Cor van Bakel overleden

By 29 oktober 2019 Algemeen

Op vrijdag 25 oktober 2019 is ons Lid van Verdienste Cor van Bakel op 68 jarige leeftijd overleden. Cor oftewel Correke was als materiaalbeheerder heel vaak op het sportpark van WEC aanwezig. Cor was dan ook een bekende verschijning op De Glorie en was geliefd bij alle WEC-leden en hun aanhang. Cor was timmerman van beroep maar door zijn zware reuma werd hij al op jonge leeftijd afgekeurd. Daarna heeft Cor samen met zijn vrouw Truus enige tijd houten souvenirs gemaakt en rond gebracht. Heel veel WEC-leden hebben nog wel ergens een houten klompje liggen met een flessenopener. Ook zijn vrachtwagentje is vaak bij WEC gebruikt voor allerlei doeleinden.

Cor is op 1 oktober 1985 lid van WEC geworden toen zijn zoon Walter bij de F-jes ging spelen. Cor is daarna vele jaren jeugdleider en –trainer geweest. Ook was Cor bij vrijwel alle pupillenkampen aanwezig. Later toen zijn reuma erger werd is Cor gestopt als jeugdleider en is hij materiaalbeheerder bij WEC geworden. Een taak die Cor altijd vol passie heeft uitgevoerd. Cor was ondanks zijn ziekte altijd heel opgewekt en gedreven en hij dwong daarmee heel veel respect en bewondering af bij WEC. Cor was een voorbeeld voor iedereen. Op de donderdag en zaterdag was Cor ook altijd aanwezig in de kantine. Als Cor op zijn spreekstoel zat was het moeilijk om er tussen te komen. Zijn favoriete gesprekonderwerpen waren zijn vakanties met Truus en zijn kinderen en kleinkinderen. Een paar jaren terug kreeg Cor een volgende tegenslag en er werd longkanker geconstateerd. Ook daar kwam Cor weer bovenop. Cor bleef zijn werkzaamheden bij WEC vol overgave verrichten. Cor klaagde nooit en zag de toekomst positief tegemoet. Tot er afgelopen vrijdag plots een eind aan zijn leven kwam. Cor’s vaste plek aan de hoek van de bar zal voortaan leeg blijven. We zullen hem missen. Wij wensen Truus, de kinderen en kleinkinderen en Cor’s overige familie en vrienden namens alle leden van WEC veel sterkte om dit zware verlies te kunnen verwerken.

De herdenkingsdienst voor Cor is op donderdag 31 oktober om 19:00 uur in de kapel van Huize Barbara in Wijbosch. Cor wordt vrijdag in besloten kring gecremeerd.