Gelijkspel WEC 2 tegen Nijnsel

By 30 september 2019 Wedstrijdverslagen

Na de overwinning van vorige week, vandaag de thuiswedstrijd tegen Nijnsel 3. Een tegenstander waar veel ervaring inzit en waarin WEC zal moeten laten zien wat ze kunnen. Ondanks een aantal afwezigen vanwege een vriendendag had coach Roel van Wordragen toch weer een sterke selectie op de been. Ook bij WEC 2 loopt de ziekenboeg redelijk leeg.

De eerste serieuze aanval was ook meteen raak. Al na 4 minuten was het een actie van Niels van der Looij die vanaf links de bal keurig voorgaf waardoor Brian Pijnappels de trekker kon overhalen en WEC hiermee al vroeg op een 1-0 voorsprong bracht. Het leek of WEC hierdoor wat achterover ging hangen en verloor daarbij de concentratie achterin. Met een aantal goede reddingen van Roy Habraken, die de goal verdedigde vanwege de absentie van Jasper van Oss en daardoor het doorschuiven van Luuk Santegoeds naar WEC 1, behield WEC de voorsprong. WEC kwam hierna weer wat beter in zijn ritme en dat leverde in de 21e minuut een mogelijkheid op voor Teun Vermeer. Zijn schot werd gered door de keeper van Nijnsel. De 2e grote kans kwam in de 25e minuut. Door een onderschepping van Stan van der Meerakker kon hij de bal naar Bas Smits spelen. Die passeerde een tegenstander en schoot daarna op de paal. Hierna was het toch weer Nijnsel wat aanzette. Wederom was het keeper Roy Habraken die het druk had maar uiteindelijk in de 34e minuut toch zijn meerdere moest erkennen door een schot van Nijnsel in de hoek, waarmee de stand op 1-1 kwam. Een minuut later was het Paul van den Heuvel die met een lange sprint vanaf rechts de bal kon voorgeven op Stan van der Meerakker. Die raakte de bal maar half waardoor de keeper makkelijk kon ingrijpen.

In de 2e helft was WEC die toch weer de aanval zocht om opnieuw op voorsprong te komen. Het was uiteindelijk niet WEC maar Nijnsel die scoorde. In de 53e minuut wisten zij de bal achter de keeper van WEC te krijgen en kwamen zij op een 1-2 voorsprong. Coach Roel van Wordragen greep na deze goal direct in en bracht Pieter van der Sangen in het veld voor Stan van der Meerakker. Na 64 minuten kreeg Nijnsel nog een kans maar hun kopbal, na een corner, ging net langs de goal van Roy Habraken. Met nog 20 minuten op de klok kwamen Oscar Staals en Stein van der Plas in het veld voor Mats van der Heijden en Niels van der Looij. WEC begon aan een slotoffensief om de stand weer gelijk te trekken. Met name Stein van der Plas wist aan de linkerzijde wat gevaar te stichten met zijn snelheid. In de 75e minuut leverde zijn voorzet een corner op. Het was Roy Verbakel die deze voor de goal bracht en uit de scrimmage in het keepersgebied was pinchhitter Pieter van der Sangen die de bal over de lijn drukte achter de keeper van Nijnsel en de stand daarmee op 2-2 bracht. WEC probeerde door te drukken en Nijnsel kreeg ook geen enkele mogelijkheid meer. In de 84e minuut kwam Tom van Dartel nog in het veld voor wat extra stootkracht op het middenveld. Paul van den Heuvel was de wissel die daarvoor moegestreden naar de bank kon. Uiteindelijk bleef deze stand ook de eindstand.

WEC 2 blijft hierdoor nog ongeslagen en komt met dit gelijkspel op een gedeelde 2e plaats in de ranglijst.