WEC wint “op z’n wec’s” van FC De Rakt

WEC heeft er dit seizoen patent op om wedstrijden in de eindfase naar zich toe te trekken. Lacherig werd al vaak de vergelijking met PSV gemaakt. Ook in de uitwedstrijd tegen FC de Rakt was het weer raak. In de 90e minuut werd de wedstrijd door middel van een strafschop naar zich toegetrokken.

Het was vooraf al vrijwel zeker dat FC de Rakt zich heel verdedigend tegen WEC op zou gaan stellen. Het was dan ook een prima start van WEC dat al meteen in de derde minuut op voorsprong kwam. Rob van de Ven kopte een prima genomen hoekschop binnen. Trainer Bas van de Veerdonk: “Dat is de start je jezelf wenst”. Het was dan ook heel verrassend dat FC de Rakt al twee minuten later gelijk kon maken. Een voorzet van Van Boxtel die voor keeper Luuk Santegoeds leek werd door Van de Broek ingekopt. Dit was een lelijke streep door de rekening van WEC. WEC bleef in de eerste helft sterker dan FC de Rakt maar een overvloed aan mogelijkheden werd niet benut. FC de Rakt begon steeds harder te spelen en de overigens goed fluitende scheidsrechter trad hier te weinig tegen op. Vlak voor rust was Steef Rovers het slachtoffer van een grove overtreding en moest geblesseerd het veld verlaten.

Na rust hetzelfde beeld. FC de Rakt kreeg echter steeds meer hoop op een goed resultaat en begon steeds fanatieker te verdedigen. In een tegenaanval kreeg FC de Rakt zelfs de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Luuk Santegoeds bleef echter heel geconcentreerd toen de spits van FC de Rakt vrij voor hem verscheen en keerde de bal. Tien minuten voor tijd sloeg de vlam toch nog in de pan. Van de Rakt werd na een grove overtreding met rood van het veld gestuurd. Trainer Bas van de Veerdonk was het hier helemaal mee eens: “Sommige overtredingen waren onbesuisd. Op die manier kregen ze ook rood. Terecht.” Omdat WEC daarna nog enkele dotten van kansen miste leek de wedstrijd op een teleurstellend gelijkspel te eindigen. Totdat in laatste minuut de scheidsrechter de zoveelste zware overtreding van FC de Rakt op de zestienmeterlijn beoordeelde als binnen en WEC een strafschop toekende. WEC was content met deze buitenkans en Mark Smits schoot de strafschop onberispelijk binnen. In de extra minuten kon FC de Rakt geen vuist meer maken. Ondanks dat het een verdiende overwinning was, kroop WEC toch weer door het oog van de naald en won de wedstrijd “op z’n wec’s” met 1-2.

Komende week speelt WEC haar thuiswedstrijd tegen NLC’03 uit Lith, een middenmoter. De uitwedstrijd werd door WEC met 0-2 gewonnen. De aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.