Gelijkspel WEC 2 tegen Ollandia 2

By 27 november 2017 Wedstrijdverslagen

Op deze frisse zondagmorgen trad WEC 2 aan in Olland tegen Ollandia 2. Een niet te onderschatte tegenstander, ondanks de stand anders doet vermoeden. Met nog geen enkel wedstrijdpunt staat dit team op de laatste plaats.

Zonder coach Roel van Wordragen, die voor vandaag het stokje had overgedragen aan Luuk Theunissen en Teun Vermeer, begon WEC aan de wedstrijd. Na drie minuten kwam de eerste kans via links. Het was Lex Rovers die met een voorzet Stan van der Meerakker bereikte. Zijn schot werd geblokt door de verdediging van Ollandia. WEC bleef moeite houden om de ver terug gezakte spelers van Ollandia uit elkaar te spelen en probeerde met lange ballen te aanvallers te bereiken. Door de hechte verdediging lukte dit nagenoeg niet. De gevaarlijkste kans in de 1e helft kwam op naam van Niels van der Looij. Na 18 minuten kreeg hij na een mooie solo en een paar passeerbewegingen de kans om te scoren, maar kwam de keeper van Ollandia tegen. In de 27e minuut kreeg Ollandia uit een counter een vrije trap aan de linkerzijde van het strafschopgebied. De voorzet kwam op het hoofd van een speler van Ollandia die net langs kopte. Na 29 minuten kreeg Julian van Thiel de bal op rechts. Zijn voorzet kwam terecht bij de goed spelende Wout Maas, maar zijn afronding werd door de keeper uit Olland gepareerd.

In de rust mochten Jochem Dissel en O19-1 speler Thomas van der Sangen warmlopen. Zij kwamen erin voor respectievelijk Tijn van Aarle en Stan van der Meerakker. Dit leverde in de 2e minuut na rust al de eerste grote kans op. Thomas van der Sangen kon na een mooie dieptepass alleen op de keeper, maar helaas kwam zijn schot tegen de paal. WEC kreeg hierdoor toch weer het geloof in zijn eigen kansen en creƫerde in de eerst volgende 15 minuten nog diverse mogelijkheden door onder meer Lex Rovers. WEC wisselde Julian van Thiel na 55 speelminuten die later later in de middag nog moest aansluiten bij WEC 1. Danny van Kessel was zijn vervanger. In de 60e minuut kreeg Danny van Kessel een mogelijkheid voor een mooie voorzet vanaf rechts, maar helaas kreeg niemand de voet tegen de bal. In de 70e minuut kwam Carlo van Nuland nog in het veld voor Danny Marra. Ook hij kreeg geen echte kansen meer in de laatste 20 minuten. Ollandia hield stand en WEC kreeg ook niets meer afgedwongen waardoor de beginstand ook tevens de eindstand werd. Voor WEC toch 2 verliespunten op basis van het voetballend niveau. Ondanks dat wisten ze toch niet het net te vinden. Een compliment aan Thomas van der Sangen die in de 2e helft een zeer goede indruk achterliet.