De Glamourboys nemen lastige horde

Met drie overwinningen op rij was er voor Bassie niets aan de hand en kon hij deze week ook zijn Oxazepam weer opbergen, de Glamourboys hadden ook de wedstrijd tegen het onbekende HBV glansrijk overwonnen en het belangrijkste was dat Huub Strijkijzer de wedstrijd op enkele schoonheidsfoutjes na goed was doorgekomen. Allen zijn nieuwe bijnaam de Witte Rots kon hij nog geen eer aandoen. Daarvoor was de druk op de laatste linie niet groot genoeg geweest. Maar Huub Strijkijzer kennende zal ook de naam de Witte Rots binnen korte tijd wel weer verdwenen zijn en zal er wel niets anders meer restte als het Witte Heuveltje. Of zoals de Witte Rots van Kos de Aspri Petra, weinig mensen hebben erover gehoord en niemand weet wie hij is.

Maar ook deze week was het weer eens crisisoverleg bij de Glamourboys, zo werd op donderdagavond de technische staf bijeen geroepen voor spoedoverleg. Het was niet alleen op het meteorologisch gebied een week van records. Ook bij de Glamourboys sneuvelde een record, het aantal afmeldingen was ongekend, maar liefst twaalf spelers hadden deze week de Glamourtrein moeten verlaten en dat baarde Bassie wel ernstige zorgen. Was het de werkdruk, faalangst, boosheid, voelde ze zich in de steek gelaten door de technische staf  of waren de Glamourboys in de ban van een mysterieuze vorm van de Morgellonse disease, Bassie piekerde zich een slag in de ronde. Na het crisis overleg spoedde Bassie zich huiswaarts, mede door het grote aantal afmeldingen was het Witte Heuveltje er deze week weer bij en met het afmelden van diverse spelers in de achterste linie was de kans groot dat Huub Strijkijzer weer in de laatste linie opgenomen moest worden. Het angstzweet brak Bassie nog steeds uit als hij weer terug dacht aan 20 maart 2016, toen was er ook een basisplaats voor Huub Strijkijzer drie tegen doelpunten binnen tien minuten, Bassie schudde eens met zijn hoofd hopende dat die enge droom verleden tijd was. Maar het duurde niet lang of op het nacht-kasje van Bassie lag weer de Oxazepam 600, er werd een grotere kaars gebrand en het schietgebedje werd vervangen door het Psalmenboek en voor het slapen gaan zong Bassie nog een maal Psalm 77 vers 3. De laatste dagen voor de wedstrijd stonden toch in de ban van het wel of niet meedoen van Angelino. Zondag moest er gewonnen worden van het altijd lastige WHV en de man in vorm had zich afgemeld. Tot zondagmorgen werd de druk op Angelino opgevoerd om toch aanwezig te zijn in deze door blessures geplaagde wedstrijd en moest Abramovich diep in zijn zakken. Maar tien minuten voor aanvang van de wedstrijd kwam de bevrijding bij de technische staf de Witte Gullit was gesignaleerd op het sportpark van WHV.

De wedstrijd was amper begonnen of Bassie en Sinterklaassen hadden een big smile op hun gezicht, het was Pareltje die een voorzet van onze Zeventien aannam en met een dodelijke precisie de bal in de verre bovenhoek krulde. En al snel werd het 0-2 nu was het de Strijker, onze groot Tovenaar uit Eerde die de bal uit een snel genomen vrije trap mooi binnen krulde bij de tweede paal. De Glamourboys zaten op rozen. Na een kwartier werd de geblesseerde Huub Strijkijzer vervangen  door der Toni. Dit kon wel eens een nachtje worden met een leeg nachtkastje dacht Bassie en leunde gerustgesteld achterover en sloot even zijn ogen. De Glamourtrein kwam steeds beter in zijn ritme en ware het niet dat de doelman of de lat in de weg stonden dan had er al halfweg de eerste helft een grote afstand genomen kunnen worden.

Nu de Glamourboys verzaakten om een nog grotere afstand te nemen zag WHV de kans schoon om toe te slaan een, even werd de Stoffer uitgespeeld en met een harde knal lag de bal in het doel, El Gado was kansloos en Bassie schrok wakker uit zijn droom en was weer gelijk bij zinnen. In de tweede helft kon Bassie dan eindelijk Angelino in de ploeg brengen, maar het lukte de Glamourboys niet om de wedstrijd snel te beslissen en de druk op het doel van El Gado werd groter. Toch waren het de Glamourboys die op een 3-1 voorsprong kwamen. Het was weer der Toni die met een perfecte voorzet zijn tot eigen verbazing de bal precies op de kruin van Tikkietakkie wist te leggen en nu was de doelman wel kansloos. Wat was er gebeurd met der Toni, moesten er vroeger de dranghekken geopend staan en de sloten gedempt zijn als der Toni zich weer eens op zijn Zevenmijlslaarzen langs de zijlijn opstoomde om zijn voorzet in schoonheid te zien sterven., nu was het Orakel van de Poelkensdijk met een voorzet met een Galileo precisie een plaag aan het worden voor de tegenstander

 

Maar weer kon de Glamourtrein zich niet bevrijden van deze lastige tegenstander en kwam WHV weer terug in de wedstrijd. Een knal van de aanvoerder van WHV deed het net achter de Blauwe Kat bollen en als een meteoriet sloeg de bal hard in de boven hoek in en weer was El Gado kansloos  2-3. Maar  de druk op Angelino betaalde zich nu toch uit en met een mazzeltje wist Angelino de wedstrijd te beslissen en konden Bassie en Sinterklaassen met een gerust gevoel verslag uit gaan brengen bij de Grote Kees.