Glamourboys stoppen de koploper

Eindelijk was het zover, de Glamourtrein kon na een rust van drie maanden weer eens te voorschijn komen, nu restte wel de vraag hoe het zou zijn met deze oude roemruchte trein. Met slechts een overwinning in de laatste vijf wedstrijden in het vorige jaar, een ziekte verzuim van bijna 30 procent, een jonge meute die de meeste tijd afwezig was en een WhattsApp die normaal groen gekleurd is maar bij de Glamourboys diep donker rood. Drie maanden had de Glamourtrein rust gehad en werd er gesleuteld, gepoetst en geplaveid. De Glamourtrein 2018 moest weer stralen en voorzichtig kwam er nu onder de oude versleten laag nog ergens een laagje van de oude glanzende lak te voorschijn. En straalden de Glamourboys, nee. In deze wedstrijd nu gelijk na de winter zat er nog een grijze grauwe bleke kleur op de gezichten van de Glamourboys. Ze waren iets grijzer, kleiner, brozer, kaler, zwaarder, rimpeliger, krommer en met ingevallen gezichten en hangtietjes. Nee, het vitaminen D tekort  was nog duidelijk aanwezig en het was aan ons Supertrio de taak om hier snel verandering in te brengen. Maar de Glamourboys zaten wel lekker strak in het pak. De shirtreclame moest een lust voor het oog van de sponsor zijn geweest. Strak en bij sommige wel iets uit verband stonden de letters Voets en Donkers op de breed uitgedijde boventorso’s.

Wordt 2018 het jaar van onze drie zaligheden, ons Supertrio, Bassie, Sinterklaassen en de Grote Kees? Wordt 2018 het het jaar van het schaamhaar, het einde van de gladde poezen en de kale jongens? Of wordt 2018 het het jaar van de grote Kees, zou hij de macht nemen en eindelijk eens een keer plaats mogen nemen in de dug-out samen met Bassie en Sinterklaassen? Of wordt 2018 het jaar van de toekomst, Glamourboys 3.0? Wat zouden Bassie en Sinterklaassen graag eens in die glazen bol van Jomanda willen kijken. Maar als je een stel dansende koeien of dartelende lammetjes zou verwachten dan had je het mis, de tweede helft van het seizoen begon meer in de trend van  Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent. Ben je voor het eerst hier of ben je al bekend?

En zo gingen de Glamourboys gestaag richting de kleedkamer terwijl Vorstenbosche Boys al minuten lang aan de warming up bezig was. Maar ook de  Glamourtrein kwam op gang. Langzaam krakend, piepend en puffend werd de warming up afgesloten en de Glamourboys waren er klaar voor. De eerste tien minuten in de wedstrijd waren voor de Glamourboys. Koploper Vorstenbosche boys werd onder druk gezet en de eerste kansen waren er voor Jeromeke, de Strijker en Pareltje. Toch duurde het nog vijf minuten voordat Bassie opveerde uit de dug-out. Het was Pareltje die de Glamourboys op voorsprong wist te zetten. Maar helaas, deze voorsprong duurde niet lang. Bal verlies achterin bracht de spits van Vorstenbosch in stelling en deze wist hier wel raad mee: 1-1. De Glamourboys kregen het zwaar,  het kedeng, kedeng, kedeng veranderde in puf, puf, puf, puf. Bijna kwamen de Glamourboys binnen vijf minuten op een 2-1 achterstand. Een aanval van Vorstenbosch over de linkerzijde bracht hun spits in stelling en deze stuurde een bal in de verste bovenhoek. Hier had onze El Gado meer dan drie maanden van gedroomd. Op 11 november verliet hij in de uitwedstrijd tegen Vorstenbosche Boys zwaar geblesseerd het speelveld en nu was hij terug en dat zou hij laten zien. Met grote passen spoedde hij zich naar de verste paal en en met een katachtige afsprong ging hij naar de bovenhoek, en ik vlieg, vlieg, vlieg als een vogel zo hoog, hoog, hoog. En vliegen deed hij, vliegen als een Zeearend die zijn prooi in de hongerwinter in de verte ziet verdwijnen. En met zijn laatste krachtsinspanning tikte hij de bal uit het doel. Pfffffff, Bassie veegde zijn laatste zweetdruppels van zijn gezicht.“allememachies. Helaas was het slechts uitstel. Het was toch weer Vorstenbosch dat wist te scoren, even niet opletten en de spits schoot de bal onhoudbaar voor El Gado in de linker benedenhoek. Kon El Gado voorheen nog schitteren, nu stond hij vast, verlijmd als een sijsje op een lijmstokje, bewegingsloos, hulpeloos met lede ogen zoekende naar hulp: 1-2. Maar er waren ook kansen voor de Glamourboys. Zo zag de Gazelle zijn kopbal rakelings over het doel gaan en ging een loeiend schot van Jeromeke hard over de deklat.

In de tweede helft waren het de Glamourboys die het beste van het spel hadden en ook nu waren de beste kansen weer voor de Glamourboys. Na een kwartier kwam dan toch de verdiende 2-2. Het was der Toni die Bombardo wist te vinden en deze liet de doelman van Vorstenbosche Boys kansloos. Gejuich klonk op uit de dug-out, Bassie en Sinterklaassen glunderde en de Grote Kees die werd wel 10 centimeter groter en genoot van al die ogen die op hem gericht waren. Bijna hadden de Glamourboys de overwinning nog gegrepen. Het was weer de Gazelle die de grootste kans kreeg. In het keepersgebied kreeg hij de bal voor zijn voeten maar de bal ging hard aan de verkeerde kant van het doel voorbij. En weer kon hij Bassie niet overtuigen als de alles bepalende spelmaker. Waren het zijn hormonen die bij oudere edelherten in het voorjaar opspelen die hem parten speelden? Al met al was ons Supertrio tevreden, de eerste wedstrijd in 2018 een verdiend punt met een gelijkspel tegen de koploper. De glans op de Glamourtrein begon zachtjes aan beter zichtbaar te worden. We weten nog niet wat 2018 voor de Glamourboys zal brengen, maar ook al is 2018 het jaar van de hond, de Glamourboys vonden in de eerste wedstrijd van dit jaar in ieder geval niet de hond in de pot.