fbpx Skip to main content

WEC 1 & 2 door in de beker!

By 18 september 2023Wedstrijdverslagen

De wedstrijd tegen DVG is al meteen een finale voor beide teams na allebei de eerste 2
wedstrijden te hebben gewonnen, gaat het er vandaag om wie door gaat in het beker
toernooi. Het 2 e elftal van WEC had al een goed voorbeeld gegeven door hun wedstrijd met
5-0 te winnen en daarmee op doelsaldo op de 1 e plaats te eindigen in hun beker poule.

De wedstrijd begon gelijk opgaand, waarbij er sportief gestreden werd om iedere meter van het
veld. Over en weer kwamen er kleine kansen, maar na 20 minuten was het Stef Verhoeven
die door de verdediging van DVG soleerde en de vrijstaande Alim Kagermanov kon
vrijspelen. Alim scoorde de 1-0 door de gegeven kans netjes te benutten en de bal onder in
de linker hoek in te schieten. Hierdoor ging de WEC motor weer soepeler lopen, en werden
er een paar kansen gecreëerd, waar uit de 2-0 in de 35 e minuut. Na een dieptepass van
Danny Verbakel was het Stef Verhoeven die vrij voor de keeper de bal in de
rechterbovenhoek van de goal kon scoren. DVG was van slag en WEC drukte door en scoorde
in de 40 e minuut zelfs de 3-0 na een mooie aanval via Alim Kagermanov en Stef Verhoeven
was het een klein kunstje voor de vrijstaande Danny Verbakel die vrij kon inschieten om zijn
doelpuntje mee te pikken. Het leek een mooie ruststand maar uit een scrimmage voor de
goal van Jasper van Os, was het DVG die plotseling kon tegenscoren en was de ruststand
bereikt 3-1. Na rust een op en neer gaande wedstrijd waar WEC in de counter loerde op
kansen, via snelle uitbraken. DVG creëerde weinig mogelijkheden en WEC hield verdedigend
goed stand. Na wat wissels aan beide zeiden was het uiteindelijk Yanno Van der Heijden die
na een sublieme pass van Danny Verbakel alleen op de keeper van DVG af kon lopen en zijn
schuiver betekende de 4-1 voor WEC. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en hield de goed
leidende scheidsrechter het na 90 minuten voor gezien. Allebei de selectie teams zijn
hierdoor door in de beker wat een mooie opsteker is voor de gehele selectie van WEC om