Avanti’31 6 – WEC 5 1-5

Na het fysieke loopgraven gevecht tegen Vinkel, stond er weer een rood-wit blauwe El Clasico derby op het programma.  Op de eerste natte zondag van december. Het is al jaren heel gewoon is om een potje te gaan voetballen. Onze vroegere dorpsgenoten hadden wel iets anders aan hun hoofd. Zoals  in 1558 en 1636 toen Schijndel werd getroffen door een pestepidemie waar beide keren een derde van de bevolking, ongeveer 470 per epidemie aan overleed. Of zoals in 1506 het hele dorp werd verwoest op de kerk na door de Gelderlanders. Nee, vroeger was echt niet alles beter!

Nu weer voetbal , Avanti de club die bekend staat van altijd keihard werken, ik vergelijk ze al jaren met het werk en vecht voetbal van Feijenoord. We moesten wat coryfeeën missen maar er waren er ook weer terug. Bertje koos nu voor het eerst met Neville als aanvallende middenvelder, de Tummies op links en rechts en Edwin onze niet te stuiten tornado centraal en Bart had ook een basis plaats verdiend vond Bertje. Messi werd achter de hand gehouden plus onze doelpunten machinemannen Sietze en Rob  stonden met geslepen tanden langs de kant.

We begonnen heel goed en binnen 20 min hadden we al zeker 3 open kansen gecreëerd die door Clint helaas niet werden benut , er werd al door de grote groep spelers die niet speelden om een wissel gevraagd . Mooi dat al die mannen kwamen kijken ondanks het natte weer zo zie je maar dat we een grote voetbal familie zijn, sommige voetballen ook al 35 jaar of meer samen. Gelukkig gingen we rusten met een voorsprong , doelpunt ja toch Clint Kane het werd ook tijd dat hij dat netje liet trillen, even daarna stonden we niet goed geposeerd en kwamen de blauwe tot een heel mooi schot welk boven in de kruising zou zijn beland , alleen Richard De Gea tikte hem er zo mooi uit dat velen handen op elkaar gingen , Onze Sinterklaas vriend moest ook nog aan de afdaling beginnen en met een plof waar de seismometer 6 op de schaal van richter aangaf en de mensen in Groningen hun huis uitvluchten omdat ze aan een aardbeving dachten kwam De Gea terug op aarde , het neerkomen ging nog wel alleen het opstaan gaf gigantische problemen.  De meesten zouden met de trauma heli zijn afgevoerd maar niet onze De Gea , zonder hulpmiddelen ging hij verder, iedereen dacht dat het elk moment gebeurd kon zijn maar hij beet op zijn tanden en in de rust een pot tijgerbalsem op de zere plekken. Daarna was het telkens afwachten als De Gea weer een bal stopte , tig keer ging hij als een K.O. geslagen bokser neer , maar telkens bij de negende tel krabbelde hij weer overeind en met kunst en vliegwerk haalde hij einde , dus voor Bertje was De Gea de man van de wedstrijd, wat een karakter.

Ook is heel goed voor het team dat de uitblinker van verleden week niet gemist werd , dat zegt toch ook iets over de spelersgroep! Na de thee kwam Diego Costa alla Sietse samen met Rob S en even later Maikel er in , Rob kreeg de voor hem niet fijne taak om linkshalf te gaan spelen maar dat deed hij voortreffelijk capo!. Clint maakte de 2-0 en daarna speelden we ze helemaal uit elkaar van het kastje naar de muur en weer terug , we creëerden ruimte en daar hebben we net de spelers voor dus Bertje was gerust , geen pillen dit keer , wel moest Edwin de Tornado er ook uit en kwam een niet fitte Messi in de wei en daarvoor waren we met ook al een rug blessure Neville verloren die later nog appte dat het zelfs bij het laten van een windje nog wel pijn deed.  Bertje had een tip gekregen om Diego op scherp te zetten , omdat deze tip van iemand kwam waar Bertje in geloofd werd Diego deel 1 buiten de wei gehouden en zie het resultaat! Sietze Diego Costa de meest imposante wolf van onze roedel maakte er mooi 3, dus een echte zuivere hattrick in een helft 3 doelpunten. Hij stond dus echt op scherp en Bertje lachte in zijn vuistje met dank aan de tipgever , die uiteraard later werd bedankt. Maar wat velen ook vergeten Bart had hun hele achterhoede helemaal kapot gespeeld , open gescheurd ze kregen geen moment rust van hem , hij bleef maar gaan! Klasse Bartje.

Onze roedel La Roja ( de rooie) heeft nu 10 competitie wedstrijden achter de rug en nog ongeslagen , wie had dat gedacht. Maar we gaan beslist niet langs onze schoenen lopen er wachten in 2018 nog 2 wedstrijden tegen Blauw Geel. Bertje