Glamourboys overwinnen herfstdip

Met deze natte herfstdag, waar de eerste kastanjes van de bomen vielen en de eerste bladeren met het kleinste zuchtje wind langzaam naar beneden dwarrelden is de herfst in aantocht en is het weer de tijd voor veel mensen om weer eens een herfst tafereel te maken, de eerste slingers met pinda’s te rijgen voor het roodborstje, een spelletje Pim Pam Pet of Ganzenbord te spelen of om een appeltaart te bakken. Maar niet voor Bassie, al vroeg in de morgen had hij zijn gelukskaarsje uitgeblazen en was hij vol vertrouwen richting de Glorie vertrokken voor de wedstrijd tegen Milsbeek. 6 oktober is de 279ste dag van het jaar en de 280ste dag in een schrikkeljaar in de gregoriaanse kalender, maar deze koudste 6e oktober ooit was ook een schrikkeldag voor Bassie, maar liefst negen afmeldingen waren er deze week, wat was er nog over van zijn Dreamteam. Waren zijn strijders nu niets anders meer dan een leger met een harnas van fluweel, was de Glamourtrein in verval, waren zijn spelers fysiek niet meer opgewassen tegen de hoge verwachtingen richting het tweede kampioenschap van de technische staf. De fysieke gesteldheid van zijn Dreamteam was laag en het koude weer kon daar duidelijk het verschil in maken. Ook een laag vetpercentage, vermoeidheid, slaaptekort en alcohol zorgen dat de warmteproductie moeilijker in stand kan worden gehouden en de kans op blessures wordt hiermee groter. Voor Bassie was het wel duidelijk, aan de eerste twee kon het niet liggen. Deze 6e oktober was ook de dag van de strijdkrachten, de dag van herdenkingen, de dag van de oktoberoorlog, en de dag om de moeilijke uit wedstrijd tegen Milsbeek nog eens in herinnering te nemen. Maar met een halflege Glamourtrein is het moeilijk spelen, zo moest de Grote Kees weer een beroep doen op het vijfde en kon Bassie deze week weer boodschappen gaan doen in de supermarket van het vijfde. Met st Josje, Eduardo en Ottertje had Bassie zijn boodschappenwagentje toch weer goed weten te vullen. Zo kon ons supertrio toch weer met een sterke opstelling aan de wedstrijd beginnen.

In de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd met de eerste kans voor Milsbeek maar onder druk van de Gazelle en st Josje wist de spits van Milsbeek de bal niet richting het doel te spelen. Al snel in de wedstrijd was het duidelijk de Glamourtrein had met dit natte herfstweer weer eens last van roest op de lagers en kon moeilijk op gang komen, moeizaam kwam de passes bij de juiste spelers aan en langzaam begon de verwarring toe te slaan, het leek wel of dat er ook nu veel spelers op de verkeerde App zaten. Het hondenweer van vorige week in Harrogate had El Gado schijnbaar meegebracht naar sportpark de Glorie en ook dit kwam het spel van de Glamourboys niet ten goede. Het aantal kansen voor de Glamourboys was ook niet zo hoog en waren onze spitsen, de Iceman en Tikkietakkie vaker in gevecht met de bal dan met hun tegenstander. Had Bassie zijn gelukskaarsje dan toch te snel gedoofd?

In de tweede helft moest het dan maar gebeuren. Zo ging de Gazelle in de tweede helft plaats maken voor de Schaver en d’n Tank werd gewisseld voor de Fox, die de gehele linkerflank tot zijn beschikking kreeg. En na vijf minuten kwam de bevrijding, een hard schot van Beertje Bas werd door de doelman van Milsbeek verkeerd beoordeeld en het was Angelino die er als de kippen bij was om de afgeslagen bal in het doel te tikken 1-0. Nog even probeerde Milsbeek tegengas te geven maar El Gado wist op het natte veld telkens zijn volle gewicht en postuur achter de bal te brengen en maakte weer een zeer betrouwbare indruk. Na tien minuten was het de Fox die over de linkerkant de achterlijn wist te halen en via Angelino kwam de bal bij Tikkietakkie en deze liet deze geboden kans niet onbenut 2-0. De wedstrijd was gespeeld. Milsbeek had zich bij de nederlaag neergelegd en binnen enkele minuten werd het 3-0. Nu was het ons Diamantje die over rechts de bal laag voor gaf en daar was de Schaver die met een schuiver de bal het doel in gleed. Dit was het sein voor Angelino om zijn eigen showtje op te zetten en als kleine zelfstandige te beginnen met hakken, dribbelen, passeren, drijven, schieten, het werd zijn onemanshow. Bassie werd er radeloos van en het zou niet lang geduurd hebben voordat Angelino gewisseld zou worden. Maar als er geshowd moet worden dan is er nog iemand die daar wel een graantje van mee wil pikken, de Fox, uit een scrimmage kwam de hoge bal bij de Fox en dit moest zijn show worden in deze gespeelde wedstrijd. En met deze actie had zelfs Popov in het Cirque du Soleil de harten van de toeschouwers mee gestolen, een omhaal, een actie waar na de wedstrijd nog lang over zou worden nagepraat. Nu kon hij een combinatie laten zien van zijn lenigheid, timing en souplesse, alle lessen Pilates, Power yoga en turnen kwamen nu bijeen. En als een reizende ster ging hij wel een halve meter in de lucht en landde onze Rubberboy zittend in een spagaathouding. De actie van de wedstrijd. Nog een maal wisten de Glamourboys te scoren. Het was Hans Pingel die de eindstand bepaalde op 4-0. Weer drie punten voor de Glamourboys en samen met de man van de wedstrijd Huub Strijkijzer en een tevreden technische staf liep Rubberboy tevreden en voldaan richting de kleedkamer.