Belangrijke en terechte overwinning van WEC 1

Na een aantal verliespartijen en gelijke spelen was WEC hard toe aan een overwinning. Drie punten zouden erg welkom zijn om niet te ver naar beneden te zakken op de ranglijst. WEC begon dan ook geconcentreerd en gedreven. Na een kwartier werd het voor het eerst dreigend toen Rob van de Ven een vrije trap verlengde op spits Mark van Os, die helaas buitenspel stond.

Gelegenheidsrechtsbuiten Kaunda Leermakers sneed een kwartier later dreigend naar binnen. Zijn schot werd echter nog net aangeraakt en zo tot corner verwerkt. In de 37e minuut werd Rob van de Ven bij een vrije trap van WEC naar beneden getrokken. Weer een vrije trap, en nu op een mooie plek op zo’n 20 meter van de goal. Gijs van de Boogaard posteerde zich achter de bal en leek fraai de 1-0 aan te tekenen. Via de binnenkant van de kruising kaatste de bal echter in de handen van de gelukkige Mariahoutse doelman die aan de grond genageld stond. Net voor rust was de onvermoeibare rechtsback Rick Vos voor de zoveelste keer mee naar voren opgestoomd. Hij dacht met een steekbal Mark van Os in stelling te brengen, maar een verdediger van Mariahout zat er nog net tussen, en tikte tot zijn eigen opluchting de bal naast de goal.  

Net na rust leek een moment van onachtzaamheid WEC de das om te doen. Een bal werd van achteruit verkeerd ingespeeld waarop Mariahout zijn enige kans van de wedstrijd kreeg. Gelukkig voor WEC ging de bal voor het doel van keeper Luuk Santegoeds door. Na een klein half uur was invaller Luuk Teunissen dicht bij de openingstreffer. De doelman van Mariahout wist zijn inzet echter nog tot hoekschop te verwerken. De hoekschop werd door Rob van de Ven snoeihard binnen gekopt. De Mariahoutse doelman kreeg er nog een hand tegen maar moest vervolgens toezien hoe aanvoerder Roy Verbakel bij de tweede paal de bal in de rebound binnenkopte. Eindelijk, 1-0. WEC kreeg in het laatste kwartier nog een paar kansjes om de overwinning zeker te stellen. Aangezien de 2-0 niet gemaakt werd, bleef het tot het laatst toe spannend, al was Mariahout niet bij machte om het WEC nog echt lastig te maken.  

Met een verdiende 1-0 overwinning kon WEC drie punten bijschrijven. Hopelijk kan de ploeg uit Wijbosch dit volgende week een goed vervolg geven. Dan moet WEC naar Liempde voor de wedstrijd tegen kampioenskandidaat DVG.