Negen uit drie zonder Abramovich

Met zes punten uit twee wedstrijden scheen de zon weer boven de technische staf van de Glamourboys en was de Glamourtrein weer bezig om zijn glans van vergane jaren weer terug te krijgen. En met de overwinning tegen Rhode op zak telde Bassie de dagen af voor een gesprek met Abramovich. De gehele week droeg hij zijn aantekenboekje met zich mee. Zelfs ‘s-nachts voelde hij nog diverse keren onder zijn hoofdkussen om te voelen of zijn kostbare boekje niet ontvreemd was. Nog enkel dagen en dan was het zover, Abramovich was dan terug en wat nu nog restte waren de gesprekken met de uitverkoren spelers en de spelersmakelaars. Bassie stond nu aan de bakermat van zijn nieuwe Glamourboys 2.0. Maar eerst moest nog dit seizoen afgemaakt worden. En zo moest deze week weer het vertrouwde team van de Glamourboys, Bassie, Sinterklaassen en de Grote Kees aan een derde overwinning op rij brengen, wat ondertussen al een hele tijd geleden was. Bassie moest het deze week wel doen zonder Huub Strijkijzer zijn toeverlaat in de laatste twee weken die in zijn beste vorm van zijn leven verkeerde. En nu moest hij Huub Strijkijzer, de Rots van Gibraltar vervangen door het Heuveltje uit de Biezenstraat, de Gazelle. De Glamourboys begonnen weer als vanouds aan de wedstrijd en een overwinning moest mogelijk zijn tegen het laag geplaatste HVCH.

Maar na enkele minuten werd er al gesproken over de eerste wissel in de wedstrijd. Ex.k.b Kapitein Pyromari leefde nog steeds in zijn sprookjesdoelpunt van vorige week. Zijn doorschietstoot was hem naar het hoofd gestegen en een leven in de droomvlucht van de Efteling was hier het gevolg van. Menige keer probeerde ex k.b kapitein Pyromari zijn kunststuk van vorige week te herhalen maar de Grote Kees werd er als maar nerveuzer en nerveuzer van. En een wissel kon niet lang meer uitblijven. Gelukkig voor ex.k.b Kapitein Pyromari raakte Hans Pingel geblesseerd en moest de Grote Kees zijn plannen wijzigen. Halfweg de eerste helft was het de Gazelle die de Glamourboys op voorsprong bracht, een droomschot, een voltreffer in de rechterbovenhoek, een knal wat het net in het doel uiteen deed spatten. En heel veel ongeloof, ongeloof op de bank, ongeloof bij Cor B het beest uit Eerde, het verhaal over het gat van W.E.C was geboren en zal in de historie nog menig maal kinken op sportpark de Glorie. Bijna werd het tien minuten voor rust nog 1-1, een hoge bal zorgde voor veel onrust bij El Gado en met het nodige grabbelwerk wist hij toch een tegendoelpunt te voorkomen. De druk op El Gado begon ernstige gevolgen aan te nemen. Zijn reis naar grote hoogte in de wedstrijd tegen Rhode, waarin hij in de ijle lucht een ontmoeting had met de Gealle Tweety was de Blauwe Kat zwaar gevallen. Even had hij gedacht bevrijd te zijn van zijn plaaggeest maar de aanwezigheid van d’n Hunter had El Gado weer onder zware psychische druk gezet en heeft de fles in voorbereiding op deze wedstrijd een grote invloed op hem gehad.

In de tweede helft gebeurde weinig of het moest zijn het optreden van Sinterklaassen, die deze week zijn geblesseerde spelers niet eens behandelde met een waterzak met wonderspons maar met pastorale en psychische woorden en met wonderbaarlijke genezingen de Glamourtrein in stand hield. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd het toch nog 2-0 voor de Glamourboys. Het was Diamantje die de gehele achterhoede van HVCH omspeelde en de bal voor het inschieten gaf aan Hansje Pingel. In tweede instantie wist Hansje Pingel de bal in het doel te schieten en was de derde overwinning op rij een feit 2-0. In de laatste minuut was er nog een reuze kans voor ex.k.b kapitein Pyromari maar deze zat nog steeds in zijn droomvlucht van vorige week. Eindelijk had El Gado de nul en waar was die Gealle Tweety nu? Zonder Abramovich drie wedstrijden en negen punten. Op deze grijze zondagmorgen gingen Bassie, Sinterklaassen en de Grote Kees op een grote roze wolk richting de kantine waar de derde helft nog lang duurde en het doelpunt van de Gazelle de geschiedenis in zal gaan als het gat van WEC. Half twaalf, de Zwerver stopt met zijn verslag en thuis op de bank in de Biezenstraat zit het Heuveltje nog steeds zijn verhaal te vertellen, nu aan zijn hond over zijn droomdoelpunt en kan hij zich zachtjesaan bijvoegen in het tweede wagentje van de droomvlucht op de Efteling.