fbpx Skip to main content

Glamourboys herstellen zich van nederlaag

By 26 februari 2019Wedstrijdverslagen

Met de nederlaag tegen Vorstenbosch stond de technische staf deze week voor een dilemma, er moest deze week gewonnen worden van de nummer drie uit de competitie Avesteijn om de aansluiting met Vorstenbosch te behouden, maar het Russische roulette van vorige week eiste nu zijn tol. Toen had onze technische staf, Bassie en Sinterklaassen en de Grote Kees, gegokt en verloren. Hun superteam had een steek laten vallen en om nu weer wagon drie in de hangar te laten staan was toch te veel gevraagd. Daarom begonnen de Glamourboys nu met een elftal dat maar liefst op zes plaatsen gewijzigd was in vergelijking met vorige week. Zo waren er deze week weer speelminuten voor Jeromeke, Huub Strijkijzer, de Zwerver, Dj Hans, de Iceman en der Toni.

Maar in de eerste minuten van de wedstrijd brak het angstzweet al weer uit bij de Grote Kees, de eerste de beste aanval van Avesteijn deed de bal boven het hoofd van EL Gado op de lat uiteen spatten. En ook nu keken de Glamourboys al weer snel tegen een achterstand aan, een voorzet van links werd door El Gado nog getoucheerd maar op de daarna ingeschoten bal was El Gado kansloos 0-1. De Glamourtrein kwam moeizaam op gang en na vijf minuten spelen ontsnapte de Glamourboys aan een 0-2 achterstand met een bal die van op de doellijn nog overgeschoten werd en de dikke en donkere wolken uit Bassie’s laatste droom begonnen werkelijkheid te worden. De paniek sloeg nu toe bij het Supertrio en een herhaling van de vorige wedstrijd was voelbaar. Maar al snel werd duidelijk dat de opgelegde druk die de technische staf verwachte van de ingebrachte spelers te veel gevraagd was en de blessures volgden in rap tempo. Was het eerst Jeromeke, even later Huub Strijkijzer en weer even later de Zwerver die zich als een reusje met lemen voeten in een vreemd pakhuis voelde en snel uit zijn lijden bevrijd werd. Met de ingebrachte spelers Tikkietakkie, de Gazelle en ’t Diamantje kreeg de Glamourtrein een bevrijdend gevoel en ontworstelde zich aan de druk van de tegenstander. En al snel stond de 1-1 op het scorebord, het was een penalty en deze kans liet de Gazelle zich niet ontnemen, werd hij vorige week nog als de schlemiel van de wedstrijd weg gezet, nu was het zijn kans om wraak te nemen.

In de tweede helft waren het al heel snel de Glamourboys die op voorsprong kwamen, het was Hansje Pingel die op rechts doorging en via een carambole belande de bal voor de voeten van Houdini die de bal beheerst intikte. Het voelde voor Houdini als een bevrijding uit een Milk Can Escape, zijn eerste doelpunt sinds maanden 2-1. De Glamourtrein begon weer op stoom te komen en onder aanvoering van een steeds beter voetballende Gazelle ging men op jacht naar het derde doelpunt, ook der Toni, vorige week nog gepasseerd in de topper tegen Vorstenbosch was een plaag voor zijn tegenstander, met handen en voeten vocht hij zich telkens een weg naar de bal. Een enkele keer had hij in het verleden de geur van de eerste wagon mogen proeven en hij wist het, daar lag zijn toekomst en niemand kon hem hier mee stoppen.

Door de drang naar voren ontstonden er ook kansen voor Avesteijn en al snel was het El Gado, de Blauwe Kat die met een geweldige redding Avesteijn van een doelpunt af hield. Even later was het weer El Gado die nu met een spectaculaire handeling de bal via de paal uit het doel hield en ontsnapte aan de gelijkmaker. Halfweg de tweede helft werd de wedstrijd beslist, een hard ingeschoten bal van Houdini werd door Angelino van dichtbij met een snelle voetbeweging ingeschoten 3-1. Vijf minuten voor tijd was het ook nog Tikkietakkie die een doelpunt meepikte, een vrije trap werd van ver hard in de bovenhoek geschoten en de doelman was ook hier kansloos 4-1. De wedstrijd was gespeeld, de technische staf knikten tevreden, een verdiende overwinning, spelers stil, sfeer goed, weer een probleem opgelost.