Glamourtrein dendert door

By 8 april 2019 april 10th, 2019 Wedstrijdverslagen

Met het puntenverlies van Vorstenbossche Boys tegen Heeswijk, lag het spoor richting het kampioenschap weer helemaal open voor de Glamourtrein. En met een goede overwinning tegen DSV waren de Glamourboys in een overwinningsroes terecht gekomen en deze lijkt niet meer te stoppen. De Glamourtrein raast de lente in en als een stel jonge kalveren die voor het eerst het groene tapijt onder hun hoeven voelen, verpulveren zij horde na horde met deze op stoom geraakte geoliede machine. Bassie’s droom kon wel eens wekelijkheid gaan worden en langzaam begonnen de eerste gevoelens over een kampioenschap weer zichtbaar te worden. Zo ging de Glamourtrein zondag naar Heesch om daar de wedstrijd te spelen tegen het laag geklasseerde HVCH. Zonder Hans Sinterklaassen maar wel met Bassie, de Grote Kees en een aantal uitpuilende wagons. Stond in het begin van de competitie de Watts App op zaterdag avond nog roodgloeiend met een groot aantal afmeldingen, nu met de koppositie in handen, is het dringen om in de Glamourtrein plaats te kunnen nemen. Zo had Hansje Pingel in eerste instantie nog bedankt voor deze overvolle Glamourtrein, zijn claustrofobie voor kleine ruimte was hem teveel, maar een smeek bede van de Grote Kees aan zijn laatste Sniper deed hem toch op zijn besluit terug komen. De Glamourboys begonnen voorzichtig aan de wedstrijd tegen het laag geklasseerde HVCH. Maar al snel was er de eerste kans voor Angelino en een zenuwachtige Bassie stond al in zijn juich houding maar de kopbal van Angelino raakte slechts de lat. Teleurgesteld ging Bassie zitten om met troostende woorden van de Grote Kees weer tot rust gebracht te worden. Ook was er een grote kans voor HVCH en met knikkende knieën en een vochtige bilspleet moest Bassie dit allemaal aanzien.

Het kampioenschap koste hem bloed, zweet en tranen. In de twintigste minuut kwam eindelijk de bevrijding voor de Glamourboys, het was d’n Tank die met zijn vernuftig inzicht precies wist hoe een bres te slaan in het front van HVCH. Lang stond de Slag bij Overloon bekend als de enige tankslag op Nederlands grondgebied maar sinds zondag is daar verandering in gekomen. Meerdere keren hadden de Leopards van HVCH en de Glamourboys hun lopen in deze wedstrijd kunnen kruisen, maar het was d’n Tank die de Leopard van HVCH in zijn loopgraf lokte. Met donderend geraas en veel lawaai stortte d’n Tank naar de grond en met twee duimen in de hoogte en het bordje “Man van de Wedstrijd” beloonde Bassie het tactische inzicht van zijn oogappeltje. D’n Tank had dan misschien wel de eerste slag verloren maar deze slag telde dubbel, de daar op volgende gele kaart voor de tank van HVCH kwam hun duur te staan. Het was eerst Hans Pingel die op het groene veld geen last had van claustrofobie en nu wel telkens de kleine ruimte opzocht die de dolelman van HVCH kansloos liet. 0-1. Nu kon Bassie eindelijk zijn overwinningskreet over sportpark de Braaken laten schalmen. En nog voordat sportpark de Braaken goed en wel bekomen was van de overwinningskreet van Bassie, galmde deze weer over het sportpark. Nu was het Pareltje die de bal bij de Schaver wist te brengen en weer was de doelman van HVCH kansloos 0-2.

In de tweede helft hadden Bassie en de Grote Kees z’n beetje hun droomelftal binnen de lijnen en langzaam kwam er steeds meer kleur in het elftal. En het duurde niet lang of Bassie werd steeds meer in deze kleurrijke wereld gezogen, De temperatuur ging omhoog en de Glamourboys kregen meer warmte en fleur over zich heen en ze begonnen te fladderen, te fladderen als vlinders, kleurrijke vlinders, zoekend naar de aller mooiste bloem om daar te kunnen genieten van de geur en smaak. En Bassie genoot en herkende zich uit zijn droom, Bassie en de elf fladderende vlindertjes. 0-3: Houdini, op aangeven van Pareltje, 0-4: Houdini op aangeven van Angelino, 0-5: de Gazelle, 0-6: Pareltje. Had Bassie nu maar eens zijn schepnetje bij, wat zou hij deze vlinders graag vangen en voorzichtig in zijn doosje willen doen en deze dan voorzichtig op zijn grote hart bewaren. Maar vlinders hebben in het algemeen geen langdurig leven. En volgende week in de thuiswedstrijd tegen Irene dan had hij niet veel aan kleurrijke vlinders. Nee dan heeft de Glamourtrein een ander samenstelling nodig. Dan moeten ze dartelen als jonge kalveren, zoemen als een mug en steken als een bij.

De Zwerver