fbpx Skip to main content

Eerste punten zijn binnen voor de Glamourboys

By 25 september 2018Wedstrijdverslagen

Geen extra schilderwerk, geen schoonmaakbeurt of een extra biertje, niets was er deze week bij Bassie of Sinterklaassen binnen gekomen om een extra plaatsje in de basis van de Glamourtrein te kunnen bemachtigen. Zelfs op donderdagavond waren er nog bijna geen afmeldingen binnen. De wattsap bleef deze week akelig stil. Iedereen wou deze keer bij aanvang van de competitie deel uit maken van het nieuwe team van de Glamourboys 2.0. Zo was het donderdagavond crisisoverleg, de Glamourtrein was nog steeds overvol en er moesten regioleuze beslissing genomen door Bassie en zijn kornuiten Sinterklaassen en de Grote Kees. Er moesten nog twee mensen de toegang tot de Glamourtrein ontzegd worden En ook hier had Bassie slapeloze nachten van gehad, wie moest er in de eerste wedstrijd geslachtofferd worden. Het werden BTW Johny en Dj Hans die mochten genieten van een vrij weekend. De eerste wedstrijd van de competitie was tegen het onbekende DSV Milsbeek.  Alleen al het horen van de naam DSV Milsbeek, De Snelle Voeten bezorgde bij Bassie al de koude rillingen en kippenvel. Het was niet alleen de naam DSV die hem deze rillingen deden bezorgen, ook het grote ledenaantal van de veteranen uit Milsbeek deed hem huiveren. Er stonden maar liefst zeventig namen op de ledenlijst van DSV Milsbeek 35+1, bijgenaamd de Pottenbakkers uit Milsbeek. En wat zou er niet beter staan op de erelijst van DSV Milsbeek dan om op hun Super Sunday na een lange reis huiswaarts te keren met een overwinning op het onoverwinlijke geachte team van de Glamourboys.

En al snel werd voor ons Supertrio duidelijk dat DSV Milsbeek niet voor een nederlaag naar het verre Wijbosch waren gekomen. De wedstrijd was pas enkele minuten aan de gang of de druk op El Gado begon toe te nemen. In deze wedstrijd werd al snel duidelijk dat de Glamourtrein niet was wat er van verwacht werd, de hoogglans die de Glamourtrein uitstraalde bleek niet meer dan een dunne laklaag waterverf die net zoals het weer met de minuut slechter en slechter werden. En na twintig minuten kwam de nachtmerrie van Bassie uit, de Glamourboys kwamen op achterstand, de snelle voetjes profiteerde van een fout in de achterhoede en nu was El Gado wel kansloos. 0-1 Bassies droomwereld stortte ineen. Waren de Glamourboys nu in de eerste wedstrijd al niet het dreamteam waar hij dit jaar zo’n hoge verwachtingen van had. Vervlogen nu al de kampioenaspiraties van Bassies Dream. Had de technische staf nu in de eerste wedstrijd al een complete offday?  Even moest deze zware teleurstelling nog doordringen bij Sinterklaassen maar met opzetten van zijn nieuwe bril zag hij het heilige licht. De gehele linkerflank moest worden gewisseld.

Na tien minuten in de tweede helft waren het toch de Glamourboys die hun stempel op de wedstrijd begonnen te drukken en de eerste glimlach werd weer zichtbaar bij Bassie. En al snel werd het 1-1, een geweldige combinatie tussen  Bombardo en Angelino werd door laats genoemde met een harde schuiver ingeschoten. Nu waren het de Glamourboys die het betere van het spel hadden en het duurde niet lang of de Glamourboys kwamen op voorsprong, het was de Gazelle die de bal aangespeeld kreeg van Angelino en de bal hard in het doel schoot. En met een burlende oergeluid van een bronstig edelhert vierde de Gazelle deze kleine overwinning, het verliezen van zijn aanvoerdersband had hem pijn gedaan maar dit doelpunt was toch duidelijk een vinger naar de technische staf.  Dit werd de snelle voetjes allemaal te veel en het duurde dan ook niet lang of de snelle voetjes liepen als makke schapen achter de Glamourboys aan. Met nog tien minuten te spelen was het Bombardo die na een geweldige combinatie met Diamantje met een simpele voetbeweging de doelman kansloos liet 3-1. Het is binnen mannen riep Bassie naar zijn kornuiten. De eindstand werd bepaald door Diamantje die aan  met een simpele voetbeweging de bal zag verdwijnen in de linkerbovenhoek 4-1. De Glamourboys hadden met deze cijfers even duidelijk gemaakt dat er op de Glorie geen potten vielen te bakken. DSV Milsbeek maakte zich snel uit de voeten voor een lange weg huiswaarts.