de goal. Na 35 minuten viel de 2-0. Wederom uit een dieptepass kon Brandevoort alleen op de keeper af en wist dit wederom goed af te ronden en daarmee de ruststand op 2-0 te brengen.

In de 2e helft begon Brandevoort weer met het nemen van het initiatief. Dat leverde in de 47e minuut een duel op tussen de linkbuiten en Luuk Theunissen. Uiteindelijk wist Jasper van Oss te redden. In de 49e minuut kwam een dieptepass van Thomas Bolink, die in de tweede helft was ingevallen, bij Arne Donkers. Zijn voorzet belande bij Carlo van Nuland die net over schoot. Toch wist WEC de aansluitingstreffer te maken. In de 54e minuut kreeg WEC een vrije trap. Roel van Wordragen wist de bal mooi op maat te geven voor Ryan Mutsaars die de bal perfect achter de keeper van Brandevoort schoot en daarmee de stand op 2-1 bracht. WEC bleef aandringen voor de gelijkmaker maar kreeg helaas niet de juiste kansen om te scoren. Brandevoort maakte hier dankbaar gebruik van en wist in de 69e en 70e minuut dit genadeloos af te straffen en met twee goals en daarmee de eindstand op 4-1 te brengen. Volgende week speelt WEC 2 de thuiswedstrijd tegen koploper Sparta ’25. Een goed moment om de nederlaag van vandaag snel te vergeten.