Sterke start WEC 2

By 24 september 2019 Wedstrijdverslagen

WEC 2 is de competitie uitstekend begonnen met een overwinning op Avesteijn 2. Na de uitschakeling in de beker kon WEC 2 zich vandaag voor het eerst laten zien wat ze in huis hadden tegen wat meer gelijkwaardige teams in de 3e klasse. Tijdens de warming up was Sjoerd van Aarle afgehaakt doordat hij niet fit genoeg was om te spelen en daarvoor in de plaats kon Roy Verbakel

zich opmaken voor zijn basisplaats. WEC begon als eerste met een gevaarlijke aanval. Het was Teun Vermeer die in de 4e minuut met een dieptepas Brian Pijnappels wist te bereiken. Helaas ging zijn schot net voorlangs. Na 8 minuten probeerde Bas Smits ook met een dieptepas gevaar te stichten. Het was Roy Verbakel deze keer die de bal kon aannemen en met een schot via de binnenkant van de 2e paal doel trof en de eerste competitiegoal van het seizoen aantekende en de stand op 0-1 bracht. WEC bleef de aanval zoeken en dat leverde in de 14e minuut een gele kaart op voor Avesteijn na een overtreding op Brian Pijnappels. De volgende gevaarlijke aanval kwam in de 22e minuut. Opgezet door Mats van der Heijden wist hij Teun Vermeer te bereiken die met een droge knal de lat raakte waarna de bal over de achterlijn verdween. Na deze mogelijkheden begon Avesteijn wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. WEC kwam niet veel verder meer dan een aantal afstandsschoten van ver buiten het strafschopgebied. Het laatste gevaar in de 1e helft kwam in de 40e minuut van Avesteijn. Keeper Luuk Santegoeds bracht uitstekend redding.

WEC begon de 2e helft ongewijzigd. Het was wederom Teun Vermeer die gevaarlijk werd na een voorzet van Niels van der Looij. Helaas voor WEC ging zijn kopbal net naast. In de 63e minuut was het Niels van der Looij zelf die een kans kreeg. Ditmaal was het de keeper van Avesteijn die redding bracht. Door de warme dag begon bij enkele spelers de vermoeidheid wat toe te slaan. Hierdoor wisselde coach Roel van Wordragen in de 69e minuut Pieter van der Sangen en Oscar Staals voor Brian Pijnappels en Guus van der Velden. Amper 4 minuten stond Pieter van der Sangen in het veld of hij werd net buiten het strafschopgebied d.m.v. een handsbal tegen gehouden. Dat leverde de 2e gele kaart op voor Avesteijn en een vrije trap voor Bas Smits die helaas in de muur ging. In de 75e minuut werd de snelle Mats van der Heijden gestopt. Dit leverde Milan Santegoeds een gele kaart op vanwege praten tegen de scheidsrechter. Nog geen 2 minuten later kreeg WEC ook zijn 2e gele kaart. Ditmaal was het Paul van den Heuvel die ondanks het fluitsignaal van de scheidsrechter doorging. Voor Roel van Wordragen nog eens tijd om een paar wissels door te voeren. In de 84e minuut kwam Stein van der Plas in het veld voor Paul van den Heuvel en in de 88e minuut Stan van der Meerakker voor Mats van der Heijden. Een minuut later was het Stan van der Meerakker die op zijn karakteristieke wijze de laatste man en de keeper het nog moeilijk maakte.

WEC sleepte de overwinning hiermee uit het vuur en behaalde de eerste drie punten van het seizoen in een uitwedstrijd. Een mooie start voor een hopelijk goed seizoen. Het begin is gemaakt.