Glamourboys lopen uit

Wekenlang had Bassie alweer uitgekeken naar de herstart van het tweede gedeelte van de competitie. Even was er een aanzet geweest richting het einde met de thuiswedstrijd tegen Hapse Boys maar dat was slechts een korte voortzetting. Maar nu, na weken was het weer zover, de Glamourtrein kon zich op gaan maken voor een spannend slot van de competitie. Om kwart voor negen drukte Pareltje op de startknop en de Glamourtrein kwam in beweging en koerste richting Milsbeek, vooraf een van de moeilijkste uitwedstrijden van het seizoen. Milsbeek dat thuis nog geen wedstrijd verloren had en dat ook al Schijndel en Vorstenbosch met een nederlaag huiswaarts gestuurd had was een geduchte tegenstander met nare herinneringen. En de Glamourtrein die donderdagavond nog goed gevuld was, begon richting het weekend leger en leger te geraken en zelfs Bassie werd niet gespaard. Een virus had onze lieve brombeer geveld en nu kon hij niets anders dan diep onder de dekens kruipen en bidden, bidden dat de Grote Kees en Sinterklaassen de juiste beslissingen zouden nemen. Uit voorzorg had hij zijn telefoon, gebedskruisje en zijn Handboek voor het Hoge School Voetbal al op zijn nachtkastje klaarliggen mocht er tijdens de wedstrijd iets misgaan. De Grote Kees en Sinterklaassen hadden deze zondag slechts dertien en een halve speler tot hun beschikking en op de vraag wie die halve speler was gingen alle kopjes naar beneden en werd het muisstil. Zo begon voor de Grote Kees en Sinterklaassen de grote logicapuzzel en kon de echte Hercule Poirot in hun naar boven komen.

De Glamourboys begonnen sterk aan de wedstrijd en na enkele minuten was het de technische staf duidelijk, de eerste stukjes van hun logicapuzzel begonnen in elkaar te vallen en de Glamourboys moesten hier drie bonuspunten mee kunnen nemen. Maar na vijf minuten was er toch de eerste kans voor Milsbeek, even was er een misverstand in de laatste linie en de slapende Gazelle stond erbij en keek erna. Dit was de kans voor de spits van Milsbeek om de Glamourboys op achterstand te brengen, maar oog in oog met El Gado die met zijn Heilige koningsblauwe shirt weer terug was deed de spits panikeren en deze schoot de bal in kansrijke positie naast het doel. Bijna moest er al vrij vroeg een alarmerende app naar Bassie gestuurd worden. De Glamourboys herpakten zich vrij snel en enkele minuten later was het Hans Pingel die balverlies van Milsbeek bijna afstrafte met een schitterend schot. In een fractie van een seconde had hij het speelveld overzien en van ver schoot hij de bal richting de rechterbovenhoek van het verlaten doel van Milsbeek, de snel teruglopende doelman van Milsbeek wist op het allerlaatste moment het gevaar nog te keren. En al snel was er de tweede kans voor de Glamourboys, een ontwaakte Gazelle wist met een perfecte voorzet Pareltje te bereiken die de bal aannam en de vrijstaande Angelino wist te bereiken, maar zijn wild ingeschoten bal ging ver en hoog over. De toon was gezet, van uit een gesloten verdediging werd de druk op Milsbeek verder en verder opgevoerd en Milsbeek kon niets anders dan de voortdenderende Glamourtrein proberen af te stoppen. Het duurde toch tot de vijf en twintigste minuut voordat de Glamourboys op een verdiende voorspring kwamen, de doelman van Milsbeek ging voor de zoveelste keer een voetballende oplossing zoeken maar deze had zich vergist in de snelheid en de agressiviteit van onze hoofdstoorzender Der Toni. Buiten de zestien had Der Toni de doelman in grote problemen gebracht en de verloren bal werd door Angelino beheerst in het lege doel geschoten 0-1. Drie minuten later werd het zelfs 0-2, het was Tikkietakkie die zich na een moeilijk begin had hervonden en koelbloedig wist hij de bal in het doel te brengen, er restte voor Milsbeek nog maar een reddingsmiddel en dat was de grensrechter, buitenspel en een duidelijk doelpunt werd door de overigens goed leidende scheidsrechter afgekeurd. Tevreden gingen de Grote Kees en Hans Sinterklaassen rusten, hun logicapuzzel begon steeds meer ineen te passen.

In de rust werden twee nieuwe zwaargewichten in het veld gebracht, de Iceman en Huub Strijkijzer. Zij moesten Hans Pingel en Der Toni vervangen en waren nu de stoorzenders die het spel van Milsbeek moesten proberen te ontregelen. Al snel in de tweede helft leek de wedstrijd steeds meer een kopie te worden van de vorige uitwedstrijd in Milsbeek op 9 mei 2019. In de eerste helft een overheersend team van de Glamourboys dat Milsbeek alle hoeken van het veld liet zien en in de tweede helft een drukkend team van Milsbeek dat de Glamourboys steeds verder terug wist te dringen. En onze frontmannen hadden het zwaar, de Iceman en Huub strijkijzer kwamen steeds meer op eilandjes te staan en hun krachten begonnen langzaam af te nemen. De snelheid van de Iceman verdampte met de minuut en de sprongkracht van Huub Strijkijzer veranderde van twee decimeter, naar een decimeter, naar een centimeter. Vechtend, puffend en proestend volgden onze voorwaartsen de hielen van de tegenstander. Zo waren er bijna geen kansen meer voor de Glamourboys en werd de druk op het doel van El Gado groter en groter. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd mocht El Gado eindelijk zijn kunnen tonen met de eerste bal echt op het doel. Een afstandsschot leek hard onder de deklat in te slaan, maar het was El Gado die met een kracht van meer dan 3000 pascal de bal met een vuistslag alla “Rocky Balboa” snoeihard uit het doel wist te ranselen. De Grote Kees keek meerder keren op zijn stopwatch maar de seconden kropen tergend langzaam voorbij. Nog eenmaal werd het bibberen voor de technische staf, vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was er nog een vrije trap voor Milsbeek. De aanvoerder krulde de bal om het muurtje richting de linkerbovenhoek, onze vedergewicht El Gado was nu wel kansloos, de handen van de spelers van Milsbeek gingen in de hoogte, maar op het allerlaatste moment was het Angelino die met zijn allerlaatste krachten de bal nog met het hoofd toucheerde en deze verdween voor El Gado net naast de goede kant van de paal.

Een verdiende overwinning die zelfs door de spelers van Milsbeek werd beaamd. De logicapuzzel was opgelost, maar wie was nu die halve speler op het speelveld. Er stonden uiteindelijk veertien spelers die het achterste van hun tong hadden laten zien. En met de mooie overwinning van Schijndel op Vorstenbossche Boys werd het toch nog een Supersunday voor Bassie. Zijn gebedskruisje en het Handboek voor Hoge School Voetbal kon weer opgeborgen worden. Bassie kroop nog eens dieper onder zijn deken, sloot zijn ogen en droomde alweer van de volgende wedstrijd tegen Vorstenbossche Boys.