Een bewogen jaar voor de Glamourtrein

Na vier overwinningen op rij stond Bassie met zijn supertrio voor een grote uitdaging, de wedstrijd tegen SCMH. De laatste nederlaag van de Glamourboys was weken geleden nog tegen SCMH en de 4-0 nederlaag was hard aangekomen bij Bassie en Sinterklaassen die het in die wedstrijd moesten stellen zonder de Grote Kees. En die nederlaag was niet alleen bij Bassie en Sinterklaassen hard aangekomen ook bij de spelers van de Glamourboys was deze nederlaag als een dreun binnen gekomen en werd het richting de wedstrijd leger en leger in de wagons van de Glamourtrein. Dus moest Bassie ook deze week op het allerlaatste moment een beroep doen op de Fox om toch nog twee beoogde topspelers voor het nieuwe seizoen in deze moeilijke wedstrijd te kunnen testen. Gelukkig voor Bassie was de Gazelle deze week weer beschikbaar, het was alleen de vraag of hij deze week ook niet te hoog op het paard zou zitten, hij liep immers de gehele week weer naast zijn schoenen. Met zijn twee splijtende passes vorige week tegen Avestijn had de Gazelle grote indruk gemaakt op Bassie en zich verzekerd van een basisplaats bij de Glamourboys en kon een zwaar teleurgestelde Huub Strijkijzer die gedacht had de Gazelle buiten de selectie gespeeld te hebben na zijn twee ijzersterke wedstrijden plaats nemen op de reserve bank. Ook bij de Glamourboys kan het hard zijn.

Al snel kwam de eerste kans voor de Glamourboys een teruggelegde bal op Hans Pingel maar de bal ging hoog over het doel. Maar wat er in de vorige wedstrijd tegen SCMH niet waren, daar waren er nu wel, kansen voor de Glamourboys. Na tien minuten was het toch SCMH dat op voorsprong kwam, en weer door een vrije trap. De bal ging over de gehele verdediging heen en werd bij de tweede paal hard ingekopt door de spits van SCMH. Jeromeke de laatste hoop in het notitieboekje van Bassie als het over keepers gaat was kansloos. De Grote Kees ontplofte aan de zijkant, weer waren de Glamourboys op achterstand gekomen uit een dood spelmoment, weer stond de organisatie te slapen. Andere achterhoede spelers, nieuwe organisatie achterin, riep hij richting Bassie en weer werd het notitieboekje gevuld met namen zowel voor als achter in het gouden boekje. Was Bassie nu toch in de fout gegaan met het passeren van Huub Strijkijzer? Even was dit een tegenslag voor de Glamourboys maar het duurde niet lang, op aangeven van Hans Pingel was het Maikel die de bal verwoestend in het doel schoot 1-1. Zijn signatuur was gezet in deze wedstrijd. Bassie was onder indruk van zijn nieuwe spits, een kans een doelpunt. En de Glamourboys voelde dat er meer in zat in deze wedstrijd en een revanche op SCMH diende zich aan. Al snel na de 1-1 kwamen de Glamourboys op voorsprong, nu was het Michel, de tweede testspeler die door de Fox opgeroepen was, die Maikel aanspeelde en weer was de doelman kansloos 2-1. Bassie stopte zijn notitieboekje in zijn zakken, hij had genoeg gezien, hij wist het zeker, dit was zijn nieuwe spits, eindelijk had hij nu ook zijn Goudhaantje gevonden. Dit moest zijn droomaanval worden in het nieuwe seizoen 2018-2019.  Bombardo en Goudhaantje. De tijd dat hij het nog moest hebben van een bevlieging van de Strijker de Tovenaar uit Eerde was voorbij

Met zijn doelpunt vorige week tegen Avestein had de Strijker gedacht dat zijn positie voor het volgende seizoen verzekerd was en waren een fontein van tranen van blijdschap daar een bewijs van. Nu zal de Tovenaar uit Eerde niet genoeg hebben aan alleen zijn orakel kaart van Aradia en zullen er meer toverspreuken voor nodig zijn om zijn  toppositie in het team van de Glamourboys te waarborgen. In de tweede helft mocht eindelijk de getergde Huub Strijkijzer invallen en kon hij zich weer bewijzen in de ogen van de technische staf. Na tien minuten in de tweede helft werd de wedstrijd bijna beslist, het was Hans Pingel die vrij voor de doelman van SCMH kwam maar ook nu ging de bal over het doel. Even bracht de nonchalance van de Glamourboys SCMH terug in de wedstrijd en een foute bal in de breedte van Stoffertje verdween in de voeten van de spits van SCMH. Nu kon eindelijk Jeromeke zich bewijzen en wist hij de voorsprong van de Glamourboys te behouden. Toch waren het de Glamourboys die de wedstrijd na een kwartier in de tweede helft besliste, nu was het Michel die de bal van grote afstand vlak langs de paal in het doel schoot 3-1.

Het was niet alleen de naam van Goudhaantje die Bassie in zijn gouden boekje had opgeschreven en stond nog een naam meer in geschreven, met gouden letters; nieuwe architect  Michel-Angelo. De wedstrijd was beslist, even werd het nog heet voor Jeromeke en brandde hij zijn vingers  bijna aan enkel uitvallen van de tegenstander. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het weer Hans Pingel die een geboden kans opgelegd kreeg van Bombardo, maar ook nu ging het op zijn van Speijk’s dan liever de lucht in en ging de bal voor de derde keer over het doel. En weer werden er notities in de achterzijde van het gouden boekje geschreven. Toch kwamen de Glamourboys nog op een 4-1 voorsprong. Een vrije trap van Huub Strijkijzer vol furie, boosheid en frustratie werd onder druk van Goudhaantje in het eigen doel gewerkt 4-1.Maar wat had Bassie al die tijd in de achterkant van zijn gouden notitieboekje geschreven? Waren het namen van spelers waarvan langzaam aan afscheid genomen gaat worden, of spelers die naar het tweede plan verhuizen, nog een wedstrijd en dan zullen we er wel meer van horen. Vijf wedstrijden vijftien punten en een doelsaldo van plus twee. Bassie was weer een stap verder met zijn Glamourboys 2.0 het geraamte voor het nieuwe seizoen had hij al in gedachte, nog even moest hij er met Abramovich uit komen maar dat mocht geen enkel probleem opleveren. Het enige obstakel wat er nu nog genomen moest worden was een medische keurig door dokter Frans. Abramovich liet zich geen tweede maal een rad voor de ogen  draaien.