fbpx Skip to main content

Eerste driepunter WEC 1

By 10 oktober 2022Wedstrijdverslagen

Deze zondag stond de wedstrijd tegen Essche Boys op het programma. Om 14.30 uur werd er afgetrapt op sportpark De Glorie. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Mohammad Sheikhi.

De eerste minuten waren niet spectaculair, de wedstrijd begon erg tam. Maar na tien minuten was het WEC dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Jeroen Wouters kopte de bal richting de kruising na een goed genomen corner. Helaas kon hij niet hard genoeg koppen, waardoor de keeper de bal uit de lucht kon plukken. Hierna was het weer WEC dat aandrong. De laatste man van Essche Boys was aan het treuzelen in de opbouw, hier kon Stef Verhoeven van profiteren. Hij wist de bal van de laatste man af te pakken en recht op de goal af te lopen. Helaas was het juist die laatste man die net voor het doelgebied de aanval onschadelijk wist te maken. Na precies een half uur was het Alim Kagermanov die de scoren opende. Hij zette WEC op een 1-0 voorsprong. Weer was het Stef Verhoeven die goed aan het doorzetten was. Stef kreeg de bal uiteindelijk bij Alim Kagermanov waarna hij hem knap langs de keeper in de lange hoek kon schuiven. Na het doelpunt van WEC kon Essche Boys even niet veel terug doen. WEC was soms wat slordig waardoor de ploeg van Henry van Wanrooij onnodige corners weggaf. Deze bleken uiteindelijk niet gevaarlijk te zijn. Wel was het Stef van Erp die nog heldhaftig in moest grijpen. De spits van Essche Boys werd diep gestoken en kwam 1-op-1 te staan tegen keeper Jasper van Oss. Maar Stef van Erp wist het schot rond de vijfmeterlijn nog knap te blokken met een sliding. Op slag van rust deed Essche Boys toch nog iets terug. Zij maakte de gelijkmaker na een inschattingsfoutje van de keeper van WEC, Jasper van Oss. Hij leek onder de voorzet heen te gaan waardoor de spits vrij in kon koppen. Dit zorgde ervoor dat er met een gelijke stand naar de thee kon gegaan.

Na dik 70 minuten voetballen leek WEC een penalty te krijgen. Alim Kagermanov werd pootje gehaakt in de zestien van de tegenstander. Maar scheidsrechter Sheikhi legde de bal op wonderbaarlijke wijze op de zestienmeterlijn als vrije trap. Deze werd helaas niet binnengeschoten door Alim Kagermanov zelf. Een kwartier voor tijd was het dan toch WEC dat op voorsprong kwam. Het was Alim Kagermanov met zijn tweede van de middag. Een schot van buiten de zestien werd half aangeraakt door Yanno van der Heijden waardoor de bal over de keeper van Essche Boys in het doel belandde. Dit bracht de stand op 2-1 voor WEC. Tenslotte was het Luuk van de Vorstenbosch die één minuut voor tijd nog een doelpuntje mee mocht pikken. Een afgeslagen corner belandde recht voor de voeten van Luuk van de Vorstenbosch. Deze was makkelijk binnen te schieten en dit zorgde er voor dat WEC de drie punten in eigen huis hield. Volgende week staat de wedstrijd in en tegen Boskant op het programma!