La Roja (WEC 6 ) wint El Classico met 2-1

Eindelijk was het bij onze tweede El Clasico, Avanti uit, mooi weer. Thuis werd het 2 – 2. De Blauwen met iconen als Lenie en Gijs en wat te denken van Pietje Brus, mensen waar blauw bloed door de aderen stroomt en die zeker een grote rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Avanti. Bertje had al heel de week slecht geslapen en daar kwamen nog de afmeldingen van Messi en Edgar Davids onze pitbull ook wel piranha genoemd nog bij. Plus dat vlak voor vertrek bleek dat De Gea in plaats van Buffon (Roy) ook wel Gigi genoemd onder de lat ging staan. Dus wat te doen. Samen met Toontje was Bertje naar Duitsland geweest want daar zijn de laptop trainers in opkomst en je bent nooit te oud om te leren. Alleen wat moest er gebeuren om La Roja (de Roden) weer te zien spelen met vuur in de oogjes, een groep waar er zeker tien enkele of heel veel wedstrijden in WEC 1 hebben gespeeld. Gratis viagra verstekken? Of moest het bandje van Maria Sarapova voor aanvang in het kleedlokaal op de hoogste stand worden afgespeeld?

Het was zoeken naar een speld in een hooiberg en Bertje was uitgeput. Zou zijn houdbaarheidsdatum in zicht zijn? Maar niemand had witte zakdoekjes gezien en ondertussen heeft hij al vijf bondscoaches overleeft en met sneeuwvlokje is het al bondsnummer zes.  Maar het medicijn was gewoon de zonnige vitamine D. Dat heeft deze groep nodig. Wat warmte zodat de spiertjes weer wat losser worden er meer zuurstof in de lucht zit. Dus wat dat betreft gaan we een mooie tijd tegemoet.  Je moet er uit halen wat er inzit maar hoe motiveer  je elke week deze groep die elkaar al langer kennen dan de meesten hun vrouw of vriendin. De een doet het zo,  de ander zus. Zoals bijvoorbeeld de trainer van Kozakken boys. Daar hangt in de kleedkamer een spreuk van Napoleon: “Onmogelijk is een woord dat je alleen tegenkomt in het woordenboek van idioten”. Soms simpel maar je kan ze wel raken. En iedereen kan een keer slecht spelen, maar hard werken kan altijd . Bertje werd opeens midden in de nacht wakker (gebeurd wel vaker om te druppelen) en hij had zijn ingeving gekregen. Hij koos ditmaal voor meer snelheid achterin dus Spiedie Conzales en Road Runner back. Natuurlijk heeft dat ook nadelen maar niet geschoten is nooit raak.

De nederlaag bij Nijnsel zat gelukkig bij niemand meer in het hoofd. Ze dachten weer aan Maria Sarapova dus ze waren gretig en vurig. Onze middenvelders Suurbier, Macherano en Mühren die hun plaats innamen deden het alle drie goed terwijl twee van hen eigenlijk geboren halfvelders zijn. Ook zag je vooral dat als Spiedie Conzales ging Macherano ook een mannetje meetrok en hem zo de ruimte gaf. Wat in de eerste helft enkele keren gebeurde zodat Overmars in stelling werd gebracht waardoor er diverse goede kansen ontstonden waar helaas niet uit gescoord werd. Waren ze verzilverd dan had iedereen gezegd goede opstelling en was Bertje bevorderd tot Bert.  Geertje dikbil (Macherano) maakte mooi de 1- 0 en dat vond Bertje geweldig voor hem en natuurlijk ook voor zijn eigen hartslag en bloeddruk.  Ook Jochem onze Tukker die voortaan als AM Arnold Muhren door het leven zal gaan (ik vind zijn loop er wel op lijken) stond zijn mannetje en speelde alsof hij jaren al bij ons speelt. De combinaties met Xavi (Jan)  waren mooi om te zien. Xavi met zijn techniek ging er met een mooie schijnbewegingen diverse keren langs waar ook weer kansen uit ontstonden. Wel kon iedereen zien dat we voorin geen echte koppers hebben staan die ze tegen de touwen koppen, hoewel we ze wel in huis hebben. Plus we hebben geen Diego meer die oorlog kon maken in de zestien. Bavariaman ging Xavi vervangen en onze bierspecialist werkte als een Zeeuws paard en is toe aan contract verlenging Een speler die elke coache in zijn team wil hebben en soms na afloop voor wat gerstenat zorgt.

