De Glamourtrein raast over Schijndel heen

By 19 november 2019 Wedstrijdverslagen

Na de gewonnen wedstrijd tegen WHV was er bij Bassie een supergevoel, zijn Glamourtrein straalde en was op dit moment niet af te stoppen. En eindelijk stond nu de topper tegen Schijndel op het programma en Schijndel was gebrand op een overwinning. Maar gaandeweg de week veranderde het supergevoel langzaam in onzekerheid. De nachten gingen hem zwaarder en zwaarder af, woelen, draaien en uren naar het plafond kijken waar hij de foutjes in het stucwerk al meerdere keren in zijn geheugen had opgenomen. Al menig keer had Bassie zijn schaapjes geteld maar hij miste zijn spitsen, wel zag hij veel hongerige geelblauwe wolven aan de horizon. Moest hij nu het advies van d’n Bogie volgen en de hulp inroepen van Huub Strijkijzer de kruidendokter van de Glamourboys. Toch maar weer naar de kast, weer naar zijn geluk kaarsje, zijn rozenkrans en naar zijn Tarotkaarten, maar de zes grote en drieënvijftig kleine kralen van zijn paternoster waaraan vijftienmaal het Onze Vader en honderdvijftigmaal het Wees Gegroet verbonden waren duurde hem te lang, zijn knokkels begonnen al snel een licht blauwe kleur te krijgen. Dus dan maar de Tarot dagkaart die voor de nodige rust moest zorgen. En deze dagkaart was hem goed gezind “de zegewagen” de kaart met de twee Sfinxen kwam tevoorschijn en de globale betekenis hiervan: succes of overwinning door beheersing, evenwicht en discipline dit gaf Bassie weer de nodige rust. De gehele week waren er nog geen afmeldingen en op donderdagavond waren er nog steeds twintig spelers dus ook nog steeds geen afmeldingen van zijn spitsen. Bassie’s hoop groeide, nog even moest hij met de Grote Kees en Sinterklaassen hun elf een plaats in het elftal toegedeeld worden en dan was de Glamourtrein klaar voor de topper, hier had de Grote Kees geen probleem mee. Hij had vrijdag toch een vrije dag en zijn voorgeselecteerde briefjes had hij al klaarliggen. Bommeltje de tweede had geprobeerd Schijndel op scherp te zetten tegen de Glamourboys. De nederlaag tegen Boskant was bij de technische staf van Schijndel hard aangekomen en het modderbad van Bommeltje had Schijndel niet het elan van een verjongingskuur gebracht. Het elftal van losers en slappe zakken had zijn verval al ingezet.

Maar Schijndel begon sterk aan de wedstrijd en in de tweede minuut ontsnapte de Glamourboys aan een achterstand, een voorzet van links werd ingeschoten door de spits van Schijndel. El Gado was kansloos geweest maar de bal ging aan de goede kant naast het doel. Het angstzweet brak uit bij Bassie de Glamourboys waren gewaarschuwd. Maar al snel namen de Glamourboys het initiatief en waren er de kansen voor de Glamourboys. Het was eerst Hans Pingel die op de doelman van Schijndel stuitte even later was het een schot van Angelino die de doelman tot een uiterste inspanning deed gaan, weer even later was er een kans voor de Schaver maar deze kreeg de bal voor zijn verkeerde voet en kon de bal niet hard genoeg inschieten. Dan weer een kans voor Tikkietakkie en deze werd op de doellijn nog gered door de linksback van Schijndel. De Glamourboys waren heer en meester. De opgelegde druk door de coach van Schijndel had niet het beoogde effect gehad. Uitgedost als Maradona, zittend op een kratje pils moest Bommeltje zijn spelers zien te inspireren en te motiveren tegen de Glamourboys. Maar liefst zes minuten had hij nodig om zijn spelers te overtuigen van het belang van de wedstrijd tegen de Glamourboys. Het enige wat hij wist te bereiken was een elftal met bleke gezichtjes hunkerend naar de fles. Daartegen waren Bassie en de Grote Kees duidelijker. Met slechts zes woorden wisten deze de juiste snaar te raken om de Glamourboys op scherp te zetten ”Gas erop en vlammen, Samen sterk”.

In de tweede helft moest het gebeuren voor Schijndel, met een gelijk spel waren zij niet gebaat en de eerste minuten stonden de Glamourboys weer onder druk. Zo waren er kansen voor Schijndel en moest El Gado zijn klasse tonen. Maar de eerste kans was weer voor de Glamourboys. Het was Pareltje die de bal hard inschoot maar de bal ging rakelings langs het doel. Toch was het Schijndel dat bijna als eerst wist te scoren een bal werd door El Gado verkeerd beoordeeld en nu moest El Gado zijn “Sfinx” de oergod van het geluk aanspreken om het gevaar te keren en grabbelend wist hij de bal uit het doel te houden. Halfweg de tweede helft kwam de bevrijding voor de Glamourboys, een counter over de rechterzijde van Diamantje bracht hem binnen de zestien en zijn voorzet belande via een speler van Schijndel in het doel: 0-1. Een golf van geluid steeg op bij de technische staf en de meegereisde supporters. De Glamourtrein stond op voorsprong en een lastig station werd genomen. Maar nog voordat de laatste woorden van het “We are the champions” uit de uitzinnige kelen van de meegereisde supporters klonk moest El Gado al zijn kunnen bij zetten om Schijndel van de gelijkmaker af te houden. Weer was het de Adelaar van Calle con Arboles die met zijn uitschuifbare been een gelijkmaker van Schijndel wist te voorkomen. Met nog acht minuten te spelen kwam dan toch de bevrijding. Een aanval volgens de bijbel van Bassie bracht de handen bij het thuispubliek en de gasten op elkaar. Een aanval uit duizend dromen. Het was Houdini die met een mooie beweging Hans Pingel wist te bereiken en deze wist met een uitgemeten pass de opgekomen Angelino te bereiken. Nog eenmaal maakte Angelino een schijnbeweging en de doelman van Schijndel was kansloos 0-2. Het loflied kon worden ingezet: “We’ve got the whole world in our hands”. Met nog enkele minuten te spelen was het Schijndel dat toch weer terug in de wedstrijd kwam. Een scrimmage voor het doel van de Glamourboys met EL Gado in de hoofdrol deed de bal in het doel rollen. Nu moest El Gado al zijn registers opentrekken en alle theater lessen van Shakespeare tot aan de Turfhoek inzetten om de Glamourtrein te redden. Minutenlang lag hij uitgeteld op het speelveld grijpend naar zijn hoofd. De medische staf en de allerbeste grimeurs van de Glamourboys spoedden zich richting de held van het Weppus. Brancard, brancard. Een overtreding van een speler van Schijndel was de oorzaak van een zware hoofdblessure van El Gado. Minutenlang moesten de Glamourboys de scheidsrechter overtuigen van de overtreding op EL Gado en dit alles zonder Abramovich, deze stond verdwaasd langs de zijlijn. Het ging hem deze wedstrijd net iets te snel. Geen doelpunt, zei de scheidsrechter aanvallen van de doelman, en al snel gingen de gebalde vuisten en opgestoken duimen van El Gado richting de technische staf, de 0-2 bleef staan.

Schijndel was verslagen en een zware horde was genomen. Al snel schalde het “Bij ons in het Weppus” door de kantine van Schijndel en Bommeltje, die stond in de kantine te trekken aan een dood paard, het seizoen was nu al voorbij. Het was het “Net Nie”.