fbpx Skip to main content

Wanneer kun je een beroep doen op onze vertrouwenspersonen?

Als je lid bent van een sportvereniging zoals R.K.S.V. W.E.C. wil je natuurlijk op een plezierige manier samen met anderen voetballen. Samen met je teamgenoten, trainers en begeleiders sportief bezig zijn en op een vriendschappelijke manier met elkaar om kunnen gaan.

Natuurlijk ontstaan hierbij weleens problemen die je dan meestal gezamenlijk op kunt lossen met een trainer/coach, teammanager, commissie- of bestuurslid. Het kan voorkomen dat je in een situatie verzeild raakt die je zelf niet goed kunt oplossen, omdat je het probleem niet kunt of durft te bespreken. Je kunt daarbij denken aan ongewenst gedrag zoals bijvoorbeeld pesten, agressie, discriminatie of seksuele intimidatie.

Kom je hier zelf niet goed uit, dan kun je terecht bij één van de “vertrouwenspersonen” van R.K.S.V. W.E.C. De vertrouwenspersoon is er voor vertrouwelijke zaken en zoekt samen met jou naar mogelijkheden om het probleem op te lossen. Je kunt daarbij denken aan advies hoe je zelf het probleem op zou kunnen lossen, bemiddeling of het probleem voorleggen aan andere deskundigen of instanties.

Het is belangrijk dat je weet dat je probleem vertrouwelijk en zorgvuldig wordt behandeld. De vertrouwenspersoon bespreekt niets met anderen zonder jouw toestemming.
Gelukkig blijkt in de praktijk, dat na het bespreekbaar maken van het probleem je er vaak met z’n allen wel uit kunt komen.

Wanneer je behoefte hebt aan een gesprek met de vertrouwenspersoon dan kun je contact opnemen met Susan van der Aa, bereikbaar op 06-22864366 of met Cees Hamers, hij is bereikbaar op 06-25172071. Wil je ze schrijven dan kan dit per email aan vertrouwenspersoon@wec.nl.

Onze vertrouwenspersonen:

Ik ben Susan van der Aa, geboren op 16 juli 1977 en moeder van 3 zonen die actief lid zijn bij WEC. In het dagelijks leven werk ik bij mijn man Twan in zijn autobedrijf en in mijn vrije tijd speel ik graag een potje tennis. WEC is een leuke gezellige club waar ik jongens en meiden met plezier zie voetballen. Soms gebeuren er dingen binnen een vereniging waar je je niet prettig bij voelt en die moet je kunnen bespreken, daarvoor is een vertrouwenspersoon. Is er iets vervelend gebeurd of voel je je niet fijn blijf daar niet mee rond lopen en neem gerust contact op.

Mijn naam is Cees Hamers, ik ben geboren op 8 januari 1951. Ik ben getrouwd met Erlani en samen hebben we 4 zonen en 8 kleinkinderen. Bijna 40 jaar ben ik werkzaam geweest in het onderwijs, daarnaast was ik ruim 20 jaar dirigent van het Boschwegs Kinderkoor. Net zo lang ben ik ook jeugdtrainer geweest bij Wielervereniging Schijndel. Op Basisschool ’t Kwekkeveld ben ik ook een aantal jaren vertrouwenspersoon geweest. Ik geniet nu al ’n paar jaar van mijn pensioen en breng mijn tijd door op de racefiets, terwijl ik ook nog 2 dagen werk.