Domper voor de Glamourboys

By 18 februari 2019 Wedstrijdverslagen

het gelijke spel vorige week van Vorstenbosch tegen d’n Boskant, waren de kansen voor de Glamourboys weer flink toegenomen. Het kampioenschap lag weer binnen handbereik en hierdoor was Bassie’s droom weer een stukje dichterbij gekomen. En deze week moest het dan gebeuren, weken had Bassie na deze wedstrijd toegeleefd, nu ging het erom. De Glamourtrein moest er deze week stralend en in een topconditie bij staan, de wielen van de platte kar had Bassie al ingevet en een nieuwe ster op het tenue zou zeker niet misstaan. Gaandeweg de week namen de zenuwen toe en zijn hartslag werd met de dag hoger en hoger, de adrenaline ging bij Bassie langzaam naar het kookpunt maar wie moest hij teleurstellen. Zo was er ook afgelopen donderdagavond weer topoverleg bij de technische staf, de Russische roulette was begonnen en langzaam werden de spelers een voor een op de korrel genomen door the Good, the Bad and the Ugly, wie speelt er wel en wie speelt er niet. En toen vrijdag als met een donderslag bij heldere hemel dit bericht binnen viel, stortte bij veel spelers hun droomwereld ineen. Wat hadden zij nog graag eenmaal geschitterd willen hebben, nog eenmaal een splijtende pass willen geven, nog een maal een doelpunt weten te voorkomen. Dit was misschien wel hun laatste topper?

Hadden de oudjes in de wedstrijd tegen HVCH nog de kar moeten trekken, nu was er plotseling geen plaats meer voor de senioren, de eerbiedwaardige grijsaarde. De nestoren in het team stonden op het zijspoor en hiermee was ook meteen de rust in het elftal verdwenen. De technische staf had besloten om bij de laatste wagon de pin eruit te trekken. De laatste wagon met daarin onder andere Huub Strijkijzer, Pyromari, Zoefzoef en de Zwerver is stilletjes aan haar laatste reis begonnen. Het signaal van de technische staf was duidelijk. Dit was hun superteam en deze moest het doen.

Niets stond de glanzende en met vol zelfvertrouwen uitstralende Glamourtrein deze week iets in de weg. Maar ook Vorstenbosch begon met vol vertrouwen aan de wedstrijd en dat had slechts met een ding te maken, de afwezigheid van de super spits van de Glamourboys. Vorstenbosch had deze week CNN, Breaking News en de sociale media gevolgd met betrekking tot de openbaring en spetterende optreden van der Toni. Dit moet hard aangekomen zijn bij der Toni, na vijfenvijftig jaar in zijn leven kwam hij eindelijk uit de kast en etaleerde hij zijn supertalent. En nu twee weken later restte hem slecht een plaats in de dug-out, en ook al hijgde hij de gehele wedstrijd bij de technische staf in hun nek en liep hij meerdere malen hinderlijk in de weg, de technische staf wou hem niet zien. Dit gaf Vorstenbosch een bevrijdend gevoel, en als een stel jonge buizerds, biddend boven hun prooi fladderde zij over de Glamourtrein en al snel werd het duidelijk, als een stel jonge kuikens werden de Glamourboys opgejaagd. Wisten de Glamourboys na  twee minuten nog te ontsnappen met een bal op de lat, enkele minuten later viel toch de 0-1, een ingeschoten bal werd door de Gazelle van richting veranderd en de bal plofte over het hoofd van El Gado in het net. Nog maar goed en wel bekomen van de snelle achterstand was het weer raak en het was weer de Gazelle die de bal het laatst toucheerde en weer kon El Gado met gebogen hoofd naar het net 0-2. Was het superteam, de jonkies, wel klaar voor de ongelooflijke druk die de technische staf hun had opgelegd. De teleurstelling was duidelijk te zien bij de technische staf en zachtjes zakten hun hoofden steeds dieper omlaag om daar te berusten op hun dubbele onderkin. Tien minuten gevoetbald, het schaamrood op de kaken, twintig teleurgestelde spelers en een hijgend hert in de dug-out. Hun superteam was toch niet zo super.

Na deze twee dompers werd het spel van de Glamourboys beter en halfweg de eerste helft kwamen de Glamourboys terug in de wedstrijd, het was Hans Pingel die werd gevloerd binnen de zestien en het was Pareltje die de bal onberispelijk hard inschoot 1-2. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, het waren de Glamourboys die het beste van het spel hadden. En na een kwartier in de tweede helft was het weer de Gazelle die een hoofdrol speelde in deze  cruciale wedstrijd, in kansrijke positie schoot hij de bal via de buitenkant van de paal naast het doel. Zeven minuten voor tijd kwam toch de verdiende gelijkmaker en het was toch weer Angelino die scoorde, via de doelman verdween de bal in het doel 2-2. De weg richting het kampioenschap lag weer helemaal open. Nog eenmaal gingen de Glamourboys ervoor en speelde zo ook hun Russisch roulette. Maar in de laatste minuut spatte hun droom uiteen, gegokt en verloren, uit een corner werd Stoffertje uitgekapt en met blikkerige ogen zag hij hoe de bal bij een speler van Vorstenbosch in de voeten viel en weer was El Gado kansloos 2-3.

En zo zat onze technische staf met veel gebroken harten op dit mooie Valentijns weekend en Bassie, die zit nu met een platte kar met vierkant wielen en er zal nog het nodige werk voor handen zijn om dit materieel weer rollend te krijgen. Volgende week de wedstrijd tegen Avesteijn en nu wordt de laatste wagon zeker weer aangepikt en Huub Strijkijzer, Zoefzoef, Pyromari, de Zwerver en der Toni weten wel welke drie daarin plaats moeten nemen.