Meiden O-15 winnen wintertoernooi in Best

Op zaterdag 11 januari speelde onze meiden onder 15 een wintertoernooi tegen 6 andere meiden achttallen op het sportpark van Wilhelmina Boys in Best. Tegenstanders op dit toernooi waren Wilhelmina Boys 1, 2, Eindhoven 1, 2, Best Vooruit en MVV’58.
Onze meiden gingen stroef van start want de eerste wedstrijd ging kansloos met 3-0 verloren tegen de meiden van Wilhelmina Boys 1. Enig herstel volgde in de 2e wedstrijd tegen MVV deze wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door een mooi doelpunt van Maartje Langenhuijssen. De derde wedstrijd werd tegen het sterke Best Vooruit met 1-0 gewonnen door een goal van Sanne vd Wijdeven. Een van de fraaiste aanvallen namens WEC op dit toernooi het was Mary-linn van der Zande die zich op links heel knap vrij speelde en 2 speelsters vrij voor de keeper zette. WEC kwam met 6 punten uit 3 mede boven aan op de ranglijst maar moest in de eerst volgende wedstrijd een 1-0 nederlaag slikken tegen laagvlieger Eindhoven 2. Ondanks het aanvallende spel van WEC en de vele mogelijkheden werd er met verloren en leken de kansen op een hoge klassering voorbij.
Voor WEC resteerde nog 2 lastige wedstrijden. Tegen Wilhelmina Boys 2 speelde WEC achterin weer als vanouds, leunend op een sterke verdediging onderleiding van Yoni Landman en goed keepers werk van Sil van Lankveld gaf WEC weinig weg en wederom wist WEC zelf een goaltje mee te pikken. Maartje schoot de bal prachtig in het dak van het doel. Een overwinning in de laatste wedstrijd zou WEC een plaats in de top 3 opleveren, aangezien de laatste 2 wedstrijden direct achter elkaar gespeeld werden hadden de meiden geen zicht op het feit dat ook toernooiwinst nog mogelijk was. Wellicht maar goed ook want van zenuwen was tegen het sterke Eindhoven 1 weinig te merken. Eindhoven speelde sterker en het was mede dankzij het sterke keeperswerk van Lotte Pijnenburg dat WEC de goal schoon hield. In deze wedstrijd was WEC de gelukkige om wel eenmaal te scoren. Wederom was het Maartje die de bal binnen tikte. De verassing was compleet voor de meiden dat ze met 4 overwinningen met de eerste prijs aan de haal gingen maar dit was mede te danken aan het feit dat alle teams vrijwel gelijkwaardig aan elkaar waren. Coach Patrick en de meiden kunnen tevreden zijn met dit mooie resultaat.