Grote nederlaag WEC 2 in Beek en Donk

By 25 september 2017 Wedstrijdverslagen

Een wedstrijd die volgens de meeste spelers in alle vroegte werd gespeeld tegen Sparta ’25 5, begon voor WEC zeer voortvarend. Al in de 10e minuut kreeg WEC na een goede aanval een corner. De door Jordi van den Burgt genomen corner kwam op het hoofd van Teun Vermeer die de doelman verschalkte en de stand op 0-1 bracht.

Acht minuten later was het Carlo van Nuland die net langs schoot na goed doorzetten van Jordi van den Burgt. In de 21e minuut bracht Wout Maas Teun Vermeer in stelling maar zijn schot werd gered door de keeper van Sparta ’25. Nadat Jasper van Oss al een keer buiten het strafschop gebied met zijn hoofd de bal kon weg koppen kwam zijn grootste redding in de 27e minuut. Een volley van ver buiten het strafschopgebied wist hij prima via de onderkant van de lat uit de goal te houden. Na al die mogelijkheden was het toch Sparta ’25 die de stand op 1-1 bracht. Door een snelle uitbraak liet de aanvaller Stan van der Meerakker achter zich en wist te scoren. WEC zette weer aan en in de 37e minuut was het Danny van Kessel die net niet bij een voorzet van Thomas Bolink kon. WEC leek even van slag want een minuut later stond de stand op 2-1, na een goede combinatie van Sparta ’25. Een tegenslag na al die kansen die WEC kreeg. Toch wist WEC weer de rug te rechten. De goed spelende Wout Maas wist in de laatste minuut voor rust Danny van Kessel te bereiken die dit keurig afrondde en de ruststand op 2-2 bracht.

Na rust kwam Ryan Mutsaars in het veld voor Stan van der Meerakker en Danny Marra voor de aan zijn ribben geblesseerde Carlo van Nuland. WEC startte weer goed totdat in de 62e minuut Wout Maas van dichtbij een bal vol in zijn buik kreeg en een aantal minuten moeite had om adem te krijgen. Jochem Dissel werd in het veld gebracht voor hem. De grootste kans van WEC kwam in de 69e minuut. Een schot van Jordi van den Burgt belande, na een redding van de keeper, tegen de lat. De terugspelende bal werd door de elkaar in de weg lopende Danny Marra en Teun Vermeer door laatstgenoemde net naast de goal geschoten. Vanaf dit moment nam Sparta ’25 het heft in hand en kreeg WEC geen vat meer op de wedstrijd. WEC wisselde Tijn van Aarle nog voor de aan zijn lies geblesseerde Teun Vermeer. De tegenstander wist door het slecht omschakelen en positiespel van WEC nog maar liefst 5x te scoren en WEC gedesillusioneerd met een 7-2 nederlaag naar de kleedkamers te sturen.