Moeizame overwinning WEC 2

By 19 november 2019 Wedstrijdverslagen

Op het vroege tijdstip mocht WEC 2 aantreden in Heesch op het zeer hobbelige veld. Maar goed, daar stond wel tegenover dat dit veld gelukkig nog dug-outs had. Zo zie je maar weer eens wat we verwend zijn op De Glorie. Bij aanvang was WEC de eerste die direct de aanval ging opzoeken. Hierbij was met name de veelvuldig vrijstaande Jeroen Wouters die vanaf links met regelmaat de vrijheid kreeg om de bal vanuit de verdediging te ontvangen. De combinatie met de snelle Steef Rovers was daarbij een vaak voorkomende actie. Dit leverde in de 11e minuut een corner op, die genomen werd door Mark van Os. Het hieruit voortvloeiende schot van Arne Donkers werd met veel moeite geblokt door de verdediging van HVCH. Na 18 minuten was het Steef Rovers die zijn verdediger achter zich liet en met een voorzet Mark Smits bereikte. Die wist met een afstandsschot zijn eerste goal van dit seizoen te maken bij WEC 2 en de stand op 0-1 te brengen. WEC 2 bleef opnieuw aanzetten maar de compact spelende tegenstander probeerde vanuit de counter gevaar te stichten bij keeper Luuk Santegoeds. Die wist enkele keren samen met het centrale duo Roy Verbakel en Roan van Bergen goed redding te brengen, waardoor de ruststand 0-1 bleef.

Meteen na rust was het wederom Luuk Santegoeds die met een redding WEC overeind hielp. In de 60e minuut was het opnieuw Arne Donkers die zijn schot gekeerd zag. Vier minuten later mocht hij plaatsmaken voor Lex Rovers. Voor hem was het de eerste keer dat hij in een officiële wedstrijd samen met broer Steef in het veld stond. Gretig als altijd liet Lex Rovers zijn snelheid weer spreken en dat leverde in de 64e minuut al een gele kaart op voor een speler van HVCH die hem niet reglementair kon afstoppen. Na 11 minuten dat de broertjes Rovers gezamenlijk in het veld stonden was het Steef die op links de bal aangespeeld kreeg. Broertje Lex zette op rechts zijn turbo nog maar eens aan en kreeg op het juiste moment de bal aangespeeld en kon deze “Rovers aanval” prima afronden en daarmee de stand op 0-2 brengen. Voor coach Roel van Wordragen het moment om Guus van der Velden en Jeroen Wouters te wisselen voor Mats van der Heijden en Niels van der Looij. In de 80e minuut mochten ook de laatste reserves Stan van der Meerakker en Pim de Veer in het veld komen voor Pieter van der Sangen en Rick Vos. In de 81e minuut was het Niels van der Looij die Steef Rovers bediende maar diens schot werd gekeerd door de keeper van HVCH. Twee minuten was het Stan van der Meerakker die alleen op de keeper afkon maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Met nog 2 officiële minuten te spelen was het WEC die op eigen helft niet goed ingreep. Het geplaatste schot van HVCH belande ook buiten bereik van keeper Luuk Santegoeds in de bovenhoek waardoor de voorsprong weer slonk naar 1-2. Toch was het slotakkoord voor WEC. In de 93e minuut veroverde “de Man of the Match” Steef Rovers de bal bij een verkeerde terugspeelbal en kon aan zijn geliefde linkerzijde oprukken naar het strafschopgebied. Met een formidabele stift wist hij de bal perfect over de keeper te spelen en de eindstand op 1-3 te brengen.

Met deze overwinning blijft WEC 2, met 2 punten achterstand de aansluiting houden met de kopgroep. Volgende week thuis de topper tegen DVG 2, waar met een goed resultaat weer goede zaken gedaan kan worden.