Eerste punt WEC 2 tegen NLC

Na 2 verliespartijen werd het toch tijd om punten te gaan pakken. WEC 2 is de laatste jaren niet gewend om onderin mee te draaien en dat zou met de huidige selectie ook niet hoeven. Doordat er 2 spelers op tijd negatief getest waren kon coach Roel van Wordragen toch met een goede selectie op stap naar de klei bij NLC’03 in Lith.

Na wat aftasten in het begin kreeg NLC’03 na 8 minuten een vrije trap aan de rechterkant ter hoogte van de hoek van het strafschopgebied. Deze ging richting de korte hoek waar keeper Stan van Heertum de bal op de lijn tegenhield. De aanvaller van NLC’03 probeerde deze nog over de lijn te drukken, wat hem ook lukte, maar de scheidsrechter floot terecht voor een overtreding waardoor de goal werd afgekeurd. In de 18e minuut kon Wout Maas een voorzet geven op Teun Vermeer maar de bal ging net naast de goal. Na 22 minuten was het Ahmed Nur die met een pass Jesse Vorstenbosch de diepte in stuurde. De pass was net te scherp waardoor de keeper kon ingrijpen en Jesse Vorstenbosch een overtreding hierbij beging. Geel werd hem bespaard. WEC was duidelijk sterker in deze fase en probeerde met de wind in de rug hier ook gebruik van te maken. In de 33e minuut kwam er een voorzet van de sterk spelende Stein van der Plas op Teun Vermeer die door de verdediging tot corner werd gewerkt. De corner van Gijs Hellings kwam via een verdediger voor de voeten van Rowan Meister maar ook zijn schot ging helaas net naast. De eerste gele kaart ging in de 41e minuut naar een speler van NLC’03 na een flinke overtreding op Stein van der Plas. Met nog 2 minuten te spelen was het Niels van der Looij die met de wind in de rug oprukte. Zijn voorzet kwam bij Ahmed Nur die met een technisch tikje de bal voor de voet van Teun Vermeer bracht. Deze wist hier wel raad mee en schoot de 0-1 binnen.

Na de thee was het WEC 2 die met de wind van voren te maken kreeg. Gelukkig stond WEC voor en was het de taak om de nul te houden en de voorsprong zelfs uit te breiden. De eerste gevaarlijke actie kwam in de 63e minuut. Een schot van Gijs Hellings ging vanaf links hard in het zijnet. Een minuut later was er op rechts een voorzet van Mark Smits. Zijn lage voorzet werd door zowel Gijs Hellings als Ahmed Nur gemist waardoor de stand 0-1 bleef. In de 25e minuut kwam als eerste Ahmed Salah Hersi in het veld voor Wout Maas en aansluitend Julian van Thiel voor Gijs Hellings. Het was Julian van Thiel die met zijn snelheid in de 79e minuut een voorzet kon geven vanaf rechts op de vrijstaande Ahmed Nur. Hij was net te gehaast waardoor zijn schot over de goal verdween en de kans op 0-2 verloren ging. Na 80 minuten spelen mocht Stan van den Meerakker zijn opwachting maken voor Daan van Oss. De op dat moment nog te nemen vrije trap voor NLC’03 kon worden genomen vanaf links. Het was Teun Vermeer die de bal kon wegtrappen, maar dit verkeerd inschatte waardoor iedereen op het verkeerde been stond en de bal eenvoudig bij de 2e paal in het doel verdween. Met weinig kansen voor NLC’03 werd het met nog 10 minuten te spelen toch 1-1. Vanaf dat moment rook NLC’03 toch de mogelijkheid voor meer. Met nog 2 minuten te spelen was het Jesse van de Vorstenbosch die na een val wat duizelig werd en naar de kant toe moest. WEC hield zich met 10 man staande en had zelfs met een paar kleine mogelijkheden van Julian van Thiel nog kans maar het zat er niet meer in.

Ondanks de tegengoal pakte WEC 2 toch hun 1e competitiepunt. Volgende week komt koploper Rhode op bezoek en zal de strijdlust weer aanwezig moeten zijn voor een goed resultaat.