Mariahout – WEC 6 4 – 5

Op donderdagavond gingen we met gemixt team naar Mariahout, de geboorteplaats van Guus Meeuwis. Een dorp waar in de jaren vijftig eenderde van alle inwoners emigreerde naar Canada, waar verder de kopie van de Lourdes grot is te zien welke op de fietsroute van Bertje zijn fietsclub Urst Nor Gins soms als pauzeplaats wordt gebruikt en er dan een kaarsje wordt ontstoken op de goede afloop voor zijn team.

Het was een knotsgekke wedstrijd waar het doelpunten regende. We zagen onbegrijpelijke fouten, veel foute passes van La Roja en weer verloren we een speler voor langere tijd namelijk Gerard. Ook was het precies 5 maanden geleden dat we een wedstrijd met meer dan 1 doelpunt verschil wonnen. We kwamen al snel op 0 – 1 door Dennis de snelle antilope van het derde die als de verhalen kloppen zelf een corner neemt en dan de bal ook nog zelf tegen de touwen kopt. Maar de 1 – 1 kwam ook snel en het mag echt een wonder genoemd worden dat we er niet meer tegen kregen. Onze Edammer gatenkaas liet van alle kanten steken vallen. We waren op sommige momenten in de wedstrijd een verslagen bokser maar wel een die bij de negende tel weer opstond. Toch waren hun maar middelmatige spelers. Voorin stonden enkele Bolts en daar hadden we geen antwoord op en de rest speelde kamikazevoetbal. Soms zie je wel eens spelers waar een schroefje ontbreekt en bij sommige van hun was dat soms even het geval maar niet zo erg als van de aanstaande kampioen. Daar liepen er twee in het veld die de hele gereedschapskist met inhoud misten. We hadden ook nog Neville, Teun en Haico in onze gelederen. Dus toch veel ervaring en bij deze onze dank aan alle gastspelers. We liepen uit naar 1 – 3 door een mooie kopbal van Inniesta en eentje van Clint Eastwood. Vlak voor de rust werd het nog 2 – 3– 2.

Pauze, Xavi er in, Suurbier werd er uit voorzorg uitgehaald en Gerard ging douchen en daarvoor kwam Overmars er in. Toch liep het niet zoals in het begin van de competitie. We misten natuurlijk de gebroeders Spiedie en Road Runner plus Messi, Pique, Bavaria Man en Piranha Edje. Buffon werd vervangen door De Gea. Maar 3 – 3 werd het door een strafschop die elke andere clubscheidsrechter ook had gegeven. Hhet praten begon en daar wordt het nooit beter van. Toch kwamen we door Clint die een schuiver over de grond mooi intikte op 3 – 4. Patje er in voor Overmars. Dus weer wat lucht maar alleen niet voor lang en een afstandsschot betekende 4 – 4. Nog 5 minuten op de klok. Xavi ging keisnel druk zetten en veroverde de bal, ging beheerst op de keeper af, bleef rustig en maakte het keimooi met een stift af  4 – 5 voor La Roja. Klasse Jan. Dus zei Bertje na afloop vanavond kon je ons op enkele mooie momenten na vergelijken met een BH die aan de waslijn hangt: het beste is er uit. Mannen proficiat.