Blauw Geel – WEC 6 2 – 0

27 mei moest La Roja naar Veghel toe. Een datum waar werkelijk bijna nooit iets is gebeurd. De Bismarck vergaat in de Atlantische oceaan in 1941 en Epi Drost is jarig , wie kent hem nog. La Roja had deze wedstrijd de beste bouwvakker van Brabant aan het stuur, daar Bertje er even uit ligt. Maar om verslag te doen van iets waar je zelf niet bij bent,  zal niet meevallen, alleen de meesten journalisten doen het dagelijks en die hebben er nog voor gestudeerd. Weer met 4 gastspelers werd er aangetreden tegen de ploeg uit Veghel waar mijn moeder altijd van zei er deugt maar 1 ding uit Veghel en dat is de laatste bus naar Schijndel.

We wisten al dat het een goed voetballend ploegje was. Thuis tegen gelijk gespeeld plus er zat echt voetbal en ook snelheid in bij hun. Met wat informatie heb ik begrepen dat we heel weinig kansen creëerden en dat we zelf door Pique ook nog de 1 – 0 voor hun maakte. In deel 2 werd het ook nog 2 – 0 en ik heb begrepen dat het een geweldig mooi doelpunt was waar Buffon totaal geen kans op had. Dat was tevens de eindstand. Dat er ook nog iets speciaals gebeurde deze wedstrijd was dat we voor het eerst deze competitie geen doelpunt maakte bij de tegenstander.

De ziekenboeg blijf maar vol zitten al wel Hotlips er 3 had ontslagen en we snakken naar het einde en velen ook naar bonnendag. We scoren gemiddeld bijna 3 doelpunten per wedstrijd maar we kregen er tot nu toe iets meer dan 2 tegen. Er komen weliswaar nog 2 wedstrijden maar zoveel blessures als dit seizoen hebben we nog nooit meegemaakt. Oorzaak? Ja zeg het maar! Ook hebben we nog nooit zoveel fouten gemaakt waar de tegenstander van kon profiteren. Heel veel balverlies, onnodig balverlies waar ligt het aan? Bertje heeft inmiddels al contact gehad met Raiola en de eerste aankoop is bijna afgerond daar we vanaf nu de medische keuring heel serieus gaan nemen. Verder had Raiola nog Kluivert en Bagotelli in de aanbieding. De eerste is pas net uit de Pampers en de tweede past echt niet in deze mooie groep dus hebben we Raiola de opdracht gegevens om nog wat verder te kijken. Maar eerst gaan we met eigen middelen proberen geschiedenis te schrijven om de 60e ongeslagen thuiswedstrijden te bereiken. Nummer laatst komt naar de glorie maar we moeten ze bestrijden alsof het de kampioen is. Verder zal Ruud of Ruudje en bij ons Suurbier voor het eerst aantreden als kersverse Abraham. Een jonge Abraham die nog 125 jaar te goed heeft als hij zoals de legendes vertellen net zo oud ( 175 jaar) word als de echte Abraham. Ruud namens alle spelers en leiders van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Bertje