El Gado de kat, held op de Glorie bij WEC 6

Het was weer een voorbereiding om nachts wakker van te liggen.  Nog 5 eigen spelers stonden er op het wedstrijdformulier, een dieptepunt in onze geschiedenis. Dus werd er weer een of ander blik open getrokken om te kunnen voetballen. We werden geholpen door Teuntje ondergronds, Pistolen Paultje, Neville Bolt, El Gado, Diego Costa, De grote Bart, zou hij het geheime wapen worden? Edwin de marathon loper, Danny  de sloper, John de technische zwoeger en Roel El Gitano die onze TS al een tijdje op papier heeft staan. Dus een mooi kleurrijk gezelschap. Aangevuld met Pique, Suurbier, Macherano,  Xavi en Overmars. Rhode kwam naar de Glorie, of zoals we in de volksmond zeggen Rooi. Waar iedereen wel eens een bezoek heeft gebracht aan de Kienhoef. Verder is er op 17 mei nooit iets spectaculairs gebeurd. Op nummer 1 staat: in 1920 lande het eerste verkeersvliegtuig op Schiphol gevolgd door het plaatse van de eerste glasbak in 1978 in Den Bosch.

Dus Bertje had voor zijn doen te maken met een elftal dat hij voor deze ene keer het vreemde legioen noemde. Zou er iets van te smeden zijn? Bertje weet donders goed dat een goed voetbalteam het zelfde is als een piano. Je hebt 8 mannen nodig om hem te dragen en maar 3 die er op kunnen spelen! Maar die 8 zijn o zo belangrijk als ze tenminste weten wat ze niet kunnen. We hadden in mijn ogen nu de kans om eens 4 – 3 – 3 te spelen. We hadden snelheid, ervaring , killers en jeugd dus gokte Bertje op heel aanvallend voetbal. We misten wel bijna 100 jaar WEC 1 ervaring. Wat jeugd betreft speelde Danny de sloper 2 wedstrijden met ons mee. In de dug-out zei een oude rot tegen mij, wat is hij goed geworden. Een speler die volgens mij bijna op elke positie kan spelen, een goed loopvermogen heeft, is goed aan de bal, kopsterk en heeft ook nog een goede pegel in de benen. Dus wat is het toch doodzonde dat hij komend jaar op deze leeftijd al in een vriendenteam gaat spelen. Dan denk ik aan al die jeugdleiders en trainers die met hem gewerkt hebben. In deze speler zit nog heel veel in maar over 3 tot 5 jaar (als er niet meer vol getraind word)  is hij wat conditie betreft  al veteraan. Jammer. Ook wij zijn begonnen als vriendenteam maar toen stond de teller op 150 jaar selectie.

De jonge ploeg uit Rooi startte fel en creëerde al zeer snel diverse kansen , maar El Gado de kat, onze junior veteraan pakte werkelijk alles wat op hem af kwam. Hoog, laag,  links of rechts, hij ranste er alles uit. Hij dook en zweefde, kwam na al deze inspanningen soms weer hard ter aarde. Als het in Groningen zou zijn gebeurd weer snel de schadeformulieren voor de dag werden gehaald maar zoals gezegd elk nadeel heeft ook zijn voordeel. Door al die aardbevingen in en rond het doel bleek dat de vogels 3 dagen  pieren en wormen konden pikken voor hun jongen. Frank hield ons in de wedstrijd met katachtige reddingen en het was een genot om hem te zien keepen. Zoet is geen schim van hem. Vandaar dat hij na afloop een daverend applaus kreeg in de kleedkamer. Ook wij kwamen wat meer aan aanvallen toe. John de zwoeger profiteerde van het ver voor zijn doel staan van hun doelman en maakte fraai 1 – 0. John is een speler waar ik in alle opzichten van geniet. Als voetbalgenieter zie je dat hij in veel gevallen al voordat hij de bal krijgt ziet waar de voortzetting ligt en verstaat de kunst om tussen de linies te spelen. Door een strafschop maakte Xavi de 2 – 0.

Na rust kwam Suurbier die op de glorie als 49 jarige zijn laatste wedstrijd speelde er in voor Macherano. Grote Bart en onze Marathon loper plus het debuut van Roel El Gitano bracht wat nieuw bloed in de wedstrijd. Helaas werd het 2 – 1 maar Diego Costa maakte fraai de 3 – 1. Zijn hard werken werd mooi beloond met een doelpunt. Diego is sterk , een ruwe diamant die beslist ruw moet blijven, zeurt niet en werkt altijd keihard en in een seizoen altijd goed voor tussen de 15 a 20 goals.  De marge bleef niet lang op 2 en met een mooi doelpunt werd het 3 – 2. Neville Bolt liet zien dat hij veel in huis heeft en soleerde als een marinier door hun defensie en maakte het knap af 4 – 2.  Toch werd het nog 4 – 3 maar even daarna floot de scheidsrechter af en bleven de 3 punten op de glorie. Onze dank aan de gastspelers, klasse mannen. De teller staat nu op 59 wedstrijden ongeslagen in thuiswedstrijden dat zijn bijna 5 jaar competitie plus bekerwedstrijden. En wat zou het mooi zijn als Suurbier als kersverse Abraham de 60 wedstrijden gaat mee maken.

Bertje