fbpx Skip to main content

Glamourboys winnen van Ollandia

By 29 oktober 2019Wedstrijdverslagen

Ondanks de vele afmeldingen had onze technische staf na meerdere malen tellen ook deze week toch weer zestien spelers tot haar beschikking voor de altijd beladen wedstrijd tegen Angstgegner Ollandia. Al meerder keren was Ollandia spelbreker geweest en winnen van de Glamourboys voelt voor Ollandia als het winnen van een kampioenschap. Dus na vier wedstrijden stond er deze week dan ook de eerste test voor ons Supertrio en de Glamourtrein op het programma. En ook al was het vorige week in Boskant een natte druilige dag met een verdiende overwinning, het is nog steeds herfst en dan zijn daar weer altijd vallende bladeren op de treinrails, en al vaker is gebleken dat Ollandia een dwarsligger is waar de Glamourtrein al vaker het spoor bijster is geraakt. Maar Ollandia was nu wel gehandicapt met het ontbreken van Robert van den Biggelaar.

De Glamourboys begonnen voorzichtig aan deze beladen wedstrijd maar al snel was het duidelijk dat de Glamourboys de betere waren en het spel naar zich toe trokken. En binnen vijf minuten was er de eerste kans voor de Glamourboys, het was de Gazelle die een teennageltje te kort kwam om de bal hard in het doel te tikken, zo bleef het bij een zacht intikkertje dat door de doelman van Ollandia nog op de lijn gestopt kon worden. De Gazelle voelde zich als een wereldreiziger op de Vaalserberg, voortdurend was hij op stap en telkens wist hij zonder resultaat weer op te duiken in de voorste linies van de Glamourboys. Na vijf minuten was het weer bijna raak, nu was het Pareltje die uit een voorzet van de Iceman een niet te missen kans kreeg maar Pareltje kopte de bal hard over het doel. Even later was er weer een kans voor Pareltje maar nu wist de doelman van Ollandia nog redding te brengen en Pareltje het scoren te onthouden. Bassie begon ongeduldig te ijsberen, zou Ollandia dan weer een dwarsligger zijn? Maar toen even later Diamantje, die een plaag werd voor de verdediging van Ollandia over rechts uitbrak en met een haarscherpe voorzet Jeromeke wist te bereiken, liet deze zijn eerste kans na zijn comeback, niet onbenut en het bevrijdend doelpunt was er 1-0. Zo kwamen de Glamourboys na twintig minuten verdiend op voorsprong. De technische staf was tevreden, maar Ollandia begon van zich af te bijten en tot tweemaal toe wist men gevaarlijk uit te breken. De tweede keer ook weer na een verkeerd uitgevoerd plan met buitenspel. Het was de spits van Ollandia die vrij voor El Gado kwam maar ook nu was onze Adelaar met zijn uitschuifbaar rechterpoot en zijn extra lange teennagel een hindernis te veel. In de vijfentwintigste minuut was het weer raak, nu was het de Iceman die alle bramzeilen bij moest zetten en met een duikvlucht, zijn leven trotserend een voorzet van Tikkietakkie niets vermoedend over de doellijn wist te brengen 2-0.

In de tweede helft had de technische staf hun gebruikelijke wissels ingebracht en eindelijk werd dan ook gelauwerde flamboyante Strijker, onze grote magiër uit Eerde in het veld gebracht. De man van de wedstrijd in Boskant had het niet in deze wedstrijd, de druk die op zijn schouders lag voelde zwaar en zijn diephemelsblauwe kiks voelde beklemmend aan.

Het spel werd er niet beter op en in de vijftiende minuut was er nog een dieptepunt in de tweede helft. In het weiland naast het speelveld stond een Friese roodbonte koe met grote diepzwarte ogen bedenkelijk de wedstrijd gade te slaan, na enkele minuten werd het hem te veel, snoof hij nog een keer zijn neus, blies nog even wat CO2 richting de technische staf en keek nog een keer teleurgesteld naar het speelveld, schudde zijn zware hoofd en met gesloten ogen draaide hij zich om en verliet met veel boegeroep het strijdtoneel.

Ollandia kwam beter in haar spel en weer moest de uit zijn goal stormende El Gado met zijn befaamde rechtervoet redding brengen. Nog eenmaal veerde de Glamourtrein op en was het Hans Pingel die met een geweldige trap de bal richting de linkerbovenhoek stuurde en weer was de doelman van Ollandia kansloos 3-0. Even later had Hans Pingel zelfs de kans om de wedstrijd geheel op slot te gooien, in gedachte ramde hij de bal vanaf twee meter afstand hoog in het dak van het doel echter belande de bal hoog in het dak van de tribune. Enkele minuten voor tijd was daar dan nog een tegentreffer van Ollandia, na een foutje bij de Glamourboys werd er van korte afstand op het doel van El Gado geschoten en hoe onze Adelaar nog probeerden met een snelle reactie zijn vleugels uit te slaan en fladderend de bal te keren, hij was kansloos op de van dichtbij ingeschoten bal. Nog eenmaal probeerde Ollandia aan te zetten en werden de Glamourboys onder druk gezet en ontsnapte deze enkele minuten voor het einde van de wedstrijd aan een tweede tegentreffer. Met vijf gespeelde wedstrijden en dertienpunten verliet de technische staf met drie punten tegen Angstgegner Ollandia tevreden het speelveld.