Angelino redt de technische staf van de Glamourboys

Met twee overwinningen op rij was de technische staf van de Glamourboys het seizoen 2018- 2019 voortvarend begonnen. De offday in de eerste helft van de  wedstrijd tegen Milsbeek was weer vergeten en met de knappe overwinning vorige week tegen de kampioen van het vorige jaar lag de weg voor Bassie’s Dream nog helemaal open. De Glamourtrein stond er weer zwart en stralend bij. Zo kwam Bassie met zijn kornuiten Sinterklaassen en de Grote Kees zondagmorgen aan  op Sportpark de Glorie en het eerste wat ze zagen waren zesendertig vragende en smekende ogen.  Het waren bijna vragende smekend kinderogen zoals deze kunnen kijken bij Theodorus van de Perk in Beesd. Wie mocht er vandaag beginnen en wie stond er niet in de basis. Met de grandioze overwinning op de kampioen van het vorige jaar begonnen er bij te technische staf de eerste tekenen van overmoed zichtbaar te worden, zo werden er deze wedstrijd tegen het onbekende HBV maar liefst zes spelers uit de basis team van de vorige wedstrijd gelaten. Zou dit nu de tweede blunder van de technische staf zijn binnen twee weken. Zouden er volgende week boven op de rechtermouw van hun nieuwe coachjassen dan toch een logo komen staan met de naam Los Burros.

Er waren nu voor het eerst in de geschiedenis van de Glamourboys al voor het begin van de wedstrijd witte zakdoekjes te zien in de de kleedkamer, nu de Glamourboys tegen het onbekende HBV met een zogenaamd B team het onbekende werd ingestuurd. Toch kwamen de Glamourboys al snel op een 1-0 voorsprong, het was Lombarda die de bal bij de Strijker wist te brengen en hier wist onze Groot Tovenaar uit Eerde wel raad mee. Met een rijk en gevoelige streek zoals Rubens, en met de passie en kleur a la van Gogh verdween de bal van de Groot Tovenaar achter de doelman van HBV.  De technische staf stond te glunderen, de Strijker was weer terug, hij had hun vertrouwen weer dik terug betaald. In de dug out ging de ene na de andere high five de lucht in en de boks volgde er in een rap tempo achteraan. Maar het hoogtepunt van de Groot Tovenaar was ook bijna het enige positieve van de Glamourboys in de eerste helft. Het spel werd rommelig en slechter, het onbekende HBV  het “Herboren VIOS” wist beter in het spel te komen en de beste kansen waren dan ook voor de mannen uit Beers.

Dit was koren op de molen voor El Gado, maanden had hij er op gewacht en thuis over lopen paraderen en was dan eindelijk zijn vrouw en kind komen kijken naar die fabelachtige doelman van de Glamourboys. Zo wist onze Blauwe Kat de Glamourboys met enkele mooie reddingen van een achterstand te behoeden. En bij elke redding deed het oogcontact met zijn Kelly hem groeien. Deze dag kon niet meer kapot. Zelfs de Strijker kon het tij in de eerste helft niet doen keren, het passievolle en kleurrijke werk wat wij van hem gewend zijn begon steeds meer op de Schreeuw van Edvard Munch te lijken een geestelijk leed en een emotionele kwelling werden zichtbaar. En op deze vroege koude zondagmorgen waar een ijzige wind over het veld blies waren er ondanks de koude nog talrijke toeschouwers op komen dagen maar ook daar waren opvallend veel witte zakdoekjes te voorschijn gekomen.

Maar de witte zakdoekjes in het kleedlokaal waren toch een duidelijk signaal geweest en hadden hun uitwerking niet gemist, zo kwamen er in de rust maar liefst drie nieuwe mensen op het middenveld te spelen Pareltje, Diamantje en ons groeibriljantje Angelino. Het verhaal over Angelino begint als steeds meer supporters naar de Glorie te lokken en van verre waren ze gekomen om deze nieuwe aankoop te kunnen bezichtigen. Abramovich stond weer als vanouds te genieten van zijn dure speeltjes. Alleen al de aankoop van Angelino maakte de rest van de  mislukte aankopen van de laatste jaren ruimschoots goed. En al snel in de tweede helft kwamen de Glamourboys op voorsprong, een combinatie tussen Angelino en Johnny Boy binnen de zestien werd door Johny Boy beheerst in de verre hoek ingeschoten.

De wedstrijd was nu beslist en het Gouden trio op het middenveld begon los te komen. De toeschouwers werden op hun wenken bediend, het was weer Angelino die nu de bal hard op de paal knalde en in de rebound als nog hard binnen wist te schieten. Het Zwarte Monster was nu op stoom en niemand bij HBV was bij machte om dit nog te doen stoppen. Enkele minuten later was het alweer 4-0  nu was het de herboren Iceman die op aangeven van de Strijker de bal hard in het net roste. Met invallen van het Gouden trio was ook onze Groot Tovenaar uit Eerde weer beter in zijn spel gekomen en na een combinatie met Pareltje was het de Strijker die de 5-0 in het boekje van de goed leidende scheidsrechter deed noteren. Maar het hoogtepunt van deze wedstrijd was toch voor Johny Boy na een combinatie met Pareltje wist hij de bal uit een bijna onmogelijke hoek over de doelman van HBV te stiften 6-0. De wedstrijd was voorbij, ook HBV had kennis gemaakt met de magistreuze zwarte Glamourtrein.

In de laatste minuut was er nog een penalty voor de Glamourboys. Het was de Strijker die de bal snel onder zijn armen nam en zich klaar maakte voor zijn eerste hattrick van het nieuwe seizoen. Maar nog voordat hij zich richting de penalty stip bewoog ging er een vreemd gevoel door hem heen, de grond onder zijn voeten begon steeds meer en meer te rommelen. Het was El Gado die zich ook roepend en met veel geweld richting het doel van HBV spoedde. Eindelijk kon ook hij zijn droom naleven, vrouw en kind waren speciaal voor hem gekomen om hem te zien schitteren. Op deze veertiende trouwdag wou hij hier zijn pink wel voor willen geven. Opgewonden zat Kelly rillend op het puntje van de bank. Nog eenmaal ging er een gepassioneerde  blik van EL Gado richting het bankje. Maar waar hij zo van droomde gebeurde niet, de slap ingeschoten bal verdween via de doelman over het doel. Met gebogen hoofd en verborgen achter een donkere zonnebril verliet Kelly het sportpark, nog nagekeken door lGado. Weg opwinding, weg hoogtepunt, weg erotische avond.