Belangrijke overwinning WEC 2 tegen Sparta’25

By 8 april 2019 april 10th, 2019 Wedstrijdverslagen

WEC 2 is gisteren begonnen aan de slotfase van de kompetitie. De directe concurrenten komen nu één voor één aan de beurt. Als eerste Sparta’25 5. De wedstrijd begon voor WEC wat rommelig. Ze kregen in de beginfase nog maar weinig vat op de tegenstander en had nog niet veel controle over de bal. In deze fase moest WEC al na 5 minuten een corner toestaan. Deze belande op het hoofd van de vrijstaande speler van Sparta’25 die de bal koppend achter keeper Jasper van Oss bracht, waardoor de thuisclub op een 1-0 voorsprong kwam. De volgende tegenslag kwam in de 16e minuut. Het was Brian Pijnappels die in de warming up al lichte klachten aan zijn lies had en zich moest laten vervangen door Pieter van der Sangen. De eerste gevaarlijke kans voor WEC kwam pas in de 22e minuut. Een schot van Guus van der Velden vanaf links ging maar rakelings over de lat. Hierna kwam WEC kwam wat beter in het ritme en begon steeds meer de wedstrijd te controleren. In de 30e minuut was het Nick van Erp die vanaf rechts een voorzet gaf op Pieter van der Sangen, die vanaf links de bal met een rustige lob over de keeper net onder de lat wist te krijgen en daarmee de stand op 1-1 bracht. Wat een heerlijk balgevoel heeft hij toch om tot zoiets in staat te zijn. WEC voelde dat er meer inzat en bleef aanzetten. In de 36e minuut was het wederom Nick van Erp met een assist. Zijn doorkopbal kwam terecht bij de jarige Paul van den Heuvel die op zijn 30ste verjaardag zijn eigen feestje opvrolijkte met een karakteristieke droge schuiver en daarmee de stand op 1-2 in het voordeel van WEC bracht. Twee minuten later was er een vrije trap voor Sparta’25. Deze werd door keeper Jasper van Oss keurig uit de goal gehouden en tot corner gewerkt. Toch viel uit de corner nog de 2-2. Nadat de bal tegen de arm van Teun Vermeer kwam kreeg Sparta’25 een penalty die onberispt in de hoek werd geschoten waardoor de ruststand op 2-2 kwam.

Met dezelfde instelling en opstelling was het WEC die voortvarend aan de 2e helft begon. Na 7 minuten was het Nick van Erp die in het strafschopgebied onderuit werd gehaald en nu was het WEC die van de uitstekend fluitende scheidsrechter een penalty kreeg. Pieter van der Sangen was de persoon die de bal tot zich nam en de mogelijkheid kreeg om WEC weer op voorsprong te zetten. Helaas stond de keeper van Sparta’25 in de weg en wist de bal uit de hoek te tikken waardoor de stand nog gelijk bleef. In de 62e minuut was het Julian van Thiel die na een voorzet van Pieter van der Sangen de bal net langs de goal kopte. Na 71 minuten was het voor Guus van der Velden voorbij. Met een blessure aan zijn scheenbeen moest hij het veld verlaten en kwam Carlo van Nuland voor hem in de plaats. Drie minuten later was het een hard schot van Pieter van der Sangen wat geblokt werd. Na 78 minuten was het Wout Maas die in het strafschopgebied gehaakt werd. Wederom wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Ditmaal was het Roel van Wordragen die de kans kreeg om vanaf 11 meter te scoren. Ditmaal was het wel raak ondanks dat de keeper er nog aankwam. De 2-3 stond op het scorebord en Roel van Wordragen had zijn weddenschap gewonnen van de avond ervoren. Geen trampoline in de tuin. Nu was het zaak om de wedstrijd uit te spelen. Vanwege de overtreding op Wout Maas moest hij in de 81e minuut zich toch laten vervangen door Tijn van Aarle. De moegestreden Paul van den Heuvel en Pieter van der Sangen werden in de laatste minuten nog vervangen door de gebroeders Pim en Thomas de Veer.

Met 6 aaneengesloten overwinningen in de competitie blijft WEC 1 nog koploper. De komende weken hebben ze rust en kunnen ze zich gaan opmaken voor een tweeluik tegen de grootste concurrent Erp 4.