fbpx Skip to main content

FC De Rakt stopt winstreeks van WEC 1

By 15 oktober 2023Wedstrijdverslagen

In een spannende wedstrijd op het kunstgrasveld van FC De Rakt, ging het er fel aan toe. Na 10 minuten spelen opende De Rakt de score. Middenvelder van De Rakt gaf een steekpass, maar deze werd niet helemaal zuiver onderschept door Koen de Laat, waardoor de linkervleugelspits alleen voor keeper Jasper mocht verschijnen en de bal langs hem krulde, 1-0.

Slechts 5 minuten later kreeg De Rakt opnieuw een grote kans, maar de poging ging rakelings langs het doel van keeper Jasper van Oss.

Na 20 minuten spelen kreeg WEC een flinke domper te verwerken. Na het niet mee doen van Danny Verbakel en Stan Korsten, moest ook aanvoerder Kwint Kusters geblesseerd het veld verlaten.

Gelukkig voor WEC wist keeper Jasper van Oss in de 25e minuut een halve omhaal van De Rakt uit de bovenhoek te houden.

Twee minuten voor rust kwam WEC terug in de wedstrijd. Een schot van Alim werd geblokt door een verdediger, maar Stijn was alert en tikte de bal binnen, 1-1.

In de tweede minuut van blessuretijd wist WEC zelfs op voorsprong te komen, 1-2. Goed samenspel door het hart van de verdediging van De Rakt leidde tot Niels van der Looij die voor de keeper gezet werd en de bal binnen tikte.

Na de rust ging de strijd gelijk op, maar De Rakt kwam terug. Een vrije trap werd na 10 minuten bij de tweede paal binnen gekopt, waardoor de stand weer gelijk werd, 2-2.

Toch was het De Rakt dat de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe trok. Een schot van dichtbij werd geblokt door Stef van Erp, maar in de rebound werd de bal alsnog binnen geschoten, 3-2.

Een lastige middag voor een gehavend WEC op het kunstgras van FC De Rakt eindigde in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg.

Volgende week geen competitievoetbal, maar een wedstrijd in de volgende ronde van de beker. Er wordt om 14.00 uur gevoetbald bij Vitesse’08 uit Gennep. Kom onze mannen vooral aanmoedigen richting weer een ronde verder.