fbpx Skip to main content

WEC 1 pakt punt bij Irene

By 28 november 2022Wedstrijdverslagen

Na de grote nederlaag van afgelopen week tegen Nijnsel, was het vandaag voor WEC een belangrijke wedstrijd. Afgezakt naar de 5e positie op de ranglijst was het zaak om punten te gaan pakken en zodoende de aansluiting te houden met de koplopers. Voor het begin van de wedstrijd was er nog een jeugd wedstrijd tussen de JO11 teams van beide clubs, met 2 vroege doelpunten en een eindstand van 1-1. Daarna mochten de spelertjes samen met hun 1e het veld oplopen, onder een salvo aan vuurwerk, dat was voor deze spelertjes op zich al een hoogte punt waar ze zichtbaar van onder de indruk waren.

De wedstrijd begon ook meteen met vuurwerk. Vanaf de aftrap begon WEC scherp en kreeg Stef Verhoeven een mogelijkheid om te schieten , zijn schot werd nog gekeerd door de doelman, maar hij kon de bal niet vast houden en werd de rebound door Alim Kagermanov ingeschoten 0-1. Een flitsend begin van WEC maar Irene bleek er niet van onder de indruk, speelde fel en ging alle duels vol aan wat in een overwicht resulteerde. Dit resulteerde in de 10e minuut in de gelijkmaker. Uit een voorzet van rechts kon de spits Rody van Gaal inkoppen en was keeper van Oss kansloos: 1-1. WEC kreeg het lastig en kon niet onder de druk uitkomen van Irene. Er ontstonden een paar kansen maar vandaag stond keeper Jasper van Oss weer goed te keepen. Hij kon met het nodige geluk zijn doel schoon houden. Ruststand 1-1.

Na rust met wissel Roan van Bergen als extra verdediger voor aanvaller Nout Heijmans kwam er iets meer rust in het spel van WEC. Veel kansen werden er niet gecreëerd en bleef het een spannende pot. Ook Irene kon geen vloeiende aanval meer plaatsen. Niels van de Ven kwam er in voor Stef Verhoeven en Stijn de Laat voor Alim Kagermanov. Deze verse krachten voorin kregen nog één mooie kans via Niels van de Ven maar zijn schot ging helaas net over de kruising van de goal. Het slotakkoord was aan Irene dat in blessuretijd uit een counter spits Van Gaal alleen op de goal zag gaan maar zijn schot ging ver naast en zo bleef de stand net als bij de jeugdwedstrijd 1-1 en werden de punten gedeeld.  Volgende week de thuiswedstrijd tegen Tongelre  waar WEC weer kan gaan proberen de volle drie punten te pakken.