Moeizame overwinning van de Glamourboys

Nu de feestmuziek weer voorbij is en de overwinning op Heeswijk een feit, kon de technische staf zich weer gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen DAW dat verkeerd in de onderste regionen van de competitie. En het was weer een uitstekende gelegenheid om met een aangepaste opstelling de wedstrijd te kunnen aanvangen. Het bericht dat de Grote Kees er een geheime berichtenservice buiten de Glamourapp op na houdt deed Bassie besluiten om versneld terug te keren bij de Glamourboys en de Grote Kees maar weer eens op zijn plaats terug zetten naast de dug-out.

In zijn week afwezigheid had Bassie ook het snode plan gesmeed dat deze week wagon drie rechtstreeks achter het rijtuig van de technische staf geplaatst moest worden dit met de komende topper volgende week. Zo zou de Glamourtrein deze week om kwart voor negen richting DAW vertrekken maar met een andere volgorde. Maar de Wattsap van zaterdagnacht wierp een geheel ander beeld over de plannen van Bassie en al snel werd de beslissing gemaakt om de gewone volgorde van de Glamourtrein aan te houden. Zo werd De Seven Stars weer direct achter het rijtuig van de technische staf geplaatst maar nu met de spelers van wagon drie. Eindelijk konden dan de spelers van wagon drie zich dan de luxe toebedelen die normaal aan de spelers van de Seven Stars zijn. Zo kon Der Toni die momenteel in een bloedvorm verkeerd en in de laatste training een wervelende indruk achterliet nu eindelijk een plaatsje innemen in zijn met veel luxe uit geruste droomwagon. En zo vertrok de Glamourtrein op tijd richting DAW met slecht vijf spelers in de Seven Stars, een bijna lege Diligence en een overvolle wagon drie, de feestwagon, waarin plaats was genomen door een heel stel nachtravers en die deze keer extra was ingeruimd met kotszakjes en heel veel paracetamol.

En zo begonnen de Glamourboys met een veredeld B-team aan de wedstrijd tegen DAW. Bassie had al snel in de gaten dat de beleving die er zaterdagavond wel aanwezig was, nu binnen de lijnen ver te zoeken was. Zo hadden verschilende nachtravers hun voetjes nog in de Gangnam Style staan en een schijnbeweging leek meer op de Moonwalk. En na tien minuten nam de wedstrijd een ongelooflijke wending, het was laagvlieger DAW dat op voorsprong kwam. Het was een van de middenvelders van DAW die vanaf  veertig meter de bal op het doel schoot. En El Gado was te laat. Zo snel als een slak op een teerton ging hij nog naar de linker benedenhoek, maar het kwaad was al geschied. Teleurgesteld ging Bassie zitten en enkele seconden later hoorde Bassie een doffe plof, El Gado was geland 1-0. Gelukkig voor Bassie is de Gealle Tweaty weer begonnen met zijn keepers training en kan hij misschien op kort termijn de confrontatie weer aan gaan met El Gado. Lang moesten Bassie en zijn kornuiten wachten om eindelijk eens een reden tot juichen te hebben. Maar in de vijfentwintigste minuut  was het eindelijk raak. Het was de Iceman die vrij voor de doelman van DAW opdook, maar ons ijskonijn die normaal in ijzige situaties het hoofd koel weet te houden zag zijn inzet gestopt worden door de doelman van DAW. Maar ook nu toonde Angelino zijn grote waarde en bracht in de rebound de Glamourboys weer terug in de wedstrijd 1-1. Had de technische staf verwacht dat de Glamourtrein nu op stoom zou komen, niets was minder waar. Het duurde tot enkele minuten voor rust voordat er dan eindelijk toch de bevrijding was en weer was het Angelino die deze keer op aangeven van Pareltje de bal hard in het doel schoot 1-2.  Eindelijk begon de technische staf te geloven in een goede afloop in deze vooral rommelige wedstrijd. En nog voor rust sloegen de Glamourboys nogmaals toe, deze keer was het Pareltje die een voorzet van Hans Pingel hard achter de doelman van DAW binnen schoot 1-3.

Tijdens de rust waren er nog enkele harde woorden van Bassie en werden er ook nog enkel spelers gewisseld maar de Glamourtrein stond vast op een dood spoor en ook deze spelers konden daar geen verandering meer inbrengen . Zo werd het een verdiende overwinning in een hele slechte wedstrijd en kunnen de leden van de technische staf hun plannen gaan opmaken voor de topper volgende week tegen Avesteijn.