Glamourboys winnen van Irene

By 30 september 2020 Wedstrijdverslagen

Met een verdiende overwinning op Heeswijk, kon de Grote Kees met een gerust hart de van vakantie terug gekeerde Bassie ontvangen voor de wedstrijd tegen Irene. Deze wedstrijd stond jaarlijks te boek als een wedstrijd met veel drama, strijd en hoog laaiende emotie, geen millimeter ruimte werd er elkaar gegund en een overwinning van Irene op de Glamourboys deed voor hun het jaar dan ook al snel goed maken. Maar ook de Glamourboys waren gebrand op een overwinning tegen het altijd lastige Irene. En de beloftes waren groots richting Bassie, de Strijker onze Groot Tovenaar uit Eerde was in vorm en zou er niet eenmaal maar zelfs tweemaal erover heen gaan. Was het grootspraak of visserslatijn? Vroeger had onze Groot Tovenaar nog een voor uitziende blik in zijn toverspiegel maar ook daar was nu al een droge, stoffige laag zichtbaar. Met de afwezigheid van Angelino, den Boogie, El Gado, de Schaver, der Toni en Kapitein Pyromari moest de Grote Kees deze week zijn winkelwagentje gebruiken om zijn vlaggenschip aan te vullen tot het benodigde aantal. Zo werd er een beroep gedaan op 35+ 2 en werd de vaste stand in Jos gevraagd om de Glamourboys te ondersteunen op deze dag van de vaandrigs, de Di Bandera. Ook staat deze dag bekent als vlaggetjesdag en de Theo en Theo show, waar zij met hun vaandel het semafoor alfabet weer ten toon mochten spreiden en het B2 en C3 gebaar de boventoon voerden.

Al snel in de eerste helft was er de eerste kans voor de Glamourboys, het was Houdini die in kansrijke positie te veel tijd nam om de bal in het doel te schieten De Glamourtrein had er de vaart ingezet en al snel was er de tweede kans voor de Glamourboys een pass van Tikkietakkie ging richting Hans Pingel en zijn voorzet van de rechterzijde bracht Houdini vrij voor de doelman van Irene maar vrij voor het doel kopte hij de bal tot grote ergernis van Bassie ver over het doel. En weer bleef de hatelijke nul op het scorebord. Met het uitblijven van het openingsdoelpunt, begon Irene te geloven in een resultaat en na een kwartier was er de eerste kans voor Irene maar den Bets de ingehuurde sluitpost van de Glamourboys stond zoals altijd op de juiste plaats. Iets later was er de derde kans voor Houdini, maar nu was het de doelman van Irene die onze struikelende boeienkoning in bedwang wist te houden en een doelpunt verijdelde. Vertwijfeld keken Bassie en de Grote kees naar de geblesseerde Angelino, het breekijzer die al zo vaak de wedstrijd had opengebroken. Even later was het de Gazelle die met een afstandsschot een bres probeerde te slaan in de defensie van Irene maar ook daar zat weer een been van een Irenespeler tussen en de bal zeilde net naast het doel. Zenuwachtig gingen de voetjes van Bassie op en neer, het liefst zou hij al die kansen zelf in het doel willen trappen. Met het missen van de kansen steeg de temperatuur van de Iceman naar het kookpunt, gespannen en met gekromde tenen zat hij op de bank en gingen de minuten en de kansen aan hem voorbij. Irene kreeg steeds minder mogelijkheden om gevaarlijk te worden en de Glamourboys kregen steeds meer het overwicht. Nog een keer was er een schot van een Irenespeler vanaf dertig meter maar den Bets was niet te passeren. Toch moest Bassie tot de laatste minuut van de eerste helft wachten voor dat hij een zacht jubelkreetje over de Glorie liet schallen. Het was Pareltje die de Glamourboys op voorzet bracht, een vrije trap vanaf twintig meter was de doelman van Irene te machtig, deze ging nog naar de linkerbenedenhoek maar de stuit was hem te veel en het verzet van Irene was gebroken 1-0.

In de tweede helft waren het de Glamourboys die weer het beste van het spel hadden, de technische staf had eindelijk de Iceman binnen de lijnen gebracht en Irene werd meer en meer teruggedrongen op hun eigen helft en het kon niet lang duren of de bevrijdende 2-0 zou op het scoringsbord komen. En al snel was er de eerste kans voor de Glamourboys en het was weer Houdini die op de doelman van Irene stuitte. Vertwijfeld keken Bassie en de Grote Kees elkaar in de ogen en wierpen een blik naar de reservebank maar ja, daar zat ook niet alles. Bassie en de Grote Kees moesten het echt doen met hun Eerdse koningskoppel, de koning van het ontsnappen en de Grote Tovenaar. En eindelijk tien minuten in de tweede helft was het Houdini die nu wel wist te ontsnappen aan de defensie van Irene en beheerst scoorde hij de 2-0.

Halfweg de tweede helft werd Irene eindelijk met de neus op de feiten gedrukt, een actie van Hans Pingel bracht de bal bij de Iceman en op zijn verwoestende linker was de doelman voor de derde keer kansloos 3-0. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd de Strijker, onze Groot tovenaar bevrijd uit zijn lijden, Bassie had lang geduld gehad, maar zijn nu was het genoeg, twee keer zou hij er overheen gaan, een keer was het slechts geworden. Leeg was hij, pap in de benen. En al snel klonk het vanuit Imola, het was niet d’r op en d’r over het was Chasse Patate met de Strijker. Met nog tien minuten te gaan werd het 4-0, het was weer Pareltje die een voorzet van rechts beheerst in het doel tikte. De kopjes van Irene gingen omlaag, lang had het verzet geduurd maar nu werd het toch een gevoelige nederlaag. Enkele minuten voor tijd was het toch Irene dat wist te score, de 4-0 voorsprong had toch voor de nodige nonchalance gezorgd en langzaam was de scherpte bij de Glamourboys weggevloeid. Een counter van Irene liet de laatste lijn van de Glamourboys kansloos en vrij voor den Bets gaf de spits van Irene de bal aan de mee opgekomen linkerspits. Den Bets was kansloos 4-1. Maar de Glamourboys hadden weer een verraderlijke horde genomen en gingen voldaan van het speelveld.

Na afloop van de wedstrijd werd Jeromeke nog even in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn twintigtal jaren inzet als spits en doelman. Wij hopen Jeromeke nog jaren langs de lijn en in de kantine te mogen begroeten en hij beloofde dat zeker te doen. De reis van de Glamourtrein gaat verder en komende zondag staat de eerste echte topper tegen Vorstenbosch op het programma en hopelijk eindigt deze reis niet enkele dagen eerder zoals in het vorige seizoen.