En Bertje blijft erbij, ook al zal het op diverse plekken wat aanpassingen en tegen strubbelingen geven, dat als Overmars links voorin en Xavi op rechts en we in de spits een goeie kopper neer zetten, we veel gevaarlijker zijn en meer gaan scoren. Alle voorzetten werden door de Blauwen nu simpel en zonder pijn weggewerkt. Niemand van ons maakte oorlog in de zestien, dus weer energie voor niets verspeelt. Plus iedereen kon zien dat als wij de tegenstander de ruimte geven we heel kwetsbaar zijn. Dat heeft diverse oorzaken maar Bertje heeft eerst nog paaspop voor zich om daar over na te denken. Gerard en Inniesta voelde elkaar goed aan, maakten veel meters en wat eigenlijk te weinig gebeurde, we maakten te weinig gebruik van hun kopsterkte met bijvoorbeeld lange ballen van uit een achterbal of vanaf de keeper op hen. Zodat ze de bal mooi kunnen doorkoppen en dan met de snelheid van Overmars zou dit voor veel kansen kunnen zorgen. Ook voorin speelden we goed op het afwerken na maar soms staan spitsen die miljoenen verdienen ook een tijdje droog. Dar moeten we ons niet druk om gaan maken.  We hadden met 4-1 met de rust voor kunnen staan maar soms is het net zoals het weer. Alleen we moeten vertrouwen blijven houden. Plus het ene karakter is het andere niet en dat is iets wat je niet 1-2-3 kunt veranderen. Maar hard werken kan altijd ook al zijn jullie ouder dan je tegenstanders. Jullie hebben zelf voor deze klasse gekozen, ook nog voor het komend seizoen terwijl we gemiddeld toch wel 44 jaar oud zijn en dus allang veteranen zijn. Achterin was Bertje tevreden ook al werd de bal diverse keren naar de verkeerde kleur gespeeld. Dat zijn we van onze defensie niet gewend en zeker niet van onze aanvoerder. Al is en blijft het een A categorie speler. Ook Pique stond zijn mannetje en speelde een puike wedstrijd. Je zag nu ook dat als de Blauwen voorin een speler inspeelden dat wij er diverse keer voor kwamen en meteen weer in balbezit waren. Wel waren we soms te gretig en hadden we voor een betere oplossing kunnen kiezen. Ja, de 1–1 van Roland (Bergkamp) dat kan gebeuren. Messi had hem misschien voor dat hij die actie inzette nog moeten coachen. De Gea (Richard) keepte goed en pakte er een met een mooie save perfect uit. Verder in de tweede helft stond hij paraat als dat nodig was. Bedankt jungske, gelukkig heb je nu ook een keer met ons gewonnen.

In de tweede helft moest er na 20 minuten een ander plan gaan komen want we staan elke wedstrijd aan de aftrap om te winnen. We kregen kansen maar het lukte maar niet dus Bergkamp naar voren en de backs naar het middenveld (al zag je dat bij Tjeu en Geert niet zo). Gerard laatste man en Suurbier weer back plus onze laatste bruidegom Patje kwam voor Overmars er in. En ja Bergkamp is gewoon een goaltjes dief en hij maakte de 2 – 1 dus zijn tweede goal. Het was verdient gezien het spel wat we soms lieten zien. Echt moeilijk kregen we het niet meer op een kans 2 minuten voor het einde na. Een van de Blauwe nam hem op zijn slof maar hij ging er niet in. Eigenlijk is dat normaal. Jongens die op deze leeftijd in het zevende spelen zijn meestal geen techneuten plus ze hebben de ervaring niet die wij wel hebben.  Ook Marco, de stoerste bouwvakker van Brabant met 25.000 volgers op YouTube en Twitter, kreeg nog een dot van een kans maar Marco was nog niet warm of was met zijn gedachte bij Maria Sarapova. Ook voor Marco komt de raad van commissarissen bijeen voor een langdurige verlenging van zijn contract.  Mannen proficiat en wat ik ook fijn vond was dat de geblesseerden er allemaal waren. Onze grootste fan Hans Habraken was zelfs op de fiets, capo. Mannekes nogmaals proficiat.

Bertje