Glamourboys ontwaken uit winterslaap

By 4 februari 2020 Wedstrijdverslagen

Wekenlang had Bassie weer uitgekeken naar de start van de tweede helft van het seizoen, de titel van Herbstmeister en Wintermeister hadden hem een bevredigend gevoel gegeven en hij was klaar voor de eindsprint richting zijn tweede titel. En Bassie had er weer zin in, de zeikweer speelden hem geen parten, zijn jongens waren weer fit en blessure vrij. Er waren slechts enkele afmeldingen waaronder Jeromeke en El Gado. Maar zonder El Gado en Jeromeke moest de technische staf op zoek naar een derde doelman en de eerste keus viel op d’n Tank deze alleskunner had al meerdere keren voor een heet vuurpeloton gestaan en had zich dan als een reddende engel opgeworpen. Maar de druk was te hoog voor d’n Tank, de koppositie en de hele vroege aanwezigheid van Abramovich gaven hem een wrang gevoel en zo viel de keuze op de Strijker de Tovenaar uit Eerde. En zo stond de Strijker met twee vingers in de lucht tegenover de Grote Kees. Volgens de Strijker had hij nog een rijk verleden als doelman. Maar was dit de juiste keuze van de drie tovenaars om onze tweevingerige Strijker met anderhalve handschoen in het doel te zetten. Mocht hij zich voorzien van het heilige hemelsblauwe shirt van El Gado? De spelers van de Glamourtrein hadden er duidelijk weer zin in ondanks het slechte weer en een belabberd speelveld. En het tenue voelde weer als gegoten, geen valse plooi was er te zien, alles werd weer op de juiste gehouden met de oogverblindende stretch shirts van de Glamourboys, we zaten weer strak in het pak.

En zo begonnen Bassie en zijn hangbuikjes aan de start van de tweede helft van het seizoen. De eerste wedstrijd in de tweede helft van het seizoen moesten de Wintermeister het opnemen tegen Hapse Boys dat in de eerste wedstrijd van het seizoen nog met 2-5 verslagen werd. De Glamourboys begonnen voortvarend aan de wedstrijd en al snel waren er de kansen. De eerste kans was er voor de Iceman, vanaf de linkerzijde gestart verscheen hij vrij voor de doelman maar deze wist zijn schot gemakkelijk onschadelijk te maken. Even later was er een kans voor Pareltje, maar de bal werd door een verdediger op het laatste moment van de doellijn gehaald, weer even later een kans voor Hans Pingel gevolgd door een kans voor Angelino. Niet veel later was het weer Angelino die met een wanhoop schot van ver rakelings over het doel schoot. Maar zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere zijde, uit een afgeslagen corner belande de bal voor de midhalf van Hapse Boys en deze haalde verwoestend uit en de bal verdween snoeihard in het doel. De Strijker was kansloos op dit kanonschot 0-1. Bassie stond verslagen langs de zijlijn, de regendruppels druppelde als pareltjes over zijn verkleumde gezicht en met een verdwaasde blik stond hij er als versteend bij. Hoe was het mogelijk. Maar de kansen waren er, dus werd het tempo opgevoerd en het eenrichtingsverkeer richting de doelman van Hapse Boys ging weer verder, en twee minuten later was het de Gazelle die vanaf de rechterzijde richting de zestien ging om daarna de bal met links in de linkerbovenhoek te schieten 1-1. Onbewogen liep de Gazelle met gespitste oren terug richting zijn eigen doel, het was zijn feestje en dit wou hij met niemand delen, zijn vedetteneigingen zijn weer terug. Enkele minuten voor de rust kwam eindelijk de lang verwachte voorsprong, een aanval opgezet door Houdini bracht de bal bij d’n Baltus en zijn voorzet werd door de ongrijpbare Houdini in het doel geschoven 2-1. Eindelijk kwam er de eerste glimlach op het onbewogen gezicht van Bassie en zijn wangen begonnen weer kleur te vertonen.

In de tweede helft was er hetzelfde speelbeeld, weer waren het de Glamourboys die het spel dicteerde en weer was het Hapse Boys dat scoorde. Een licht overtreding van d’n Baltus werd bestraft met een vrije trap en de ingeschoten bal verdween weer in het doel 2-2. De Strijker de Groot Tovenaar uit Eerde die normaal met het lichtste tikje en het kleinste zuchtje wind sneller valt als zijn schaduw stond vastgenageld aan de grond. Het enige wat hij er nog uit wist te brengen waren enkele mislukte toverspreuken. Weer moesten de Glamourboys opnieuw beginnen en de kansen bleven ook nu weer komen. Een schot van Houdini binnenkant paal, een kopbal van de Schaver binnenkant paal, een schot van Angelino van de lijn gered en een schot van Pareltje dat weer werd geblokt. De kansen waren er maar het zware veld had mede door de regen zijn tol geëist en de Glamourboys kregen steeds meer het uiterlijk van doordrenkte veegpieten. Het was weer de Gazelle die vol in de aanval ging en buiten de zestien wist hij Pareltje te vinden die met een harde schuiver in de rechter beneden hoek de doelman van Hapse Boys kansloos liet 3-2. De voorsprong was er weer maar ook nu was deze weer van korte duur. Uit een counter kwam de bal bij de linkerspits van Hapse Boys en de bal verdween in de verre hoek 3-3. Weer werd de Tovenaar uit Eerde gepasseerd en het huilen stond hem nader dan het lachen. De man die sneller spreekt als Eminem en meer praat als Brugman was stil. Maar een minuut later waren het weer de Glamourboys die scoorde, over de linkerzijde wist Pyromari de bal voor te geven en met buitenkant voet wist Houdini de bal bij de eerste paal binnen te tikken. De technische staf schreeuwde het uit en de paraplus gingen in de lucht, en de Strijker die was door het dolle heen, zijn pet ging hoog in de lucht en al snel huppelde hij zijn vooraf ingestudeerde regendans. Met nog enkele minuten te spelen kwam de bevrijding, het was de Iceman die op volle snelheid voor paniek zorgde in de achterhoede van Hapse Boys en de bal werd door een eigen speler in het doel getikt 5-3. Een moeilijke overwinning maar een tevreden technische staf en Bassies wangen hadden weer een rode kleur gekregen van trots.