Mooie teamprestatie van WEC 2 tegen VOW

By 10 december 2018 Wedstrijdverslagen

Na lang wachten in de ochtend kreeg WEC 2 groen licht voor de uitwedstrijd in Zijtaart tegen VOW 2. Het veld was ondanks de vele regen redelijk goed bespeelbaar en mocht plaatsvinden. Nadat WEC in de poulefase van de beker met 4-0 had gewonnen van VOW waren de spelers positief gestemd voor deze wedstrijd. Ze moesten het alleen nog laten zien.

Bij de start bleek al snel dat VOW zich niet gewonnen zou geven. Al in de 4e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Na een discutabele uitbal ging VOW gewoon verder en kon over links het strafschop gebied van WEC binnenlopen. De goed geplaatste schuiver verdween in de verre hoek achter keeper Jasper van Oss. WEC liet het hier niet bij zitten en probeerde de aansluiting weer te krijgen. De goed opkomende rechtsback Pim de Veer werd net voor het strafschopgebied onderuit gehaald. Mark van Os was de nemer van de vrije trap en wist deze prachtig over de muur in de linkerbovenhoek te plaatsen en de stand op 1-1 te brengen. WEC probeerde door te drukken maar kreeg helaas geen echte mogelijkheden. Ook de scheidsrechter was hierbij niet echt in het voordeel van WEC. Het dieptepunt in de wedstrijd was in de 30e minuut. Na een duel tussen Jeroen Wouters en zijn tegenstander kwam de speler van WEC verkeerd terecht op zijn schouder waar hij vorig jaar ook al aan geopereerd was. Een aftocht naar het ziekenhuis was helaas voor Jeroen Wouters het enige wat er nog resten. Zijn vervanger was Stein van der Plas. Ondanks deze tegenslag kreeg WEC wel wat meer grip op de wedstrijd. Dit leidde in de 37e minuut tot een voorsprong. Na druk van WEC kreeg Guus van de Velden een corner te nemen. Hij wist de bal perfect op het hoofd van Sjoerd van Berkel te plaatsen die de bal keurig in de verre hoek kopte en daarmee de voorsprong van 1-2 aantekende. Deze hele actie werd door wisselspeler Paul van de Heuvel precies voorspeld op de reservebank. Met nog 2 minuten te gaan kreeg Stein van der Plas de gelegenheid om Teun Vermeer te laten scoren. Helaas ging zijn schot net over. Des te groot was de tegenvaller in de 44e minuut nadat VOW met een schot onder keeper Jasper van Oss de ruststand van 2-2 op het scorebord bracht.

Na rust ging WEC direct weer fel uit de startblokken. Na een minuut was het Julian van Thiel die Mark van Os bediende. Helaas ging zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal. VOW werd feller in de duels en dat leverde in de 52e minuut een gele kaart op voor VOW na een grove overtreding op Mark van Os. Na 60 minuten was het Teun Vermeer die verkeerd terecht kwam en met een blessure aan zijn knie naar de kant ging. Max van der Oest kwam op zijn positie in het veld. Mede door zijn felheid was het wederom een speler van VOW die tegen een gele kaart aanliep na een charge op Max van der Oest. In de 65e minuut was het Mark van Os die een voorzet afleverde. Ditmaal was het Wout Maas die de bal net niet tussen de palen kreeg. Uiteindelijk kwam WEC in de 68e minuut op voorsprong. Het was Stein van der Plas die na goed doorzetten de bal voor zijn voeten kreeg en deze keurig achter de keeper van VOW plaatste en de stand op 2-3 bracht. Na 70 minuten kwam Stan van der Meerakker in het veld voor Carlo van Nuland. VOW probeerde het nog met een schot in de 78e minuut. Het schot werd door Jasper van Oss keurig gestopt. Een minuut later scoorde Stein van der Plas nog een prachtige goal die helaas niet doorging vanwege een buitenspelsituatie van Mark van Os die hier vooraf ging. Na 83 minuten mocht Paul van de Heuvel zijn opwachting maken voor Julian van Thiel. De laatste goal viel in de 85e minuut. Nadat de bal op de voet van de keeper van VOW wegsprong kon de alert reagerende Mark van Os simpel de 2-4 maken.

Met deze overwinning heeft WEC 2 de 2e plaats in de competitie te pakken. Aanstaande zondag de topper tegen Erp 4 die momenteel bovenaan staat. Maar eerst donderdag op “De Glorie” de bekerwedstrijd tegen HVCH 7