Cor B laat de Glamourtrein ontsporen

Zondag stond eindelijk de tweede wedstrijd in 2018 op het programma van de Glamourboys en wederom kwam er een van de koplopers uit de competitie op bezoek en dat was niemand minder dan Schijndel. Een wedstrijd die gewonnen moest worden vond coach Bassie en hij had voor deze wedstrijd zijn grenzen verlegd. Er mocht een wel eens een beentje meegenomen worden als het nodig was en gaan liggen bij een voorsprong, dat vond hij geen enkel bezwaar. De Glamourtrein moest weer gaan glimmen, dus werden alle poets en polijstmiddelen uit de schappen gehaald om de Glamourtrein weer kleur te geven. Zelfs een oud spreekwoord van oma Bassie ” oude vodden poetsen het best” had hij ten harte genomen en binnen no time had Jan Jans zonder de Kinderen zijn rollator ingeruild voor een paar oude uitgetrapte voetbalschoenen en was onze Schwarzenegger aan zijn vierde come back begonnen. En nu, nu er eindelijk weer een beetje meer glans onder de oude versleten en verweerde laklaag van de Glamourtrein zichtbaar was geworden wil iedereen weer plaats gaan nemen in de Glamourtrein. Dus al snel volgde het berichtje van de Grote Kees: de trein is vol, de trein is vol.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Schijndel, de Glamourboys konden de bal niet binnen de ploeg houden en werden onder grote druk gezet. Maar de eerste grote kans in de wedstrijd was toch voor de Glamourboys, op aangeven van Pareltje verscheen Hans Pingel vrij voor de doelman van Schijndel. Bassie veerde op en liep met een brede glimlach en pretoogjes al in juich stemming richting de middenstip, onze onweerstaanbare teddybeer ging vol voor de winst. Maar Bassie had de lat te hoog gelegd voor Hansje Pingel. Vrij voor de doelman van Schijndel bezweek hij aan de druk en faalde hij. Na een half uur was het toch Schijndel dat op voorsprong kwam. Een voorzet van de rechterkant werd niet goed geblokkeerd en de bal ging over de verdediging richting de tweede paal naar d’n Heijman. Maar gelukkig stond daar d’n Tank nog,  25 ton gehard staal. Riep hij op zaterdagmiddag nog “wij gaan vanavond naar de 110” en later op de avond “we zitten al op 130”. Maar nu, nu hij op de 130 moest zitten, zat hij op nul, er gebeurde helemaal niets, er bewoog niets, nog geen sprietje gras veerde op toen de bal rakelings over hem heen scheerde. Kon in de vorige wedstrijd El Gado zich nog onderscheiden met een katachtige redding in de rechterbovenhoek, nu was het totaal iets anders, de bal werd laag ingekopt en onze blauwe Kater was kansloos 0-1.

In de tweede helft moest het dan maar gebeuren en Oma’s spreekwoord moest er nu echt aan geloven en zo werd het oude vod, Jan Jans zonder de Kinderen samen met de Tovenaar uit Eerde binnen de lijnen gebracht. Maar binnen tien minuten moest Bassie weer noodgedwongen wisselen, Beertje Bas raakte geblesseerd en werd vervangen door Stoffertje. Schijndel kwam na tien minuten op 0-2, het was Stoffertje die verblind door de gele fluorescerende schoenen van d’n Heijman de bal verspeelde en El Gado was voor de tweede keer kansloos. Nu de Glamourtrein wel weer iets meer van zijn glans begint te vertonen en ook weer goed gevuld te geraken blijkt er wel een enkele zwartrijder in te zitten. Zo was het Cor B het Beest uit Eerde die d’n Heijman van deze bijna gloednieuwe gele schoenen had voorzien. Zo zie je maar weer, het Beest uit Eerde werd nu de coward of the country voor de Glamourboys. Het werd nog erger voor de Glamourboys toen tien minuten voor het einde van de wedstrijd de Gazelle die in de luren werd gelegd door de spits van Schijndel. Hij probeerde nog met een tour en láir waar zelfs Roedolf Noerejev in zijn beste jaren nog de grootste moeite mee had en met een schreeuw van pijn alsof zijn jonkheer tussen zijn rits was beland de scheidsrechter te beïnvloeden, maar El Gado  was weer kansloos 0-3. Nog eenmaal veerde de Glamourboys op en binnen enkele minuten waren het de Glamourboys die wisten te scoren. Een onverwachte ongecontroleerde beweging van Jan Jans zonder de Kinderen veroorzaakte onrust in de verdediging van Schijndel en het was den Strijker die hier van profiteerde en de bal hard in de touwen schoot 3-1. Nog een maal schreeuwden Bassie de Glamourboys naar voren en met enkele minuten te spelen was het Pareltje die de bal in de touwen kopte 2-3. Helaas ging de wedstrijd verloren en tot overmaat van ramp was het ook nog Schijndel dat met het overwinningsborreltje ging lachen. Maar  toch was er weer een beetje meer van de oude glanslaag terug te zien, zeker toen Pareltje onze wasvrouw Dorien op een bloemetje trakteerde. Nu straalden de Glamourtrein zoals in zijn vroeger jaren. De Glamourtrein op zijn best.