Glamourboys laten punten liggen

In de vroege ochtend, met een striemende regen in zijn gezicht had El Gado tijdens het hondenweer in het verre Harrogate de vlag al uitgehangen. De wedstijd van de Glamourboys tegen De Snelle Voeten was niet afgelast maar El Gado had het volste vertrouwen in ons Supertrio, ook al had hij samen met Tikkietakkie de wekelijkse vergadering over moeten slaan. Bassie had met de gewonnen wedstrijd vorige week tegen Hapse Boys een eerste stap gezet in zijn nieuwe droom “De weg naar Goud” maar deze week was de lijst met blessures en afmeldingen afzonderlijk te noemen. Zonder El Gado, de Gazelle, de Stoffer, Huub Strijkijzer, Beertje Bas moest ons Supertrio alle zeilen bijzetten om centraal een gesloten verdediging binnen de lijnen te krijgen. Deze week moest de Schaver de rol van laatste man op zich nemen en hiermee groeide hij uit tot de man van de wedstrijd. De technische staf had toch nog een oplossing gevonden voor het team dat als vallende bladeren al heel vroeg aan haar herfst was begonnen. Stonden vorige week na een 1-4 voorsprong alle seinen op groen en kon de technische staf naar hartenlust hun wissels gebruiken, deze week had Bassie maar slechts elf spelers tot zijn beschikking en stonden alle seinen op rood. En net zoals vorige week moesten de Glamourboys weer de interne markt op om hun spelers totaal op te vijzelen naar dertien. De plaats van El Gado werd deze week ingenomen door d’n Tank die met trots het blauwe tenue van El Gado eindelijk eens mocht dragen. Verder waren Jan en Geert van het zesde toegevoegd aan de spelerslijst van de Glamourboys. Bij aanvang van de wedstrijd waren er de eerste tekenen van een moeilijke wedstrijd al zichtbaar, de thuis dug-out van de Glamourboys was ingenomen door de tegenstander en in de verte stapelden de eerste donkere wolken zich in het mistroostige weer op.

De Glamourboys begonnen goed aan de wedstrijd en DSV werd al snel vastgezet op hun eigen helft. Tevreden gezichten waren te zien in de dug-out, de opbouw van achteruit was goed verzorgd en al vroeg werden de aanvallen van DSV onschadelijk gemaakt. Tenslotte is voorzichtigheid de moeder van de porseleinkast. De Glamourboys kwamen na een kwartier verdiend op voorsprong, het was de Fox die weer een neusje had voor de vrijstaande man en nu wist hij Hans Pingel te bereiken, werd het eerste schot nog geblokt de rebound ging ongenadig hard in de rechterbovenhoek, de doelman van DSV was kansloos 1-0. De weg naar de toppositie kon weer beginnen. Maar halfweg de eerste helft sloeg het noodlot toe voor de Glamourboys, het was de Fox die misschien te veel met zijn gedachte bij zijn grote vriend El Gado in Harrogate was en de spits van De Snelle Voetjes liet de Fox zijn hielen zien. Dit was het moment voor El Tanko om zijn waarde voor het elftal te kunnen tonen en met trots verliet hij in zijn smetteloze El Gado tenue zijn doel om redding te brengen. Maar het natte veld was niet berekend op het aanstormend geweld van de El Tanko. Zijn eerste meters op het natte veld gingen niet zo snel als hij verwacht had. Zo was onze Blauwe Swaptank te laat bij de bal, stond hij te veel op een verkeerde plaats en ging te vroeg naar de grond. De snelle voetjes hadden hun gelijkmaker 1-1. Doodongelukkig stond hij daar, met natte ogen, zijn droom spatte uiteen, de man in zijn doorweekte Blauw tenue. Maar met nog driekwart wedstrijd te gaan was er nog niets verloren, de Glamourboys hadden veruit het beste van het spel maar binnen de zestien liep het niet zoals Bassie het verwacht had. Tien minuten voor rust was er weer een tegenvaller voor Bassie. Eerst moest Houdini vervangen worden en even later moest ook Pareltje geblesseerd het veld verlaten.

De tweede helft veranderde niet veel aan de wedstrijd, een aanvallend team van de Glamourboys en een enkele plaagstoot van DSV. De grootste kans in de tweede helft was voor de Iceman maar deze de was niet koel genoeg en de doelman van DSV wist redding te brengen. Met nog een tiental minuten te spelen deed Bassie nog een noodgreep, de geblesseerde Pareltje en de Gazelle werden alsnog in gebracht om een bres te kunnen slaan in de verdediging van DSV, maar verder dan een kopbal van de Schaver wisten de Glamourboys niet te komen. Zo waren het twee zure punten die de Glamourboys verspeelden op deze toch al trieste zondagmorgen. Teleurgesteld ging Bassie richting de kantine om daar zijn verdriet te kunnen verdringen en moest hij nodig nadenken over de komende week, de herfst had al vroeg toegeslagen in zijn Dreamteam, hij moest toch maar weer eens op zoek gaan naar zijn gelukkaarsjes.