WEC 2 wint na moeizame start van VOW

Na de ziekmelding van Pim de Veer en de blessures bij Thomas de Veer, Brian Pijnappels en Wout Maas begon WEC 2 deze derby met 15 spelers. Opgemerkt dat Nick van Erp deze zondag geselecteerd was bij de selectie van WEC 1. Vanwege de grote selectie is WEC dan toch vaak in de gelegenheid om de wedstrijden met alleen maar eigen spelers te spelen. Dat WEC bovenaan staat speelt natuurlijk mee, iedereen wil toch deel uitmaken van de selectie om met WEC aan het eind van het seizoen een mogelijk kampioenschap te vieren.

De wedstrijd begon in de 1e helft met een aantal tegenvallers. Al in de 2e minuut moest Mark van Os uitvallen met een blessure bij zijn lies. Invaller hiervoor was Arne Donkers die op zijn beurt na 25 minuten zijn enkel verzwikte en ook al naar de kant moest. Voor hem kwam spits Pieter van der Sangen in het veld, die vorige week zijn rentree maakte tegen ELI. In deze periode kreeg WEC een paar spaarzame doch gevaarlijke kansen. In de 9e minuut was het Guus van der Velden die met een corner Teun Vermeer bereikte die voorlangs kopte. Twee minuten later hetzelfde scenario. Nu was Teun Vermeer nog dichterbij maar belande zijn kopbal tegen de lat. WEC was niet bij machte om het defensief opgestelde VOW te bestrijden en moest het dus van de dode spelmomenten hebben. Zo was er in de 40e minuut nog een corner van Julian van Thiel. Ditmaal was het Sjoerd van Berkel die net voorlangs kopte.

Tijdens de theepauze werd door coach Roel van Wordragen uitgelegd dat het moeilijk voetballen is tegen dit soort opstellingen van de tegenstander. Wat er dan alleen nog rest is werklust. Dat zou dan uiteindelijk de overwinning moeten brengen. De boodschap was duidelijk en dat was ook duidelijk te zien in de 2e helft. De werklust was aanwezig, maar de ruimtes bleven klein, waardoor in de 63e minuut Daan van Lieshout werd gewisseld voor Carlo van Nuland. In de 65e minuut was het dan toch eindelijk zover. Een voorzet van Guus van der Velden kwam in het strafschopgebied, waarna de bal via een aantal spelers op de rand van het strafschopgebied bij Niels van der Looij kwam. Deze haalde verwoestend uit waarna de bal achter de keeper van VOW in het doel verdween en daarmee de stand eindelijk in het voordeel van WEC op 1-0 kwam. De wedstrijd werd wat grimmiger en 2 minuten later kreeg WEC een vrije trap na een overtreding op Pieter van der Sangen. Het was dit keer Niels van der Looij die de vrije trap nam en de bal precies op maat gaf voor Carlo van Nuland die met de buitenkant van zijn voet de 2-0 aantekende. VOW moest nu wat meer komen waardoor er wat meer ruimte ontstond voor WEC. De grootste euforie op het veld ontstond in de 80e minuut. Na een mooie actie was het Pieter van der Sangen die de 3-0 maakte en zijn 1e goal weer na bijna 2,5 jaar blessureleed maakte. In de 84e minuut kwam Stan van der Meerakker nog in het veld voor Tijn van Aarle die vandaag in het centrum van de verdediging zijn werkzaamheden zeer behoorlijk heeft uitgevoerd.

Opnieuw 3 punten voor WEC. Vanaf komende week komen de concurrenten aan de beurt voor WEC. Hierin zal WEC moeten laten zien om een kampioensteam te zijn. De strijd bovenin is onverminderd spannend, waarin WEC het nog wel helemaal in eigen hand heeft.