Glamourboys nemen revanche op Irene

Met nog zes wedstrijden te gaan en slechts een punt voorsprong stond zondag de loodzware wedstrijd tegen Irene op het programma. De uitwedstrijd tegen Irene stond nog met git zwarte letters diep in het geheugen van Bassie gegrift en deze moest snel gewist worden. Deze wedstrijd moest gewonnen worden of het nu kleurrijk ging of kleurloos. Puntenverlies in deze fase van de competitie, met nog slechts zes wedstrijden te spelen zou dodelijk kunnen zijn. Bassie ging deze week vol vertrouwen naar de Glorie, in de uitwedstrijd tegen HVCH had hij zoveel kleurrijke en wonderschone dingen gezien, nee deze Glamourtrein met deze snelheid die is niet te stoppen. Maar de technische staf zat met een dilemma, met de topper over twee weken tegen Heeswijk in het vizier moest er gesleuteld worden aan het droomelftal van Bassie. En toch moest er weer een elftal staan dat moest kunnen zoemen als een mug en steken als een bij. Zo begon de technische staf weer eens met een fantasieopstelling. Pardoes, Grootmagister Almar en de Grote Pardulfus hadden in deze topper een elftal uit hun hoge hoed getoverd dat met gemak een voorstelling in de Efteling waardig zou zijn.

De Glamourboys begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, de uitwedstrijd tegen Irene had zijn sporen ook bij de spelers nagelaten en elke fout kon dodelijk zijn. Al snel besefte Bassie dat zijn droomvlucht ook hier niet lager duurde dan zes minuten en ontwaakte hij uit zijn Fata Morgana om weer met beide benen op de grond te staan. Na vijftien minuten overstemde het gemor van de supporters het speelveld en lagen de eerste witte servetjes op de tafels. Niet veel later verlieten de eerste supporters teleurgesteld de wedstrijd om elders meer hoogstaand spel te kunnen zien. Van de kleurrijke wonderwereld van vorige week was nu niet veel meer over, Bassie’s vlinders vlogen niet meer. Hoewel er diverse kansen waren duurde het toch tot de laatste minuut van de eerste helft voordat de Glamourboys op voorsprong kwamen, binnen de zestien werd de Gazelle opgevangen door een tegenstander en de scheidsrechter wees richting de penaltystip. Het was Pareltje die de zware druk op zich nam en de bal naast de doelman in het doel schoot 1-0.

Een bevrijdende gevoel ging door de technische staf. In de tweede helft een totaal ander beeld, met enkele wissels hadden onze drie sprookjes figuren de Glamourtrein van extra brandstof voorzien en het duurden niet lang of de ketel stond weer onder druk. Al snel wist Houdini met zijn onnavolgbare bewegingen zich vrij te spelen voor de doelman van Irene en speelde de bal op de mee opgelopen Hans Pingel die de bal vrij kon intikken 2-0. De Glamourtrein was herstart en binnen enkele minuten stond de 3-0 op het scorebord en dit doelpunt was een honderd procent kopie van het tweede doelpunt. Weer was het de onhoudbare Houdini die zich vrij speelde en weer was het Hans Pingel die de bal vrij kon intikken 3-0. Tien minuten voor einde wedstrijd was het de Gazelle die Bassie en zijn kornuiten deed opveren, vanaf twintig meter zag de Gazelle de doelman van Irene voor het doel staan en met een fluwelen beweging stuurde hij de bal richting de bovenhoek 4-0. Een juweeltje. Maar even later was het Angelino die het doelpunt van de Gazelle deed verbleken en tot een mooi doelpunt devalueerde. Met een onnavolgbare schijnbeweging, die slechts voorbehouden is aan de aller grootste op deze wereld. Met een beweging die nog nooit op sportpark de Glorie vertoond was, zo stuurde hij de laatste man van Irene het sprookjesbos in om daarna onhoudbaar met links binnen te schietende 5-0. Bassie, Sinterklaassen en de Grote Kees waren sprakeloos, wekelijks worden ze momenteel verrast door fenomenale doelpunten, acties en meedogenloosheid. Bassie vlinders waren weer terug, maar deze week wel met angels. Smekend zochten de ogen van Irene spelers contact met de scheidsrechter, het was goed zo de scheidsrechter mocht wel affluiten. Maar de Glamourtrein zat nu in zijn hoogste versnelling, en de smaak naar meer was nog niet over. Met nog enkele minuten te spelen, was er na jaren weer een hattrick te zien op de Glorie, het was niet Hans Pingel die met twee doelpunten jacht maakte op zijn derde doelpunt, maar het was Houdini “de koning van de assist” die met zijn derde assist de Schaver een niet te missen kans aanbood 6-0.

Met nog vijf wedstrijden te gaan worden de contouren van een nieuwe gouden ster op het tenue van de Glamourboys zichtbaar. En weer raast de Glamourtrein verder, nu richting Heeswijk waar de volgende horde die genomen moet worden. En met een overwinning in Heeswijk zouden Bassie, Sinterklaassen en de Grote Kees met Zevenmijlslaarzen richting het kampioenschap gaan.