Erp – WEC 6

Met een wagen vol beademing apparatuur en festivalpillen ging de reis richting Erp, de laatste wedstrijd van dit toch wel lange seizoen. Ik weet niet of de KNVB er goed aan heeft gedaan om laat te beginnen. Normaal staat iedereen na de bouwvak te poppelen om te beginnen en
nu begint de competitie pas weer eind september. Na paaspop word het normaal gesproken allemaal minder en zeker bij ons team nu duurt het van na de winterstop tot en met de laatste wedstrijd wel heel lang. Je kunt het ook aan ons vaandelteam zien. De laatste 7 wedstrijden 3 punten, hun laatste overwinning was op 15 april, dus wij waren niet de enigste. 7 juni 40 jaar geleden speelden we 0 – 0 op de WK tegen Peru. 10 jaar geleden begon het EK in Oostenrijk en Zwitserland en de allermooiste tennisster ooit werd 37 jaar namelijk Anna Kournikova. Dus naar Erp toe. Ook in Frankrijk is er een gemeente met de naam Erp, een wijk in Eindhoven heet ook zo en een dorp vlak bij Keulen ook.

De 41ste speler die dit seizoen in ons team speelde maakte zijn opwachting. Alle zorgverzekeraars klagen steen en been. De fysio kon het niet meer bijhouden dus verwachten we zelf niet veel van deze wedstrijd. Weer tegen jonge hazenwind honden met pitbull tanden (positief bedoeld) en vol met testosteron met de bekende blauwe shirts waren onze laatste tegenstanders van het seizoen. Bertje was nog steeds thuis. Een app kwam binnen: 2 – 0 achter. Ja te begrijpen we bewogen als zalmen die hun eitjes in de paairivier hadden afgezet en naar hun laatste adem snakte. Ik maak er maar iets van en toen kwam het appje 7 – 0. Wat was er toch aan de hand, geen zuurstof meer? Verzuring in de benen of stond Maria die toch al was uitgeschakeld op Roland Garros in haar tennistenue langs de kant? De grootste nederlaag sinds dat we vierde klasse speelden tegen bijvoorbeeld EVVC 2, Schadewijk 2, Vorstenbosche boys 2. Maar dat is al zeker 6 of meer seizoenen geleden.

We zullen denk ik vijfde worden ook dat is al heel lang geleden. Bertje had na al die andere podiumplaatsen al uit voorzorg al een vijfduimer in de muur geslagen om het ere metaal op te hangen naast al die andere blinkende trofeeën maar helaas hij blijft leeg. Van de 22 competitie wedstrijden wonnen we er 13 , speelden we er 4 gelijk en verloren we er 5. We scoorden er 64, iets minder dan 3 goals per wedstrijd maar we moesten ook 50 keer vissen. Ook dat is heel lang geleden.

Het zit er op, eindelijk voetbalvakantie tot begin september als de bekerwedstrijden weer beginnen. We hebben ondanks dat het minder is dan dat we gewend waren toch een mooi seizoen gehad met ups en downs, gelachen en gehuild, veel apps gingen rond, veel regelen om spelers van andere teams te krijgen. We bedanken alle andere elftallen van WEC, veel blessures gehad, 41 spelers gebruikt in 25 wedstrijden ook dat is nog nooit voorgekomen. Allemaal bedankt, maar als eerste onze wasvrouw Lindsay, elke week verzorgde ze ons tenue. Lindsay namens alle spelers je bent in een woord geweldig. Iedereen een prettige vakantie toegewenst.

Houdoe,

Bertje.