Geen verjaardagscadeau voor Grote Kees

By 12 december 2018 Wedstrijdverslagen

Het angstzweet en het billenknijpen in de wedstrijd tegen Boskant waren Bassie, Sinterklaassen en de Grote kees nog niet vergeten en nu na weer een week rust stond de legendarische wedstrijd tegen Irene op het programma. Dit was altijd de uitgelezen wedstrijd voor de vendeliers Theo en Theo om hun kunsten te kunnen vertonen aan het grote publiek.

Maar Bassie werd er langzaam aan radeloos van om telkens een week rust te moeten hebben. Telkens als de Glamourtrein het juiste spoor en de juiste snelheid heeft gevonden wordt deze afgestopt door teams die om uitstel vragen om niet afgeslacht te worden door deze voortdenderende Glamourtrein. Week in week uit worden er manieren gezocht om niet overdonderd te worden door deze magische geoliede machine. Zo ging het ook met de wedstrijd tegen Gemonde, maar nu was het niet Irene dat probeerde om chaos te veroorzaken. Nu werd de chaos van binnenuit met een nepbericht aangericht. Zo was er al een complete chaos bij de Glamourboys voordat de eerste spelers arriveerde op sportpark de Glorie. Bassie was woedend en zo vertrok de Glamourtrein vandaag met bijna een lege trein richting aartsrivaal Irene waar langzaam aan de eerste spelers aankwamen die het vertrek van de Glamourtrein hadden gemist. En ook was er nog die verdomde blessurelijst. Zo stonden Bassie, Sinterklaasen en de Grote Kees zonder hun vier spitsen, de Strijker, Houdini, de Iceman en Bombardo, verder ontbraken er ook nog Angelino en de basisspelers Dj Hans en Tikkietakkie. Nu werd het voor de technische staf een grote puzzel om de juiste spelers te selecteren voor deze bij voorbaat moeilijke wedstrijd. Zo begonnen de Glamourboys met een fantasie opstelling waarbij Pardoes van uit zijn Sterrenkamer de lachers in de Efteling op zijn hand zou hebben gehad.

De eerste helft was rommelig zoals het de gehele ochtend al was, het was nog net niet chaotisch te noemen maar de laatste linie wist hun middenvelders niet te bereiken en zo kwamen der Toni en Pareltje steeds meer op een eiland te staan. Halfweg de eerste helft was er toch de eerste kans voor de Glamourboys het was Pareltje die oog in oog met de doelman van Irene een teenlengte te kort kwam om de bal in het net te kunnen sturen. Het spel werd als de dag, het werd triester en triester en nu kreeg ook Irene hun eerste grote kans, een voorzet van rechts werd ingekopt door de spits van Irene maar El Gado wist zonder grote moeite deze kans onschadelijk te maken.

Tijdens de rust probeerde de technische straf de Glamourtrein weer op het juiste spoor te krijgen maar meer en meer geraakte de Glamourtrein op een dwaalspoor. Het spel werd er ook nu niet beter op, hoe Kwik, Kwek en Kwak  hun pionnen ook probeerde te positioneren het kwaad was al geschiet. En op deze Wereldlichtjesdag werden de wolken boven onze technische staf donkerder en donkerder. Voor hen waren er op deze dag weinig lichtjes te ontdekken. Na tien minuten in de tweede helft sloeg het noodlot toe voor de Glamourboys een voorzet van rechts werd ingekopt en El Gado was kansloos 1-0. Maar dit was niet de enige tegenslag voor de technische staf, zo moesten ook nog de  Schaver en de Gazelle met blessures vervangen worden. Toch wisten de Glamourboys het spel meer naar hun hand te zetten en het was Pareltje die met een hard schot de doelman van Irene wist te passeren 1-1. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwamen de Glamourboys toch bijna op een 2-1 voorsprong. Het was Huub Strijkijzer die met een wanhoopspoging de bal over de doelman van Irene probeerde de stiften maar de bal werd nog voor de doellijn weggetrapt. Zo had Huub Strijkijzer op de Dag van de Helden zich alsnog kunnen laten kronen als de Koning van de Glamourboys. De druk om te winnen werd te groot voor de Glamourboys en het was Irene dat hier van profiteerde, uit een corner werd de bal bij de tweede paal ingeschoten en weer stond El Gado met lege handen 2-1. De eindstand werd vijf minuten voor tijd bereikt vanuit een counter werd de door kou bevangen El Gado gepasseerd in de korte hoek 3-1.

Zo werd het al met al een trieste en sobere dag op de verjaardag van de Grote Kees en werd het een wedstrijd om snel te vergeten  en Bassie werd wakker geschud uit een boze droom.