ARCHIEF TECHNISCHE ZAKEN

Technische zaken
8 december 2017

Waarom je (lang) niet altijd bij je tegenstander hoeft te staan

In het voetbalplan van WEC is onze voetbalvisie verwoord door middel van spelprincipes. Dit zijn algemene uitgangspunten die aan de basis van het spel staan en steeds weer terugkomen. (meer…)
Read More
Technische zaken
30 oktober 2017

Trainen op de parkeerplaats

Wijlen Johan Cruijff vroeg het zich al af: ‘Elke dag van de week voetbalde ik 3 uur op straat, en drie keer per week anderhalf uur bij Ajax. Waar denk je dat ik heb leren voetballen?’ (meer…)
Read More
Technische zaken
11 oktober 2017

Tips & Tricks van de spelers van A1

In de serie Tips & Tricks op het YouTube-kanaal van WEC geven de voetballers van A1 het goede voorbeeld aan de pupillen van onze vereniging. Het eerste deel van de serie gaat over passeerbewegingen. (meer…)
Read More
Technische zaken
5 oktober 2017

WEC zoekt trainer/coach 2e elftal

WEC is op zoek naar een trainer/coach voor haar 2e elftal voor het seizoen 2017-2018. Ons 2e elftal komt uit in de reserve 4e klasse (B-categorie) en bestaat voornamelijk uit een groep zeer jonge kundige, enthousiaste spelers met een aantal ervaren jongens. (meer…)
Read More
Technische zaken
9 september 2017

Spelvormen voor creatieve ontwikkeling

In navolging van het vorige bericht over het ontwikkelen van creativiteit staan in bijgaand boekje een aantal spelvormen ten behoeve van de creatieve ontwikkeling van spelers die je kunt gebruiken voor je training. De spelvormen zijn globaal uitgewerkt. Mocht je nog vragen hebben, kun je mailen naar aron@wec.nl. (meer…)
Read More
Technische zaken
29 augustus 2017

Voetbal.nl app en Wedstrijdzaken app

Uitslagen, standen, programma’s, kleedkamerindelingen, man-of-the-match, wie rijdt er en in welke auto is er nog plek… en nog veel meer. Die gegevens vind je allemaal terug in de Voetbal.nl app en op de Voetbal.nl website. (meer…)
Read More
Technische zaken
29 augustus 2017

BELANGRIJK: Het Mobiele Digitale Wedstrijd Formulier (mDWF)

Het nieuwe seizoen laat nog even op zich wachten, maar op de achtergrond wordt hard gewerkt aan de invoering van het mobiele Digitale Wedstrijd Formulier (mDWF), dat met ingang van seizoen 2017-2018 landelijk ingevoerd wordt. Dus ook bij RKSV WEC. (meer…)
Read More
Technische zaken
14 augustus 2017

Voor de creatieve spelers kom je kijken!

Met de eerste trainingen weer in zicht wil ik het seizoen graag aftrappen met een stukje over een niet te onderschatten vaardigheid in het voetbal. Een rondje langs verschillende amateur- en profvelden leert dat veel teams verzanden in het geven van oneindig veel passes in de breedte, en het risico-vermijdend gedrag van de trainer zorgt ervoor dat spelers belet worden in hun vrijheid. (meer…)
Read More
Technische zaken
12 augustus 2017

Wijzigingen tuchtzaken

Via dit bericht brengen wij je graag op de hoogte van een aantal belangrijke wijzigingen op het gebied van tuchtzaken die vanaf het komend seizoen ingaan. (meer…)
Read More
Technische zaken
25 februari 2017

Mobiel digitaal wedstrijdformulier

Beste bestuurder, Met deze e-mail wil ik je graag laten weten dat het amateurvoetbal volgend seizoen overstapt naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone gaan. (meer…)
Read More
Technische zaken
30 januari 2017

Magazine nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen

Beste voetballiefhebber, Hierbij ontvangen jullie het online magazine over de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Zoals jullie in het magazine kunnen lezen, ben ik trots op onze samenwerking en dankbaar voor jullie bijdrage en inbreng. Het is prettig dat we dit gezamenlijk oppakken. (meer…)
Read More
Technische zaken
25 december 2016

Update: Dossier rubbergranulaat kunstgras

De gemeente Schijndel heeft de verenigingen een brief toegezonden waarin haar visie op het rapport van het RIVM wordt gegeven. Het RIVM heeft bekend gemaakt dat uit onderzoek blijkt dat voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is.  (meer…)
Read More
Technische zaken
5 oktober 2016

Xavi kraakt KNVB-rapport

Het Nederlandse voetbal maakt een kapitale blunder als het de manier van opleiden gaat veranderen en 300.000 pupillen op miniveldjes competitie wil laten spelen. Dat zegt de allergrootste exponent van de jeugdopleiding van FC Barcelona, wereldvoetballer Xavi. (meer…)
Read More
Technische zaken
5 oktober 2016

Kwestie van omdenken

Column Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal Beste Valentijn, Janus, Rob, Harry en alle andere voetbalkenners die de afgelopen weken hun mening hebben gedeeld over de nieuwe wedstrijdvormen voor de jeugd. De teneur van jullie berichtgeving is tamelijk negatief. Geeft niks, maar veel van de aarzelingen die ik ben tegenkomen zijn gebaseerd op misverstanden. (meer…)
Read More