Na een moeizaam einde in de eerste helft van de competitie waar de Glamourtrein het rechte spoor steeds moeilijker wist te behouden en met als dieptepunt de nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Irene, was de Glamourtrein op een dwaalspoor geraakt. De laatste weken in de competitie waren zwaar geweest voor de jongere spelers in het elftal. Het fysieke en mentale spel had een aanslag gepleegd op hun goddelijke lichaam. Niemand had verwacht dat deze jongere spelers, richting de eerste stap naar het beëindigen van hun sportieve loopbaan steeds verder in het moeras van blessures zou geraken. Zachtjes aan begaven ook zij zich op de Camino de la Muerte, de Highway to Hell. Maar nu de eerste krokusjes zich weer moeizaam boven de grond begeven en de eerste zonnestralen voor het eerst een beetje warmte uitstralen, dan is het weer tijd voor de Glamourboys om te ontwaken uit hun winterslaap. Het is de tijd om uit de je winterdepressie te komen, je activiteiten te bevorderen en je lekkere warm bed te verlaten om zo je dure overtollig vetlaagje te gaan verbranden dat zich al jaren hardnekkig om je middel heeft opgebouwd. Dit is het moment om de Glamourtrein weer op te starten en vooruit te kijken naar de tweede helft van het seizoen.

Bassie en zijn linker en rechterhand, de Grote Kees en Hans Sinterklaassen hadden deze wedstrijd vijftien spelers tot hun beschikking. Maar bij binnenkomst in het kleedlokaal schoof Bassie zijn ijsmuts met de toepasselijke tekst “Koud He” iets verder naar achteren, hij had niet verwacht dat er zoveel spelers waren, de kleedkamer was overvol en alle plaatsen waren bezet en toch telde hij maar vijftien spelers. Maar al snel werd het Bassie duidelijk, weer was het volume van de Glamourboy toegenomen.

En zo stond in de eerste wedstrijd na de winterstop de technische staf daar met hun vertrouwde materieel Het waren de oudere spelers die door ijs, sneeuw, wind en regen tot de mooiste briljanten gepolijst waren en die nu voorzichtig hun eerste pasjes op het met ijs bedekte veld gingen wagen. De oudjes gingen dan ook voorzichtig van start en de nodige kunst en vliegwerk was nodig om hun balans te behouden, hierdoor ontstonden er dan ook kansjes aan beide zijde. D’n Tank had de gewichtige taak had om de spits van HVCH uit te schakelen en zo de scoringskansen van HVCH tot nul te reduceren. Na vijftien minuten waren het de Glamourboys die verdiend op voorsprong kwamen, het was de Iceman, die zich in deze weersomstandigheden op zijn best voelt, die met een perfecte voorzet de bij de tweede paal opgekomen Tikkietakkie wist te bereiken en de doelman van HVCH was kansloos 1-0.

Langzaam ontdooide het veld en ook de spelers begonnen te ontdooien, en na vijfentwintig minuten was het Diamantje die met een geweldige voorzet der Toni wist te bereiken. En wat er toen gebeurde moest je gezien hebben, het was once in a lifetime. Het doelpunt van de week, de maand, het jaar misschien wel van het decennium, zeker voor der Toni. Bassie, Sinterklaassen en de Grote Kees wierpen hun ogen ten hemel en schreeuwden gezamenlijk in koor A Star is Born, A Star is Born. De drie violen en de trommel en een fluit speelden het hoogste Hosanna en het was niet Lady Gaga die de hoofdrol opeiste in deze scene. Uit een voorzet van Diamantje was het der Toni die met een moeiteloze souplesse en een ragfijne beweging de bal met een volley in de bovenhoek deed belanden 2-0. Halleluja, Halleluja. Hij is een spits, der Toni is een spits. En eindelijk na vijfënvijftig jaren in zijn leven maakte hij met die ene simpele beweging duidelijk wat al die trainers in al die jaren niet in hem zagen, hij is een spits. In de tweede helft kwam de laatste linie van de Glamourboys meer en meer onder druk te staan en moest Stoffertje alle zeilen bij zetten om de aanvallen van HVCH af te stoppen.

Halfweg de tweede helft ontsnapte de Glamourboys aan een tegendoelpunt. Jeromeke was al verslagen maar op het allerlaatste moment was daar de rust zelve. Btw Johnny wist met een krachtige kopstoot de bal op de doellijn te keren en zo te voorkomen dat HVCH weer terug in de wedstrijd kwam. De eerste drie punten zijn binnen in het tweede gedeelte van de competitie maar het was toch het weekend van der Toni die na al die jaren met zijn best bewaarde geheim uit de kast kwam.