De Glamourboys grijpen de koppositie

By 30 oktober 2018 november 5th, 2018 Wedstrijdverslagen

De wedstrijd tegen Heeswijk baarde de technische staf toch wel menige zorgen, staat normaal de Whattsapp roodgloeiend met afmeldingen, deze week tegen de mede koploper was het akelig stil, iedereen voelde zich inzetbaar en van grote waarde. Maar zat de technische staf daar op te wachten? Zoals elke week, was er ook nu weer topoverleg bij de technische staf van de Glamourboys. Even was Bassie daarbij aanwezig maar de druk op onze topcoach had de laatste weken zijn tol geëist en nu moest Bassie de wedstrijd tegen mede koploper Heeswijk aan zich voorbij laten gaan.

Nu Bassie er niet was nam de Grote Kees zijn kans waar om een greep naar de macht te doen en het duurde niet lang of Glamourgate was geboren. Er is geconstateerd dat de Grote Kees buiten de Glamourboys Whattsapp er nog een eigen geheime berichtenservice op na houd. In het geheim wordt er soms een speler geselecteerd die buiten het weten van de Bassie, Sinterklaassen en aanvoerder Pareltje plaats mag nemen in de eerste twee wagons van de Glamourtrein. Zo was er voor deze topwedstrijd al geregeld dat er deze wedstrijd andere regels gelden dan normaal, dit tot groot ongenoegen van andere spelers.

De Gazelle was ter voorbereiding aan deze topper een week je naar de Canarische eilanden geweest om daar te werken aan zijn return bij de Glamourboys. Dromend in een mooie baai met hele mooie rotspartijen wou hij zijn Tineke eens verrassen met zijn zwemkunsten en als een ervaren open zee zwemmer ging hij te water. Maar het werd een lijdensweg, een lijdensweg zoals Maarten van de Weijden zijn laatste meters tijdens zijn Elfstedentocht moest zwemmen. Gelukkig was het voor de Gazelle een Surfers Paradise en ontsnapte de Gazelle net als Moana en Sinbad de Zeeman aan zeemansgraf. En ook Huub Strijkijzer had er deze week alles aan gedaan om weer eens topfit aan het duel met Heeswijk te kunnen beginnen en hij voelde zich nu dan ook rijp om een plaats te kunnen bemachtigen in de eerste twee voorgeselecteerde coupés van de Glamourtrein, top fit en fysiek. Zo voelde het Witte Heuveltje zich weer beresterk en wilde kost wat kost een plaatsje bij de vijf beste wisselspelers innemen. Ook d’n Tank had als grote vriend van de Grote Kees een plaatsje weten te bemachtigen voor in de Glamourtrein. Net zoals de vrienden Sancho Panza en Don Donquichot of Marsupilami en Guust Flater had de Grote Kees onze idealist d’n Tank als zijn grote vriend en deze stond ook weer in zijn geheime adressenlijst. Zo kon de technische staf deze week eindelijk eens startten met hun Dreamteam. En op deze koude zondagmorgen, die met een ijzig zonnetje winters aanvoelde was de temperatuur bij de Grote Kees dan ook al snel naar tropische waarde gestegen. Nu had hij eindelijk de macht.

Al meteen bij de aanvang van de wedstrijd was de spanning voelbaar en de eerste tien minuten was het meer het aftasten van de tegenstander en kansen waren er niet. Na een kwartier kwamen de Glamourboys op een 1-0 voorsprong, het was d’n Tank, die de bal inspeelde bij Angelino. Even dacht Angelino nog na, maar een tikje in zijn rug was genoeg en een penalty was het gevolg. Nu onze Tovenaar uit Eerde niet aanwezig was, nam Pareltje deze geboden kans ter hand en de doelman van Heeswijk was kansloos. Een zucht van verlichting ging er door de technische staf. Heeswijk wist nu wat er op moest gebeuren en de druk op de Glamourboys werd groter en zo ontstonden er kansen aan beide zijde in een wedstrijd waar de druk en spanning hoger waren dan het vertoonde spel.

Tijdens de rust ging de technische staf hoog spel spelen en met een soort van Russische roulette werden er enkele spelers uit coupe drie in de basis geplaatst. Even was het Heeswijk dat nog weerstand wist te bieden en moest Angelino nog een maal de bal van de doellijn koppen, maar nu de Glamourtrein een versnelling bij schakelde kon Heeswijk niet volgen. Maar deze versnelling werd niet allen Heeswijk te veel, ook Huub Strijkijzer kon niet meer volgen en een zijspoor richting de wandelsport om daar als Bakoe op te treden begint vormen aan te nemen. Na tien minuten in de tweede helft kwam de bevrijding voor de Glamourboys, het was Pareltje die de op rechts vrijlopende Jerommeke wist te bereiken. Even moest Jerommeke de situatie overzien maar zijn ingespeelde bal op Angelino werd ineens ingeschoten en verdween in het doel, de doelman was kansloos maar daar was Tikkietakkie die als Kassim de broer van Ali Baba de buit voor zich wist op te eisen 2-0. Heeswijk voelde zich verslagen en het duurden niet lang of de Grote Kees stuurde een grote duim richting Bassie, het was weer Pareltje die weer Jerommeke wist te bereiken en nu was het de Iceman die de bal in het doel tikte. Met nog vijf minuten te spelen mocht ook El Gado zijn klasse nog eens laten zien, een van kortbij ingeschoten bal wist hij met een geweldige reflex te stoppen. Nog een maal wisten de Glamourboys te scoren en weer was het Angelino die in de drukte een gaatje zag en de bal in de verre hoek binnenschoot 4-0.

De wedstrijd was gespeeld, en nog voor dat de Floep het eindsignaal floot konden de Grote Kees en Sinterklaassen een verdiende duim richting Bassie opsteken en kon Bassie weer verder met Bassie’s Dream. Na afloop van de wedstrijd kon het feest beginnen, vijf wedstrijden vijftien punten en trots koploper met drie punten voorsprong op nummer twee. Maar het feest brandde echt pas los toen de man van de wedstrijd Huub Strijkijzer zich met zijn blessure afmeldde tot aan de winterstop en al snel klonk uit de luidsprekers dit is ‘n dag uit duizend dromen.